Rus-Ukrayna savaşı korta yansıdı

Güncelleme Tarihi:

Rus-Ukrayna savaşı korta yansıdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2023 07:00

Fransa Açık’ta Ukraynalı tenisçi Marta Kostyuk, mağlup olduğu Belaruslu Aryna Sabalenka’nın elini sıkmadı. Tribündeki seyirciler rakibinin elini sıkmayan Kostyuk’u yuhaladı. Ukraynalı sporcu seyircilerin kendisine tepkisini ‘utanç verici’ olarak nitelendirirken, hareketiyle ilgili olarak da, “Savaşa karşı olduğunu açıkça dile getirmeyen birine saygı duyamam” dedi.

Haberin Devamı

Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda tek kadınlarda 2 numaralı seribaşı Aryna Sabalenka, ilk tur maçında Ukraynalı Marta Kostyuk’u 6-3 ve 6-2’lik skorlarla eledi. Maç sonu Kostyuk, Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın en büyük müttefiki olan Belarus’un vatandaşı olan Sabalenka’nın elini sıkmayı reddetti. Tribünler bu nedenle Kostyuk’u yuhaladı. Kostyuk seyircilerin kendisine tepkisini ‘utanç verici’ olarak nitelendirirken, hareketiyle ilgili olarak da “Savaşa karşı olduğunu açıkça dile getirmeyen birine saygı duyamam” diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI

Sabalenka ise, “Benden nefret ediyorsa bu konuda yapacak bir şeyim yok. Onu da anlıyorum, eğer kendisini böyle daha iyi hissedecekse ne alâ... Bunun dışında elbette savaşa karşıyım, tüm Rus ve Belaruslu sporcular karşı, aksini kim düşünebilir?” ifadelerini kullandı. Bu, Kostyuk’un ilk protestosu değil... 20 yaşındaki sporcu daha önce Belaruslu Viktoria Azarenka ve Rus Varvara Gracheva’nın elini sıkmamıştı. Ukraynalı tenisçiler Anhelina Kalinina ve Lesia Tsurenko da benzer protestolar gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı

NOVAK DJOKOViC KOSOVA’YI KIZDIRDI

Erkeklerde 3 numaralı seribaşı Novak Djokovic, Aleksandar Kovacevic’i 3-0 yenerek ikinci tura çıktı. Sırp tenisçi maç sonrası TV kamerasına “Kosova Sırbistan’ın kalbi-şiddeti durdurun” yazdı. Kosova’yı Sırbistan’ın bir parçası olarak gören Djokovic’e sosyal medyadan tepki yağdı. Öte yandan kadınlarda Madison Keys, Anastasia Pavluçenkova, Donna Vekic, Elina Svitolina rakiplerini yenip 2. tura çıktılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!