Karagümrük'ün Kayserispor'u mağlup ettiği maça Emre Mor damgasını vurdu

Güncelleme Tarihi:

Karagümrükün Kayserisporu mağlup ettiği maça Emre Mor damgasını vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2022 12:04

Spor Toto Süper Lig'in 30. hafta mücadelesinde VavaCars Fatih Karagümrük, konuk ettiği Yukatel Kayserispor'u Emre Mor'un golleriyle 3-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Fatih Karagümrük, Kayserispor'u 3-0'la geçerek ligde 2 hafta sonra galip geldi.

Müsabakada Karagümrük'ün gollerini Emre Mor kaydederken kariyerinde ilk hat-trick sevincini yaşadı.

Profesyonel kariyerindeki ilk hat-trick'i Kayserispor karşısında yapan Emre Mor, Ömer Kaner'den (Eylül 1983'te vs Adana Demirspor) bu yana Süper Lig'de Fatih Karagümrük formasıyla bunu başaran ilk oyuncu oldu.

Sezon başında Celta Vigo'dan kiralanan Emre, Volkan Demirel'in takımın başına gelmesinin ardından çıkışa geçti.

Toplamda 22 maça çıkan Emre Mor, 5 gol atıp 2 de asist yaptı.

"MİLLİ TAKIM'A GİTMEYİ ÇOK İSTİYOR"

Geçtiğimiz günlerde oyuncusu Emre Mor hakkında konuşan Volkan Demirel, "Emre Mor, söylenenlerin çok üstünde bir futbolcu. O da Milli Takım'a gitmeyi çok istiyor. Çok etkilendiğim bir futbolcu. Dar alanda bu kadar rahat hareket eden bir oyuncu görmedim. " demişti.

Haberin Devamı

CANEL'DEN MİLLİ TAKIM AÇIKLAMASI

Maçın ardından Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Atılay Canel basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İlk yarıyı 4-0’lık galibiyetle kapatmaları gerektiğinin altını çizen Canel, “Soğuk havada iyi bir şekilde oynayıp bizi izleyenleri mutlu edeceğiz dedik sözümüzde durduk. İstekli başladık maçın başında golü bulunca oyun olduğu gibi bizim elimizdeydi. İlk yarı 4-0 bitmesi lazımdı. İç saha performansımız gayet iyi. Bunu dış sahaya da yansıtırsak oyun şeklimiz daha farklı olur. Bizim hedefimiz Avrupa. Bu soğukta gelen seyircileri de kutluyorum. Galibiyeti onlara armağan ediyoruz. Soğuk havada mücadele eden futbolcularımı ve teknik heyeti kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Atılay Canel, Emre Mor’un milli takıma seçilmemesi ile ilgili de Emre Mor ve Salih Dursun’un milli takım aday kadroya dahil edilmesini beklediklerini ifade etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Biglia’nın ara pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Emre Mor’un plase şutunda meşin yuvarlak Hosseini’ye ve ardından direğe çarparak filelere gitti. 1-0

25. dakikada Bistrovic’in pasında ceza sahası içi sol çaprazında Pesic topla buluştu. Pesic’in kaleciyle karşı karşıya gelerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Bilal’den döndü. Boşta kalan topu Kayserispor savunması uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

36. dakikada Emre Mor rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına sağ çaprazdan girdi. Emre Mor’un sağ çaprazdan plase aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-0

63. dakikada sağ taraftan Salih Dursun’un içeri çevirdiği topa Emre Mor’un yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

75. dakikada kendi yarı sahasında topla buluşan Emre Mor ceza sahası içerisine girerek vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-0

89. dakikada ceza yayı önünden Biglia’nın direkt kaleye kullandığı serbest vuruşta kaleci Bilal topu kornere çeldi.

VavaCars Fatih Karagümrük: Viviano, Salih, Biraschi, Burak, Balkovec, Biglia, Toure, Bistrovic, Jimmy, Emre, Pesic.

Yukatel Kayserispor: Bilal, Onur, Hosseini, Uğur, Cardoso, Abdulkadir, İbrahim, Ramazan, Bertolacci, Thiam, Gavranovic.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!