Sergen attı şampiyonluk geldi 2! Fenerbahçe derbisinde...

Güncelleme Tarihi:

Sergen attı şampiyonluk geldi 2 Fenerbahçe derbisinde...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 08:11

Geçen perşembe gecesi Vodafone Arena’da bir maç değil, adete bir sinema filmi izledik. Son derece dramatik bir film...Kaybedenin gururunun kırılmadığı, kazananın rakibine saygısının artarak sahadan ayrıldığı bir futbol maçı....

Haberin Devamı

Beşiktaş, “Hep denedin hep yenildin. Olsun. Yine dene, yine yenil, daha güzel yenil” diyen Samuel Beckett’in sözünü iki Lyon maçında da ete kemiğe büründürdü. Ama bu takım atılan temellerin üzerine koymaya devam ederse, çok yakın zamanda ‘güzel yenilmeyecek’; ‘çok güzel yenecek’....

Deplasmandaki olaylı Lyon maçı, nefes alma fırsatı bile bulunmayan içerideki 120 dakikalık Lyon maçı... Arada UEFA’nın şantaj gibi ‘ertelemeli men cezası’...
Tüm bunlar 7 gün içinde oldu. Beşiktaş, Avrupa Ligi şampiyonluğu rüyasından penaltı atışlarıyla uyandı.

TUZAKLARLA DOLU MAÇ
Artık Süper Lig şampiyonluğundan başka odaklanacak hedef kalmamıştı. Bu hedefe de zihinsel olarak çoktan ulaştırılmıştı medya tarafından.
Bu birinci tuzaktı.
Adanaspor maçı öncesi en yakın takipçi Başakşehir, puan kaybetti.
Bu ikinci tuzaktı.
Adanspor, ligin dibindeydi ve Beşiktaş’ın fark atması bekleniyordu.
Bu üçüncü tuzaktı.
Şenol Güneş, Adriano ve Quarezma’sız da maçı koparacağını düşündü.
Bu dördüncü tuzaktı.
Tosic-Marcelo ikilisi kötü savunmanın en ideal ikilisi. Güneş, Tosic’i sol beke alarak başladı.
Bu beşinci tuzaktı...
Tosic, sol bek oynadığında hesaplayın, Gönül’den bile daha çok bindirme yapıyor. Fakat orta/isabet oranı çok düşük.
Tosic yanında olmadığında Marcelo hangi stoperle oynarsa oynasın sorun yaşanıyor.
Roni, Magaye, Vinicius ve Koman ligin bence en iyi ofanslarından biri. Adanaspor, savunma takımı olsaydı bu ön taraf onları ligde tutmaya yeterdi. Ancak, onlar ‘güzel oyun’a oynadıkları için ligde tutunamadılar. Ligimiz bu lüksü de sadece Alanyaspor’a tanıyor.x

Haberin Devamı

Sergen attı şampiyonluk geldi 2 Fenerbahçe derbisinde...

BEŞİKTAŞ AYARLARINA DÖNÜNCE
İlk 45’te Beşiktaş gol bulsa da Quaresma ve Adriano’nun yokluğunu hissetti. Adriano, bu takımın bekteki oyun kurucusudur. Quaresma, ileriye taşıcısı.
Rakibin çıkışını da frenleyen...
Babel, iyi niyetli ama gününde olmayınca çoğu atakta topu şişiriyor.
Oğuzhan, beklediğimden daha diri çıkarken, Tolgay gecenin yıldızıydı. İki asist ve Oğuzhan’ın yararlanamadığı kilit pas. Bu üç pası da klas bilek gerektiriyordu.
Lyon maçının kötülerinden bir Atiba’ydı. Çünkü Kanadalı, üzerine oynayan rakipler karşısında çok zorlanıyor. Atiba, baskı altında olmadığında döktürüyor. Aksi halde o da dökülebiliyor.
Dün Güneş, ofansif orta sahayla alabileceğine inandığı için Atiba savunmasından vazgeçti ve ikinci yarıya onu çıkarmayıp Quaresma’yı sahaya sürdü.
2-1 öne geçene kadar sorun yaşanmadı. Ama sonrasında... ‘Atiba olsun da ne olursa olsun’ hissiyatı verdi siyah beyazlılar.
Yediği ve yiyeceği başka gollerin hesabını yapmayan Adanaspor, 5-6 kişiyle hücumlara çıkınca, Beşiktaş orta alandı bunaldı.
Çukurovalılar, adeta Lyon’dan esintiler sundular ve beraberliği de buldular.
Güneş, beraberlikten sonra ‘Beşiktaş ayarları’na döndü. Atınç-Adriano değişikliği yaparak ideal stoper ikilisi Marcelo-Tosic’e döndü.
Sol bek olarak 70 dakikada defalarca çıkıp bal yapmayan Tosic, stoper olarak çıktığı atakta galibiyeti getiren golü attı.
Güneş, Aboubakar-Necip değişikliğiyle de galibiyeti koruma yoluna gitti. Adanaspor’un çok yorduğu Beşiktaş için bu ‘koruma’yı fazla yadırgayamayız.

Haberin Devamı

ÇİRKİN GOL ATMIYOR
İlk geldiği günler Aboubakar’ın topa düzgün vuracağına dair herkeste bir kuşku vardı. Ancak, attığı her gol çok yakışıklı! Hiç ‘çirkin gol’ atmıyor.
Bence Beşiktaş, onu da kadroda tutmalı. Ancak kafasına girmek lazım. İçe kapanıklığı da geçerse, gelecek sezon daha yüksek bir gol rekoltesine ulaşır.
Bu tür ‘çantada keklik’ maçları oynamak zordur. Adanaspor galibiyeti çok kritik. Zira Beşiktaş, önümüzdeki üç hafta Başakşehir, Fenerbahçe ve Bursaspor ile oynayacak.
Bu maçı kaybetseyseydi Fenerbahçe’nin bile şampiyonluğa ortak olma şansı doğardı.
100. yıl şampiyonluğunda da kritik bir Adanaspor maçı oynamıştı Lucescu’lu Beşiktaş ve penaltıyla 1-0 kazanmıştı. O maç mutlu sona giden önemli taşlardandı, dünkü gibi...
Beşiktaş, Başakşehir’i de yenerse, 100. yıldaki gibi ‘Sergen attı şampiyonluk geldi’ maçı oynayabilir Fenerbahçe ile...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!