Modern klasik

Güncelleme Tarihi:

Modern klasik
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 00:16

Hürriyet Gazetesi Basketbol yazarı Emre Gürkaynak, Fenerbahçe ile Real Madrid'i karşı karşıya getiren maçlar ile ilgili önemli görüşlerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Önce Real Madrid’in galip geldiği 2015 Final Four yarı finali, ardından da geçen yılın Top 8 seviyesinde Fenerbahçe’nin rakibini süpürerek son dört takım arasına gittiği seri...

Euroleague’de yeni sezon yeni formatıyla başlamadan önce Fenerbahçe ile Real Madrid’i karşı karşıya getiren son maçlar bu şekildeydi. Bu sene de, James Nunnaly’nin bitime 1.7 saniye kala attığı serbest atışlarla Ülker Arena’da gelen normal sezon galibiyeti o maçların yanına eklendi.

Böylesi yüksek kalitenin tutturulduğu Fenerbahçe-Real Madrid eşleşmesi, son dönemin Euroleague klasikleri arasında; 2008-10 arasında iki kez F4’da karşılaşan Barcelona-CSKA veya yine bir dönemki Real Madrid-Maccabi mücadelelerinin yanında yer alıyor. Bir tarihe yahut gerginliğe dayanmayıp, form durumu ve kura gibi etkenlerden beslenen bu tarz rekabetleri izlemek ayrı bir keyif veriyor. Sloukas ve Datome’nin sakatlığında, Llull önderliğinde evinde coşan Real’i ziyaret edecek Fenerbahçe’nin oraya giderken izleyenler kadar keyifli olmayacağı ise şüphesiz...

Haberin Devamı

KUTU: KİM NE İSTİYOR?

FENERBAHÇE: Top 8’e ev sahibi avantajıyla giren son takım olmak. Ancak Real Madrid galibiyeti buna yetmeyecek. Aynı zamanda CSKA Moskova’nın Panathinaikos’u; Galatasaray Odeabank’ın da Baskonia’yı devirmesi gerek.

REAL MADRID: Liderlik. Real’in aklında bu var. Fenerbahçe’nin ve CSKA’nın haftayı mağlup kapatması hâlinde istediklerine ulaşacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!