Froome'a BMC kancası

Güncelleme Tarihi:

Froomea BMC kancası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 15:05

BMC, Team Sky'ın Britanyalı yıldızı Chris Froome'u önümüzdeki sene kadrosuna katmanın planlarını yapıyor.

Haberin Devamı

Team Sky ile yaşadığı 3 Tour de France zaferiyle Britanya bisikletinde yeni bir çağı başlatan ve son dönemde bisiklet dünyasının en güçlü figürü olan Chris Froome önümüzdeki sezon başka bir takıma gidebilir.

Fancy Bears'ın geçtiğimiz yazdan beri kamuoyuyla paylaştığı belgelerin ardından sıkıntılı bir süreç geçiren Team Sky'da Froome'un da yaşananlardan etkilendiği aşikar. Bu sezon üst üste üçüncü kez Tour de France zaferi yaşamayı hedefleyen 32 yaşındaki bisikletçinin takımı hakkında oluşan algıdan rahatsızlık duyduğu ve yeni bir takım arayışına girdiği bir süredir konuşuluyor.

L'Equipe gazetesinde bugün yer alan haber göre Froome'a ilk resmi teklif geldi. BMC'nin patronu Andy Rihs, takımın yeni sponsoru Tag Heuer'in maddi desteğiyle Froome'u kadrosuna katmayı planlıyor. Britanyalı bisikletçiyle yapılan ilk görüşmede talep ettiği yıllık 5 milyon euro'luk ücret şimdilik bu transferi zora soksa da ilerleyen günlerde BMC'den yeni bir hamle gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Sky ile sözleşmesi 2018 sezonu sonunda bitecek Chris Froome, son iki senedir zafer yaşadığı Critérium du Dauphiné'de geride kalan 4 etabın ardından genel klasmanda 6'ncı sırada bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!