Mucize Bizim Çocuklar'ın işi! Dünya Kupası için son rakip Karadağ... İstenmeyen ihtimal...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2021 07:00

A Milli Futbol Takımımız, 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'ndaki son maçında Karadağ'a konuk olacak. Son 3 maçta topladığı 7 puanın yanında Hollanda ve Norveç’in sürpriz kayıplarıyla grubu lider bitirip Katar’a direkt gitme şansı ortaya çıkan ay yıldızlı ekibimiz, EURO 2016’ya da son hafta 7 maçın istediğimiz şekilde sonuçlanmasıyla katılmıştı. Bu kez o kadar büyük mucizeye gerek yok; en azından play-off için ipler bizim elimizde ancak Portekiz ve İtalya maçlarının ardından tablo değişti. Saat 22.45’te gözümüz sahada, kulaklarımız Hollanda-Norveç maçında olacak. İşte o istenmeyen ihtimal...

Haberin Devamı

Ve büyük gün geldi çattı... A Milli Futbol Takımı, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’ndaki 10. ve son maçında bugün Karadağ’a konuk olacak. Podgorica Şehir Stadı’nda oynanacak mücadele, TSi 22.45’te başlayacak ve TRT 1’den naklen yayımlanacak. Alman hakem Daniel Siebert karşılaşmada düdük çalacak.

MERT MÜLDÜR CEZALI

Sakatlığı bulunan Abdülkadir Ömür’ün durumu bugün netleşecek. Mert Müldür ise cezası nedeniyle yok. TRT 1’den naklen yayımlanacak Karadağ-Türkiye ve aynı saatte başlayacak Hollanda-Norveç maçlarından çıkacak sonuçlar, Katar’daki finallere direkt gidecek ve ikinci olarak play-off’a kalacak takımları belirleyecek. Son 3 maçta topladığı 7 puanın yanında lider Hollanda ve Norveç’in sürpriz kayıplarıyla Dünya Kupası’na direkt gitme şansı ortaya çıkan A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası’na da son hafta tam 7 maçın istediğimiz şekilde sonuçlanmasıyla ‘mucizevi’ bir şekilde katılmıştı.

Haberin Devamı

AVERAJLA İKİNCİYİZ

Bu kez o kadar büyük mucizeye de gerek yok. Play-off biletini alıp almamak tamamen elimizde; grup liderliği şansımız ise aynı saatte başlayacak olan Hollanda ve Norveç arasındaki karşılaşmaya bağlı. Tüm futbolseverlerin heyecanla beklediği maçlar öncesi Hollanda 20 puanla lider, Türkiye 18 puan ve averaj farkıyla 2., aynı puana sahip Norveç 3. sırada.

Mucize Bizim Çocukların işi Dünya Kupası için son rakip Karadağ... İstenmeyen ihtimal...

GRUPTAN BİRİNCİ VEYA İKİNCİ SIRADA ÇIKMA İHTİMALLERİMİZ...

Türkiye, Karadağ’ı, Norveç de Hollanda’yı yenerse grupta ilk 2 sırayı averaj belirleyecek. Millilerimiz şu anda +1 gol averajıyla Norveç’in önünde yer alıyor. Türkiye aynı zamanda rakibinden daha çok gol (25’e 15) attığı için, Karadağ’ı tek farklı yenmemiz durumunda, Norveç’in Hollanda’yı en az 3 farkla mağlup etmesi gerekiyor.

LİDER HOLLANDA AVERAJDA FARK ATTI

1) Türkiye, Karadağ’ı yener, Hollanda da sahasında Norveç ile berabere kalırsa, Türkiye ile Hollanda’nın puanları 21’de eşitlenecek. Bu durumda lider olma şansımız çok düşük zira Portakallar’ın averajı +23, bizim +10.

Haberin Devamı

2) Türkiye ve Hollanda maçlarını kazanırsa; grubu Hollanda birinci, Türkiye ikinci sırada bitirecek.

AVANTAJIMIZ ÇOK

3) Hem biz hem Hollanda berabere kalırsa, grubu ikinci sırada tamamlayıp play off’a katılacağız.

4) Biz Karadağ’a, Norveç de deplasmanda Hollanda’ya yenilirse yine averaj faktörü devreye girecek burada daha iyi olan takım ikinci sırayı alacak.

5) Hollanda kazanır, biz Karadağ’a kaybedersek gene grup ikincisi olacağız.

İTALYA VE PORTEKİZ İHTİMALLERİ

Son Avrupa şampiyonu İtalya, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde şok yaşadı. Son maçlara girilirken grubunu lider götüren İtalya, Kuzey İrlanda deplasmanında kazanıp Katar biletini almak istiyordu ancak başaramadı.

Haberin Devamı

Kuzey İrlanda savunmasını geçemeyen İtalyanlar deplasmandan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Aynı anlarda İtalya ile eşit puandaki İsviçre ise sahasında Bulgaristan'ı 4-0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından İsviçre grubu 18 puanla lider tamamlayarak Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası için yerini ayırttı.

Grubunu 16 puanla ikinci bitiren İtalya ise Dünya Kupası'na katılmak için play-off oynayacak. Grubun son maçında Sırbistan'a 2-1 mağlup olan Portekiz de direkt katılım hakkını rakibine kaptırmıştı. Böylece son iki Avrupa şampiyonu, 2022 Dünya Kupası için play-off oynayacak.

A Milli Takımımız, bu akşam oynanacak müsabakalar neticesinde grubunu ikinci sırada noktalayarak play-off bileti alması durumunda Portekiz ve İtalya'nın muhtemel rakipleri arasında yer alacak.

Haberin Devamı

İNGİLTERE 10 GOLLE VİZEYİ KAPTI

Son Avrupa Şampiyonası finalisti İngiltere, Dünya Kupası Elemeleri'ndeki son maçında San Marino'yu 10-0 gibi tarihi bir skorla yenerek turnuvaya katılmayı garantiledi.

Zayıf rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen İngilizler, sahadan 10-0 gibi tarihi bir skorla galip ayrılarak Katar vizesi aldı.

İngiltere'ye farklı zaferi getiren golleri; 6. dakikada Harry Maguire, 15. dakikada Fabbri (k.k), 27, 31, 39 ve 42. dakikalarda Harry Kane, 58. dakikada Smith Rowe, 69. dakikada Tyrone Mings, 78. dakikada Abraham ve 79. dakikada Saka kaydetti. San Marino'da Dante Rossi, 68. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Haberin Devamı

Bu sonuçla İngiltere, grubu namağlup 26 puanla tamamladı ve Dünya Kupası'na katılmayı garantiledi.

2022 Dünya Kupası'na katılmayı garantileyen ülkeler:

Katar
Sırbistan
İspanya
İsviçre
Fransa
Belçika
Danimarka
Hırvatistan
İngiltere
Almanya
Brezilya

2022 Dünya Kupası için play-off oynayacak ülkeler:

Portekiz
İtalya
İsveç
İskoçya
Rusya
Polonya
Kuzey Makedonya

Mucize Bizim Çocukların işi Dünya Kupası için son rakip Karadağ... İstenmeyen ihtimal...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!