Son Dakika: Federal mahkemeden Novak Djokovic kararı! Vize iptali kararı bozulunca tutuklandı iddiası...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2022 09:37

Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesi, Novak Djokovic'in sınır dışı edilmesi kararını iptal etti ve vizesinin haksız gerekçelerle geçersiz sayıldığına hükmetti. Mahkemenin söz konusu kararını tanımayarak harekete geçen İçişleri Bakanlığı'nın Sırp raketi tutukladığı iddia edildi. Novak Djokovic'in babası Srdjan Djokovic'in ise "Oğlum Avustralya'da tutuklandı." dediği öne sürüldü. Djokovic de konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Spor Arena Dış Haberler - Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesi, koronavirüs aşılarını yaptırmayarak sağlık muafiyeti belgesiyle Avustralya Açık'a katılmak için Melbourne Havalimanı’na geldikten sonra ülkeye giriş vizesi iptal edilen Novak Djokovic'in sınır dışı edilmesi kararını iptal etti.

Novak Djokovic'in sınır dışı edilme kararının mantıklı gerekçelere dayanmadığına hükmeden federal mahkeme, Sırp tenisçinin vize iptali sonrasında yerleştirildiği ve sığınmacılarla birlikte gözetim altında tutulduğu otelden serbest bırakılmasına karar verdi.

Federal mahkeminin söz konusu kararının ardından Novak Djokovic'in Avustralya Açık'ta mücadele etmesinin önünün şimdilik açıldığı kaydedildi.

HAKİMİN KARARINI 3 YIL TEHLİKESİ ETKİLEDİ

Hakim Anthony Kelley, kararını açıklarken vize iptaliyle gelecek 3 yıllık Avustralya'ya giriş yasağının Novak Djokovic'in repütasyonunu ve ekonomik durumunu ciddi şekilde etkileyeceğine vurgu yaptı.

Haberin Devamı

3 YIL AVUSTRALYA'YA GİREMEME TEHLİKESİ

Mahkeme kararı sonrasında açıklamalarda bulunan hükümet avukatı Chris Tran, vie iptali kararının bozulmasına rağmen Avustralya'nın vize iptali için tekrar başvurabileceğin söyledi.

Chris Tran, Avustralya'da İçişleri Bakanlığı göçmenlik kanunları dahilinde vizeleri iptal edebilecek mutlak bir güce sahip olduğununun altını çizdi. Tran'ın bu açıklamalarının ardından Novak Djokovic için yeni bir tehlike doğdu.

İçişleri Bakanlığı'nın söz konusu yetkisini kullanması durumunda Novak Djokovic'in 3 yıl boyunca Avustralya'ya girememe ihtimalinin bulunuyor.

NOVAK DJOKOVIC TUTUKLANDI İDDİASI

Gazeteci Ksenija Pavlovic McAteer, Novak Djokovic'in Avustralya Hükümeti tarafından tutuklandığını öne sürdü. McAteer, "Novak Djokovic'in babası ile konuştum ve oğlunun tutuklandığını söyledi. Sırp tenisçiyi sınır dışı etmek istiyorlarmış." dedi.

The Telegraph spor yazarı Oliver Brown ise Novak Djokovic'in Melbourne'de tutuklandığını yazdı. Oliver Brown, Avustralya federal polisinin, Sırp raketin dava nedeniyle bulunduğu avukatlarının Melbourne'daki ofisine tutuklama için geldiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Brown, "Avustralya hükümeti, federal seçime 4 ay kala bu kriz yüzünden yara almak ve utanmak istemiyor. Mahkeme kararına rağmen Djokovic'i sınır dışı etmek istiyorlar. Melbourne'deki ofisin önünde ciddi şekilde güvenlik güçleri bulunduğu ve beyaz kamyonetlerin otoparka girdiği kaydediliyor. Federal polis, Djokovic'i tutukladı." dedi.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı'nın Novak Djokovic'in vizesini yeniden iptal etmesi için önünde 4 saati bulunuyor.

DJOKOVIC'TEN İLK AÇIKLAMA: TÜM ODAĞIM...

Yaşanan gelişmeler sonrası Sırp tenisçi, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Yaşanan tüm olaylara rağmen Avustralya Açık'ta oynamak istediğini söyleyen Djokovic, "Mahkemenin hakkımda yapılan vize iptali kararını geri çevirmesinden dolayı mutlu ve minnettarım. Yaşanan tüm olaylara rağmen burada kalıp Avustralya Açık'ta rekabet etmek istiyorum. Tüm odağım, bunun üzerine kurulu." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

NELER OLMUŞTU?

Sırp tenisçi Novak Djokovic'in, Avustralya Açık'a katılmak için gittiği Avustralya'nın Melbourne Havaalanı'nda ülkeye giriş şartlarını yerine getiremediği için vizesi iptal edilmişti.

Avustralya Sınır Güvenliği (ABF), konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "ABF, Djokovic'in Avustralya'ya giriş şartlarını yerine getirmediği ve yerine getirdiğine dair uygun kanıt sağlamadığını onaylamaktadır. Bu kapsamda vizesinin iptal edildiğini onaylamaktadır" ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan Avustralya Başbakanı Scott Morrison da sosyal medyadan yaptığı açıklamada Novak Djokovic'in vizesinin iptal edildiğini vurgulayarak, "Özellikle sınır güvenliği söz konusu olduğunda kural, kuraldır. Sağlam sınır politikalarımız, Avustralya'nın dünyada Covid-19'da en az can kaybı oranına sahip olan ülkeler arasında olmasının en önemli nedenidir. Tetikte olmaya devam edeceğiz" demişti.

Haberin Devamı

Ayrıca, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic dün yaptığı açıklamada, "Novak'ımıza, tüm Sırbistan'ın onunla olduğunu söyledim. Dünyanın en iyi tenisçisine yapılan bu tacizin bir an önce son verilmesi için her şeyi yapıyoruz" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!