Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Sparta Prag evinde aslan kesiliyor

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayın UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Sparta Prag evinde aslan kesiliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2023 07:00

Avrupa kupalarında play-off ve son 16 turu kuraları dün Nyon’da çekildi. Çekya Ligi’nde konuk ettiği 10 rakibini de yenmeyi başaran Sparta Prag; Avrupa Ligi’nde ise sahasında oynadığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve hiç yenilmedi. Toplam kadro değeri 44.6 milyon Euro olan Çekya ekibinin en skorer oyuncuları Haraslin (11 gol, 5 asist) ve Birmancevic (10 gol, 6 asist).

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi’nde play-off turu eşleşmeleri dün İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’ndeki kura çekimi sonucunda belirlendi. Bayern Münih, Kopenhag ve Manchester United’ın bulunduğu Şampiyonlar Ligi A Grubu’nu üçüncü sırada bitirerek Avrupa Ligi’nden devam etmeye hakkı kazanan temsilcimiz Galatasaray, Çekya’nın Sparta Prag takımı ile eşleşti. Sarı kırmızılılar playoff turunda ilk maçı 15 Şubat 2024’te İstanbul’da, rövanşı 22 Şubat’ta deplasmanda oynayacak.

GRUPTA 3 GALiBiYET 1 BERABERLIK ALDI

Çekya 1. Ligi’nde geride kalan 19 maçta 16 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 50 puan toplayan Sparta, en yakın rakibi Slavia Prag’ın 5 puan önünde lider. Bu sezon Avrupa Ligi’nde mücadele eden Sparta Prag, play-off turunda Dinamo Zagreb’i 1-3 ve 4-1’lik skorla eledikten sonra Real Betis, Aris Limassol ve Glasgow Rangers takımlarının bulunduğu C Grubu’nda yer aldı. 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 10 puan toplayan Çekya ekibi, 11 puanlı lider Glasgow Rangers’ın ardından ikinci olarak son 16 turuna yükseldi.

Haberin Devamı

DANiMARKALI TEKNiK DiREKTÖR BRiAN PRiSKE ÇALIŞTIRIYOR

Sahasında çok başarılı olan Sparta Prag, Çekya Ligi’nde konuk ettiği tüm rakiplerini yenerken, Avrupa Ligi’nde evinde oynadığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve hiç mağlup olmadı. Toplam kadro değeri 44 milyon 650 bin Euro olan Sparta Prag’ın en pahalı futbolcusu, 24 yaşındaki ön libero Ladislav Krejci (5 milyon Euro). Danimarkalı teknik direktör Brian Priske’nin çalıştırdığı takımın bu sezon oynadığı resmi karşılaşmalardaki en skorer oyuncuları Lukas Haraslin (11 gol, 5 asist) ve Veljko Birmancevic (10 gol, 6 asist).

UEFA AVRUPA LiGi PLAY-OFF TURU EŞLEŞMELER

· Galatasaray-Sparta Prag
· Shakhtar Donetsk-Marsilya
· Feyenoord-Roma
· Benfica-Toulouse
· Braga-Karabağ
· Lens-Freiburg
· Milan-Rennes
· Young Boys-Sporting

FENERBAHÇE’NiN GRUBUNDAN ÇIKAN LUDOGORETS SERVETTE iLE KARŞILAŞACAK

Konferans Ligi play-off turu eşleşmeleri dün belli oldu. 15-22 Şubat 2024 tarihlerinde oynanacak maçlar sonunda rakiplerini eleyen takımlar, Fenerbahçe’nin direkt kaldığı son 16 turuna yükselecek. Sarı lacivertlilerin bulunduğu grupta 2. olarak play-off’a kalan Bulgaristan ekibi Ludogorets, İsviçre temsilcisi Servette ile eşleşti. Konferans Ligi’nde son 16 turu eşleşmeleri 23 Şubat’ta çekilecek kura sonucu belli olacak. Bu kupanın final maçı, 29 Mayıs’ta Yunanistan’ın başkenti Atina’da oynanacak.

Haberin Devamı

PLAY-OFF TURU EŞLEŞMELERi ŞÖYLE:

· Sturm Graz-Slovan Bratislava
· Servette-Ludogorets
· Union SG-Frankfurt
· Real Betis-Dinamo Zagreb
· Olympiakos-Ferencvaros
· Ajax-Bodo/Glimt
· Molde-Legia Varşova
· Maccabi Haifa-Gent

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!