Frutti Extra Bursaspor'un başarı hikayesi! Bu takıma Euroleague yakışır

Güncelleme Tarihi:

Frutti Extra Bursasporun başarı hikayesi Bu takıma Euroleague yakışır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 07:06

Bahçeşehir Koleji’nin FIBA Europe Cup’ı kazandığı, Anadolu Efes’in EuroLeague’de dörtlü finale kaldığı günlerde Bursaspor da ULEB Eurocup’ta finale çıkarak adını tüm Avrupa’ya ezberletti. Bu başarıda Başkan Sezer Sezgin’in başarılı analizleri, antrenör Dusan Alimpijevic’in müthiş taktikleri ve motivasyonu önemli rol oynadı. Timsah’ta sıradaki hedef EuroLeague’de oynamak.

Haberin Devamı

Yetenek size maç kazandırır fakat takım oyunu ve zeka şampiyonluğu getirir”. Bu sözler dünya basketbolunun en büyük oyuncusu kabul edilen Michael Jordan’a ait.

2015’te kurulan Frutti Extra Bursaspor, sadece 1 milyon dolarlık bütçeyle ABD’li eski basketbolcunun bu sözünü doğrularcasına Avrupa basketboluna damgasını vuruyor.

Zeljko Obradovic gibi bir ustanın ellerindeki Partizan’ı hem de Sırbistan’da binlerce seyircisi önünde deviren, ardından Cedevita’ya sahayı dar eden Bursaspor, Andorra’yı da 85-68 yenerek adını finale yazdırdı. Peki Bursa’nın bu tarihi başarısı nasıl geldi?

GÜVENDİLER VE 3 YIL UZATTILAR

Bursaspor, sezon ortasında getirdiği Dusan Alimpijevic ile öyle bir uyuştu ki, hem taraftarlar hem de Sırp başantrenör her maç adeta kucaklaştı. 36 yaşındaki bu genç koç ile başarının geleceğini öngören yönetim, basketbol gibi kısa sözleşmelerin ağırlıkta olduğu bir sporda 3 yıllık sözleşme uzatıldı.
Daha önce Kızılyıldız’ı çalıştıran Alimpijevic, özellikle Partizan deplasmanında oyuncularını motive ederek turun geçilmesini sağladı. Öyle ki Cedevita maçının devre arasında da basketbolcu John Holland, muhabirin “İlk yarısı nasıldı?” sorusuna, “Biz köpek gibiyiz. Biz pitbull’uz” diyerek hırsını gösterdi.

Haberin Devamı

TOPLAMA SALONLA GELEN BAŞARI

Başarılı çalıştırıcı, önceki günkü maçın ardından “İnanılmaz, bu bir peri masalı” ifadelerini kullandı ve başarılarını özetledi.

Kulüp Başkanı Sezer Sezgin, daha önce sponsorlar çekildikten sonra küme düşen takımları iyi analiz etti. Uludağ İçecek Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl’ın da takım üzerindeki çok olumlu etkilerilye kulüpte aile ortamı oluşturuldu.

Atatürk Spor Salonu’ndan çıkan parkeler ve Abdi İpekçi’den getirilen koltuklarla Bursa’da antrenman yapan kulüp, buna rağmen Avrupa’da büyük bir başarının altına imza attı.

Frutti Extra Bursasporun başarı hikayesi Bu takıma Euroleague yakışır

"MERDiVENLERi DEPARLA ÇIKTIK"

EuroCup’ta gelen başarının ardından görüşlerine başvurduğumuz Frutti Extra Bursaspor Genel Menajeri Nedim Yücel, başarının aile ortamı sayesinde geldiğini belirtti.

Haberin Devamı

ING Basketbol Süper Ligi’ndeki üçüncü senelerini geçirdiklerini belirten Yücel, sözlerine şöyle devam etti:

“Her sene üzerine koyarak ilerliyoruz. Merdivenleri adeta deparla çıktık. Şimdi finale kadar geldik. Şampiyonluk tek maça bağlı ve yine deplasmanda olacak. Ancak bizim için büyük bir sorun değil bu. Partizan, Cedevita, Andorra gibi güçlü takımları dış dahada mağlup ettik. Kesinlikle finalle yetinmiyoruz. İnşallah kupayı Bursa’ya ve ülkemize getiririz.”

"BURSA HALKI BiR KARAR VERMELi"

THY Euroleague’e katılma konusunda şu anda kesinleşen bir durum yok. Euroleague yönetiminin bizden görüş alacaklarını düşünüyoruz. Ancak o durumda Bursa şehrinin bir karar vermesi gerekiyor. Büyük ölçüde buna bağlı bir durum oluşacak çünkü bütçe isteyen bir mesele.”

Başantrenör Dusan Alimpijevic, maçın ardından “Bu, Bursa şehri için, Frutti Extra Bursaspor kulübü için ve kişisel olarak bizler için bir peri masalı. Muhteşem bir şey” dedi. Genç antrenör, “Rakibimize savunmada nasıl karşılık vereceğimizin önemli olacağını söylemiştim. Oyuncu olarak egonuzu cebinize koyup sahaya çıktığınızda savaşmanız gerekiyor. Bu takım bunu yaptı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BU TAKIM BiR HARiKA"

Bursa’nın başarısı, yarı finraldaki rakip MoraBlanc Andorra’nın bile takdirini kazandı. Başantrenör Oscar Quintana, “Bursaspor harika bir takım. Çok güzel oynadılar. Savunmada ortaya güzel bir enerji koydular” dedi. Bursa’nın son 16 turunda elediği Partizan’ın başantrenörü Zeljko Obradovic de hayatının en ağır yenilgilerinden birini yaşadığını belirtmişti.

BİNLERCE TARAFTAR KARŞILADI

EuroCup’ta finale yükselen Frutti Extra Bursaspor kafilesini, Barış Spor Salonu’nda binlerce taraftar karşıladı.

EuroCup’ta finale yükselen Frutti Extra Bursaspor, Bursa’da coşkuyla karşılandı. Andorra'dan dönen Yeşil-beyazlı kafile, Barış Spor Salonu’na gelir gelmez, binlerce taraftar meşaleler yakıp, tezahüratlar yapmaya başladı. Büyük bir coşkunun yaşandığı karşılama töreni, spor salonunun içine de sarktı. Burada da oyuncular ve taraftar adeta bütünleşti. Bursaspor taraftarı, “O kupa Bursa’ya gelecek” tezahüratları yaparken, kupa sözünü de hem oyunculardan hem teknik heyetten hem de yönetimden aldı.

Haberin Devamı

Frutti Extra Bursasporun başarı hikayesi Bu takıma Euroleague yakışır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!