Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: 'Florya, Galatasaray'ın 25-30 senesini dizayn edecek'

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Florya, Galatasarayın 25-30 senesini dizayn edecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2023 07:00

Özbek divandaki konuşmasında “Yakında kulübümüzü bu buhranlı süreçten ve yükten kurtulmuş bir şekilde karşınıza çıkaracağıma inanıyorum” diye konuştu

Haberin Devamı

G.Saray Başkanı Dursun Özbek, kulübün zarar etmeyi sürdürmesine karşın tünelin ucundaki ışığı gördüklerini söyledi. Dün divan kurulunda açıklamalarda bulunan Özbek, “Yakında kulübümüzü bu buhranlı süreçten ve yükten kurtulmuş bir şekilde karşınıza çıkaracağıma inanıyorum” derken şu açıklamaları yaptı: - Hedefimiz, Bankalar Birliği anlaşmasından en uygun zamanda ve kulübümüz için en faydalı olacak şekilde çıkmak. Şu an var olan koşullarda çıkma amacında değiliz. Yani, 'Yarın çıkacağız' demiyorum.

MECİDİYEKÖY'DEN 1.5 MİLYAR TL GELİR

· Galatasaray Adası’nı yaklaşık 1 hafta sonra ruhsatlı, Galatasaray’a uzun yıllar hizmet edecek bir konuma getireceğiz.

· Mecidiyeköy projesinin yüzde 70’e yakın kısmını sattık. Yaklaşık 1,5 milyar lira getirisi olabilecek bir proje.

Haberin Devamı

· Florya'da 97 bin metrekareye kadar satılabilecek alan çıkıyor. Ortaya çıkacak fon, Galatasaray’ın borcunu ödedikten sonra 25-30 senesini dizayn etme imkanı sağlayacak.

STADA KOMŞU 62 DÖNÜMLÜK ARAZİ KİRALANDI

· Ağustos-Eylül gibi Florya Tesisleri’ni Kemerburgaz’a taşıyacağız. Galatasaray’ın artık kendisine yakışır tesislere kavuşması gerek. Florya, bizim ismimize yakışmıyor.

· Riva'daki 140 villadan kasamıza girecek 2 milyar liranın üzerinde bir gelirimiz olacak. Zamana bağlı olarak buradan beklediğimiz meblağ yukarılara tırmanabilir.

· NEF Stadı’nın yanında 62 dönümlük araziyi bakanlıktan kiraladık, Burada hem amatör sporlara hem salon sporlarına hem de yüzmeye hizmet edecek bir kompleks yapacağız.”

OKAN BURUK UZUN YILLAR KALACAK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Okan Buruk’a duydukları güveni de şu sözlerle tekrarladı: “Futbol takımımız, Okan Hoca’nın liderliğinde hedeflerine ilerliyor. İlk haftalarda fazlaca eleştirildik ama hocamız güvenmekte ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Okan Hoca, uzun yıllar Galatasaray Kulübü’ne hizmet edecektir.”

2022 YILINDA ZARAR 311 MİLYON TL

Sarı kırmızılılar 2022 yılında 1 milyar 14 milyon lira zarar ederken Mecidiyeköy projesi gelirinin etkisiyle zarar 311 milyon liraya geriledi. Sarı kırmızılı kulübün toplam yükümlülüklerinin ise 5 milyar 818 milyon 247 bin lira olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!