Galatasaray 3-0 Fenerbahçe (Maçın özeti)

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 3-0 Fenerbahçe (Maçın özeti)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2023 21:53

Spor Toto Süper Lig 37. hafta maçında şampiyon Galatasaray, derbide Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılı takımın gollerini Zaniolo (2) ve Icardi attı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig 37. hafta maçında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Şampiyonluğunu geride kalan haftra ilan eden Galatasaray, ezeli rakibi karşısına şampiyon olarak çıktığı maçı 3-0 gibi farklı bir sonuçla kazandı.

Sarı-kırmızılı takımın gollerini 28 ve 79. dakikalarda Nicolo Zaniolo ve 71. dakikada Mauro Icardi kaydetti.

Fenerbahçe'de Luan Peres 61. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 85'e çıkardı. Fenerbahçe ise 77 puanda kaldı. İki takım ligin son haftasında maç oynamadan 3'er puan alacak.

32 YIL SONRA İLK!

Evinde Fenerbahçe'yi 2014'ten bu yana ilk kez mağlup eden Galatasaray, 1990/91 sezonundan bu yana ilk kez ezeli rakibini ligin her iki maçında da yenmiş oldu.

51 BİN 5 TARAFTAR İZLEDİ

Haberin Devamı

Galatasaraylı taraftarlar bu sezon diğer iç saha maçlarında olduğu gibi derbide de takımını yalnız bırakmadı. Dev mücadeleyi toplam 51 bin 5 biletli sarı-kırmızılı taraftar takip etti. Taraftarlar, 90 dakika boyunca tezahüratlarıyla takımlarına destek oldu.

ICARDI 22. GOLÜNÜ ATTI

Sarı-kırmızılıların golcüsü Mauro Icardi, bu maçı da boş geçmedi. Müsabakanın 71. dakikasında sol taraftan kullanılan köşe vuruşuna ceza sahası içinde topla buluşan Icardi, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve takımının mücadeledeki 2. golünü kaydetti.

30 yaşındaki futbolcu böylece bu sezon Süper Lig’deki gol sayısını 22’ye çıkardı. Icardi, Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinde ise rakip fileleri 5 kez havalandırmayı başardı.

Maça 11’de başlayan Mauro Icardi, 90 dakika sahada kaldı.

GALATASARAY 4 DERBİNİN 3'ÜNÜ KAZANDI

Bu sezon derbilerde iyi performans sergileyen sarı-kırmızılıların Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadığı 4 karşılaşmada sadece 1 kez kaybetti. Aslan sarı-lacivertlileri sahasında 1-0 ve deplasmanda 3-0, siyah-beyazlıları da evinde 2-1 mağlup etmeyi başardı. Cimbom sadece deplasmanda Beşiktaş’a 3-1 kaybetti.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

5. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Barış Alper’in içeri çevirmek istediği pozisyonda savunmadan seken top kaleye yöneldi. Kaleci İrfan Can’ın sonda müdahalesiyle meşin yuvarlak kornere gitti.
16. dakikada Barış Alper'in sol kanattan ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta kaleci İrfan Can gole izin vermedi.
28. dakikada Barış Alper’in savunmanın arkasına gönderdiği topla buluşan Zaniolo, ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
39. dakikada sol kanattan Barış Alper'in ortasında top Szalai’den sekip arka direkte Zaniolo’nun önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak farklı şekilde auta gitti.
44. dakikada ceza yayı içinden Kerem’in pasında ceza sahası içi sol çaprazdan Kazımcan Karataş’ın vuruşunda top auta gitti.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

54. dakikada Lucas Torreira’nın sağ taraftan yaptığı ortada ceza sahası içinde Icardi’nin yaptığı kafa vuruşunda top kaleci İrfan Can’da kaldı.
57. dakikada sol taraftan Kerem'in yaptığı ortada Icardi’nin kafa vuruşunda top direğin yanından auta gitti.
61. dakikada Nicolo Zaniolo sağ taraftan ceza sahasına girerken Luan Peres’in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Aldulkadir Bitigen, Peres’e direkt kırmızı kart gösterdi.
71. dakikada sol taraftan Kerem Aktürkoğlu’nun kullandığı köşe atışında ön direkte Abdülkerim Bardakcı’nın kafayla dokunduğu top penaltı noktası üzerinde Mauro Icardi’nin önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0
79. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasında Nicolo Zaniolo ceza yayına yakın bir noktadan şık bir vuruşla topu filelere gönderdi. 3-0

Haberin Devamı

GALATASARAY 3-0 FENERBAHÇE

GOL: 28' Zaniolo, 71' Icardi, 79' Zaniolo

KIRMIZI KART: 61' Luan Peres

İlk yarı sonucu: 1-0

İLK 11'LER

GALATASARAY: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Kazımcan, Berkan, Torreira, Barış Alper, Zaniolo, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

FENERBAHÇE: İrfan Can, Ferdi, Samet, Szalai, Peres, Arao, Zajc, Arda Güler, Rossi, Batshuayi, Valencia

 

BAKMADAN GEÇME!