Sergen Yalçın'dan hakem tepkisi: Masa başından yapmayın! | Yalçın, Emre Belözoğlu'nun o sözüne güldü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2024 23:02

Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray'a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray'a 2-1 yenilen Antalyaspor'da Teknik Direktör Sergen Yalçın hakem kararlarını eleştirdi.

İyi oynadıkları bir maçtan mağlup ayrıldıklarını kaydeden Sergen Yalçın "Kaybetmek üzücü. Çünkü çok mücadele ettik. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Plana sadık kalıp iyi bir oyun oynadılar. Biraz da riskli bir oyundu. Çok da Anadolu takımı gibi oynamadık. Bazen böyle maçları kaybederken başka şeyler kazanırsın. Biz o tarafından bakıyoruz. Özgüven kazandık. Soyunma odasında kimsede kaybetmiş havası yoktu. Çok iyi oynadık çünkü. Kendi kadromuza göre başarılı bir maç sayılır." dedi.

"MASA BAŞINDA BUNLARI YAPMAYIN"

Hakem kararlarına tepki gösteren Yalçın "Bu kadar emek, bu kadar mücadele. VAR hakemi ve sahadaki hakem. Yazık. Türk futbolu adına yazık. Masa başında yapmayın bunları. VAR sistemi böyle kullanılacaksa hiç kullanmayın. En azından 'Hakem hata yaptı' der, geçeriz. Bu hataya girmiyor. O ofsaytta çizgiyi nasıl çektiler? Anlayamadık. Bu kadar mücadele veriyoruz, yazık! Galatasaray, bizi zaten yenebilir. Bu şekilde olmamalıydı. Türk futbolu sağlıklı bir yere gitmiyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

"BAZEN KAYBEDERKEN DE BAŞKA ŞEYLER KAZANIRSIN"

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Zorlu bir deplasman. İyi hazırlamıştık. Rakibi iyi analiz ettik. Geçiş oyunlarını kapatmak adına merkezi kapattık. Risk alarak oynamak istedik. Oyunun tamamında iyi mücadele ettik. Rakibe cevap verebildik. Kaybetmek tabii ki üzücü. Çünkü çok iyi mücadele ettik. Bazen kaybederken de başka şeyler kazanırsın. Biz kendi açımızdan öyle bakmak istiyoruz. Aslında bakmamız lazım. Başka şeylere bakmamız lazım ama o baktığımız şeylerin bize fayda getireceğini düşünmüyorum. Sadece oyunu konuşayım istiyorum. Böyle zor deplasmanlarda kaybedebilirsin. Oyuncularıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

O SORUYU GÜLÜMSEYEREK YANITLADI

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu’nun ‘Tarihin en iyi Galatasaray ile oynadık’ sözünün hatırlatılması üzerine Yalçın, “Ben öyle düşünmüyorum. Bugün itibarıyla konuşuyorum, çok iyi bir takım. Çok güçlü bir takım ama bugün karşımızda öyle bir takım yoktu. 60’a 40 oyun gibi görüyorum. İyi bir takım, hedefe oynuyor. Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışı veriyor. O bizi ilgilendirmiyor. Biz düşme hattındayız. Düşme hattından kurtulmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"BİZE YUKARILARDAN YARDIM ETMELERİ LAZIMDI"

Haberin Devamı

Takımdan gönderilen İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel’in durumunun sorulması üzerine Sergen Yalçın, “O olay olduktan sonra tabii ki ülkenin hassas noktalarına dokunan bir olay. Hoş karşılanacak bir olay değil. Antalyaspor olarak ülkemizin hassas noktalarına dokunduğu için kadro dışı bıraktık ve gönderdik. En iyi oyuncumuzu gönderdik. Transferi açmadık, hiçbir oyuncu almadık. Bize yukarılardan yardım etmeleri lazımdı. Antalyaspor olarak görevimizi yaptık ama sonunda sağ kenarımız yok. Keşke öyle bir şey de yapsalardı daha iyi olurdu. Biz çok oyuncu almaya çalıştık. Maalesef oyuncu almak nasip olmadı. Çok geniş bir kadromuz yok" ifadelerini kullandı.

"HAKEM ARKADAŞLARA TAVSİYELERİM VAR, BÖYLE MAÇ YÖNETMESİNLER"

Haberin Devamı

Futbolun çok geri gittiğini gördüğünü söyleyen Yalçın, "Sağlıklı bir gidişat değil. Böyle maç yönetmesinler. Hakem arkadaşlara tavsiyelerim var, böyle maç yönetmesinler. Özellikle VAR’dakiler. Hiçbir zaman lehime bir şey istemedim. Gördüklerini çalsınlar. Hakemler de insan. Onlar da hata yapabilir. Maça çok iyi başlayan takımı 12. dakikada VAR’dan çağırıp da böyle oyuna başlatamazsın, ayıp. Adama gülerler. 15 dakika çok iyi başlayan takıma ilk yediği hücumda penaltı ile mağlup başlatamazsın. Oyuncuların emeğine yazık. Masa başında oturan Özgür Yankaya 'Hocam penaltı'. Tersi olsa verir miydi? Soruyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!