Son Dakika: Fenerbahçe'de Vitor Pereira ve Attila Szalai'dan açıklamalar!

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Fenerbahçede Vitor Pereira ve Attila Szalaidan açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2021 15:03

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vítor Pereira ve Attila Szalai, Helsinki maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Portekizli teknik adam, istediği forveti tarif etti ve Mbawana Samatta'nın form durumunu değerlendirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira ve Attila Szalai, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda yarın akşam oynanacak Helsinki maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Vitor Pereira'nın gelişiyle birlikte takımda sistemin değiştiğini belirten Attila Szalai, "Sistemimiz değişti ama çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik ve adapte olduk. Teknik ekibimiz ve hocamız çok iyi iş çıkarıyorlar. İyi bir yolda olduğumuzu düşünüyorum, hocamızın isteklerini yerine getirirsek başarılı olacağımızı düşünüyorum." dedi.

VITOR PEREIRA İSTEDİĞİ FORVETİ TARİF ETTİ

Teknik direktör Vitor Pereira ise HJK Helsinki hakkında yaptığı değerlendirmelerin ardından takıma istediği forvet oyuncusunun özelliklerini tarif etti ve performansı eleştirilen Mbawana Samatta'nın form durumunu değerlendirdi.

Haberin Devamı

Deneyimli teknik adam, "Eksiklere çözüm bulmak için elimizden geleni yapacağız. Agresif, baskılı, topu tutan ve kaybedince reaksiyon gösteren bir takım görüntüsü vermek istiyoruz. İki oyuncumuzun sakatlığı da işimizi zorlaştıracak ama eminim ki oynayanlar da elinden geleni yapacak. HJK Helsinki, fiziksel olarak iyi bir takım ve önemli oyuncuları var. Ligleri başladığı için avantaja sahipler. Taraftarlarımızın önünde ikinci maç öncesi iyi bir sonuç almamız gerekiyor. Transfer dönemi herkes için, tüm kulüpler için zordur. Kolay değil. Kulübümüz gerçekten çok çalışıyor. Bize dengeli ve yarışmacı bir takım kurmak için çok çalıştılar ve çalışmaya devam ediyorlar. Gol atan, bitirici, fırsatları değerlendiren bir forvet istiyorum. Kuvvetli, dengeli, zeki, bağlantı sağlayabilecek bir golcü olsun istiyorum. Samatta, iyi bir futbolcu. Öz güvenin insanın içinden gelmesi gerekiyor. Samatta da iyi çalışıyor ve bence öz güveni yerine geldiğinde Belçika'da olduğu gibi çok fazla gol atacak. Elimde sihirli bir değnek yok, zaman belirtmem mümkün değil. Gün gün gelişimimizi artırıp iyi bir takım olacağız. Hayatta çok fazla söz verilir ama birçok insan sözlerini tutamaz. Benim de verdiğim söz; spesifik bir başarıdan ziyade çok çalışıp elimden gelenin en iyisini yapacağıma dairdi. Futboldan dolayı saçlarım dökülüyor. Çok stres yapıyorum." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!