Gheorghe Hagi'den çarpıcı açıklamalar! Real Madrid, Barcelona, Galatasaray, Johan Cruyff...

Güncelleme Tarihi:

Gheorghe Hagiden çarpıcı açıklamalar Real Madrid, Barcelona, Galatasaray, Johan Cruyff...
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 14, 2023 15:23

Galatasaray efsanesi Gheorghe Hagi, BBC'ye özel bir röportaj verdi. Futbola başladığı dönem, idolleri, kariyerinin gelişimi, Romanya Milli Takımı gibi konulara değinen Rumen efsane Galatasaray dönemi ve futbol akademisi ile ilgili de konuştu.

Haberin Devamı

1996-2001 yılları arasında Galatasaray forması giyen, art arda 4 şampiyonluk, UEFA Kupası ve Süper Kupa ile sonuçlanan serüvenin sahadaki komutanı olan Gheorghe Hagi, BBC'ye özel bir röportaj verdi.

Hagi önderliğindeki Romanya'nın 1994 Dünya Kupası'nda sergilediği performansın özetlenerek anlatıldığı röportajın girişinde Romanya'da 1996 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde Hagi'ye binlerce oy çıkmasından da bahsedildi.

"10 NUMARANIN ANLAMI: GOL AT YA DA ASÄ°ST YAP"

'Karpatların Maradonası' lakaplı efsane futbolcunun BBC'ye yaptığı açıklamalar şu şekilde:

1970'lerde Hollanda Milli Takımı'nı, yani total futbolu izleyerek büyüdüm. Johan Cruyff benim idolümdü. Küçükken bile sahada güçlü bir karakterim vardı. Topu iyi kontrol ederdim, hızlıydım. Aynı zamanda hırsımla takımı etrafımda toplardım. Çoğu zaman 10 numara giydim ve bu numaranın ne anlama geldiğini biliyordum: Gol at ya da asist yap.

Haberin Devamı

Gheorghe Hagiden çarpıcı açıklamalar Real Madrid, Barcelona, Galatasaray, Johan Cruyff...

"REAL MADRID, BARCELONA VE PREMIER LIG..."

İlerleyen zamanda Real Madrid ve Barcelona gibi dünyanın en büyük iki kulübünün 10 numaralı formalarını giydim. Amacım her zaman en iyi olmaktı. En büyük motivasyonum da buydu.

"Premier Lig'de oynamak için iki fırsatım oldu. Şimdi bakında ikisini de kaçırdığım için üzgünüm. İngiltere sevdiğim ve saygı duyduğum bir ülke. Taraftarların benim tarzımdan hoşlanacağına eminim.

Çocukken Kevin Keegan'ı çok severdim. İdollerimden biriydi. Bu yüzden Newcastle United'da onunla çalışmayı çok isterdim ancak Crufyy sizi bizzat arayıp Barcelona'ya gelmenizi istediğinizde reddetmek çok zor. Bana en beğendiği 10 numara olduğumu söylemişti.

GALATASARAY'A GÄ°TME SÃœRECÄ°

Barcelona'dan sonra Galatasaray'ı tercih ettim. Avrupa'da başarı hedefleyen takım kurmak istiyorlardı, ayrıca Romanya'ya da yakındı. Futbolu bıraktıktan sonra ülkeme dönme fikri hep aklımdaydı.

Gheorghe Hagiden çarpıcı açıklamalar Real Madrid, Barcelona, Galatasaray, Johan Cruyff...

Haberin Devamı

HAGI'NIN MOTTOSU

Futbola bakışımı, taktiksel düşüncemi, felsefemi anlattığım bir kitap yazdım. Basit şeylerle başlayıp, bunları alışkanlık haline getirdikten sonra adım adım daha karmaşık olanlara geçmelisiniz. Benim mottom; "Sadeve var olmak için değil, kazanmak için doğdum." Bu yüzden elimden gelenin en iyisini yapıp birlikte çalıştığım insanlara dokunmaya çalışıyorum.

Jruyff benim idolümdü, ilham kaynağımdı. İş yapış tarzı benim çok etkilemişti. Onun metotlarından ve fikirlerinden çok şey öğrendim. Gelişim sürecimi olumlu yönde etkileyen iyi hocalarım olduğu için şanslıyım. Bunu ben de yapmaya çalışıyorum.

"GELECEĞİN ŞAMPİYONLARINI ÇALIŞTIRIYORUM"

Haberin Devamı

Kendimi futbola her zaman borçlu hissettim. Bu akademi sayesinde bu borcu ödemeye çalışıyorum.Köstence'ye döndüm çünkü burası benim doğduğum yer. burası benim evim, ben buradan çıktım. Geleceğin şampiyonlarını, dünya şampiyonlarını çıkarmak için çalışıyorum. Romanya'nın yetenekli gençleriyle birlikte yaptığım işe inanıyorum. Yüksek hedefler koyup o hedeflere sonuna kadar inanmalısınız. Aksi takdirde çok ileri gidemezsiniz.

Â

Gheorghe Hagiden çarpıcı açıklamalar Real Madrid, Barcelona, Galatasaray, Johan Cruyff...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!