İsmail Kartal'dan Okan Buruk'a cevap! "Bunlar küçük söylemler..."

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2023 17:36

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Maribor maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kartal, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un çok konuşulan açıklamalarına da cevap verdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında karşılaşacakları Maribor mücadelesi öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İsmail Kartal'ın açıklamaları şu şekilde:

"İyi futbol ve avantajlı skorla yolumuza devam etmek istiyoruz. Zimbru maçına göre Maribor'a karşı işimiz kolay değil. Zimbru ile karşılaştırırsak işimiz daha zor olacak."

"BU KONULARDA 'ÇALIM ATILDI' İFADESİNİ DOĞRU BULMUYORUM, EN DOĞRU ÇALIM SAHADA ATILIR"

Bir basın mensubunun "Rakibinizin istediği bir oyuncuyu onlar transfer etmesin diye kendi takımınıza transfer eder misiniz?" sorusuna Kartal, şu şekilde cevap verdi:

"Ben rakibimiz istiyor diye o oyuncuyu kendi takımıma transfer etmek istemem. Teknik direktör olarak bu konuları çok yersiz buluyorum. Her kulüp, her futbolcuya talip olabilir. Verilen teklifler de o oyuncuya ne kadar ihtiyacınız olduğuyla bağlantılıdır. Bir kulüp, daha yüksek teklif sunarak o oyuncuyu transfer edebilir. Bu konularda 'çalım atıldı' ifadelerini doğru bulmuyorum, en doğru çalım sahada atılır. Biz kendi işimizi yapıyoruz. Bu sezon farklı bir ortam var. Suudi Arabistan gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bazı oyuncuları transfer etmekte zorlanıyoruz. İhtiyacımız olan, takıma katkı sağlayacak, Fenerbahçe karakterini ortaya koyacak oyuncuların peşindeyiz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

LINCOLN'ÜN SÖZLEŞMESİNİ DONDURDUK

"Lincoln Henrique'nin sözleşmesini devre arasına kadar dondurduk. Tedavisi devam ediyor."

"GEÇ GELEN OYUNCULARI ADAPTE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Sakat oyuncuların yanı sıra transfer etmeyi planladıkları isimlerin aralarına katılmasının ardından daha iyi bir takım olacaklarını belirten tecrübeli teknik adam, "42-43 gündür birlikte çalışıyoruz. Fizik olarak iyi durumdayız. Hala eksik ve sakat oyuncularımız var. Geç gelen oyuncuları adapte etmeye çalışıyoruz. Bu oyuncuları da aramıza kattıktan sonra çok daha iyi bir Fenerbahçe olarak alabileceğimiz bütün kupalara talibiz. Bütün çalışmalarımızı bu yol doğrultusunda yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

OKAN BURUK'A CEVAP: KÜÇÜK SÖYLEMLER

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, dün gece oynanan Ljubljana maçının ardından düzenlenen basın toplantısında maçı 3-0'lık Fenerbahçe galibiyetine benzetince bu sözler gündem olmuştu.

Buruk, "Genel olarak baktığımızda atılan üç gol ve sayılmayan goller bana 3-0 kazandığımız Fenerbahçe maçını hatırlattı. Ona benzer bir maç oldu." ifadelerini kullanırken bugünkü basın toplantısında İsmail Kartal'a bu sözler hatırlatıldı.

İsmail Kartal konuyla ilgili, "Bunlar küçük söylemler. (3-0'lık Fenerbahçe galibiyetini hatırlatması üzerine) Türk takımlarının, Avrupa'da birbirini desteklemesi lazım. Ayrıştırma yaratacak sözlerden kaçınmak lazım. Avrupa'da mücadele eden ekiplerimizi destekliyoruz." şeklimde konuştu.

Haberin Devamı

"CENGİZ VE MERİH İLE ALAKALI BENİM BİR ŞEY SÖYLEMEM DOĞRU DEĞİL"

Fenerbahçe ile adı anılan Cengiz Ünder ve Merih Demiral ilgili gelen bir soruya ise Kartal şöyle cevap verdi:

"Yerli-yabancı bütün oyuncular bizim için değerli. Cengiz ve Merih ile alakalı benim bir şey söylemem doğru değil. Bize katkı verecek oyuncuların peşindeyiz. Başkanımız ve yöneticilerimiz bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. Zaman içinde sonuçlarını göreceğiz."

KALECİ TRANSFERİNDE SON DURUM

"Kaleci transferiyle ilgili süreci başkanımız yönetiyor. Son durumu net olarak bilmiyorum. Transfer sürecinde her şey anlık olarak değişiyor."

"TAKIM FİZİK VE MOTİVASYON OLARAK GAYET İYİ"

Haberin Devamı

İsmail Kartal, takımdaki oyuncuların çok iyi ve özverili bir şekilde çalıştığını aktararak, "Şu ana kadar futbolcular, antrenmanlarda ve maçlarda benim beklentime yüzde 100 olmasa da hemen hemen cevap verdiler. Karakterli ve kaliteli oyuncular. Bunu da çalışarak geliştireceğiz. Elimdeki oyuncularla gayet iyi bir kamp geçirdik. Takım fizik ve motivasyon olarak gayet iyi. Bu maçları kazanabilecek güce sahibiz. Bu sürecin sonlarına doğru aramız katılacak isimlerle daha iyi bir Fenerbahçe olacak" şeklinde konuştu.

"TETE BAŞTAN BERİ BİZİM TRANSFER LİSTEMİZİN İÇİNDE YOK"

Fenerbahçe ile adı anılan Brezilyalı futbolcu Tete'nin durumuna da açıklık getiren Kartal, "Tete baştan beri bizim transfer listemizin içinde yok. Bu futbolcu ile ilgili gerekli açıklamayı yaptık. Oyuncu hiçbir zaman listemizde yoktu. Yüzlerce oyuncu gibi bize de teklif edildi. Ben taktik olarak sistemimize uygun bulmadım. Yönetimimiz de transferi gündemine almadı. Bonservis durumu da kapalı bir kutuydu. Bize katkı sağlayacak başka oyuncularla meşgulüz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE OLDUĞU HER KULVARDA KUPAYI KAZANMAYI HEDEFLER"

Takımdaki ortamın çok iyi olduğunu ve bunu sezon sonuna kadar devam ettirmek istediklerini aktaran tecrübeli teknik adam, "Teknik heyet ile futbolcular arasında bir gönül bağı kuruldu. Edin Dzeko, Dusan Tadic, takıma sahip çıkan isimler. Antrenmanlar çok güzel geçiyor. Biz de bundan çok mutlu oluyoruz. İnşallah bu durumu da sezon sonuna kadar sürdürebiliriz. Konferans Ligi şampiyonluğu neden olmasın? Bütün çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Fenerbahçe, olduğu her kulvarda kupayı kazanmayı hedefler" ifadelerini kullandı.

TAKIMDAN GİDECEK İSİMLER...

"Arao, Gustavo ve belki 1-2 oyuncu ile yollarımız ayrılabilir. Gelecek isimlere bağlı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!