Filenin Sultanları şampiyon! Milliler, Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi oldu

Güncelleme Tarihi:

Filenin Sultanları şampiyon Milliler, Avrupa Şampiyonasında altın madalyanın sahibi oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 07:10

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı setlerde 3-2 yenerek şampiyon oldu. Bu sonuçlar Kadın Voleybol Milli Takımımız Avrupa'nın en büyüğü olarak adını tarihe yazdırdı.

Haberin Devamı

2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda İtalya'yı 3-2 mağlup ederek finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı, finalde Sırbistan ile karşılaştı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de oynanan mücadele karşılıklı sayılarla başlarken Sırbistan ilk seti 27-25 kazanarak 1-0 öne geçti. A Milli Kadın Voleybol Takımı, ikinci sette Ebrar Karakurt’un etkili oyunuyla seti 25-21 kazandı ve durum 1-1’e geldi. Üçüncü sete iyi başlayan ve farkı 4 sayıya kadar çıkaran Filenin Sultanları, bu farkı koruyamadı ve seti 25-22 kaybetti. Dördüncü setin sonunu iyi oynayan ve 25-22 kazanan Ay-Yıldızlılar mücadeleyi karar setine taşıdı. Son sete de etkili başlayan Filenin Sultanları, 15-13 kazanarak durumu 3-2’ye getirdi ve Avrupa şampiyonu oldu. 

FİLENİN SULTANLARI İLK KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU 

Sırbistan’ı finalde 3-2 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk kez Avrupa şampiyonu oldu. Daha önce 2003 ve 2019 yıllarında finale çıkan Ay-Yıldızlı ekip, iki maçı da kaybederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

NAMAĞLUP ŞAMPİYON

Turnuvada oynadığı 9 maçı da kazanan Filenin Sultanları, namağlup şampiyon oldu. Millletler Ligi’ndeki son 6 maçtan galip ayrılan A Milli Kadın Voleybol Takımı, yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı. 

Haberin Devamı

KUPAYI KAPTAN EDA ERDEM KALDIRDI

Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda kaptan Eda Erdem, kupayı CEV Başkanı Aleksandar Boricic’ten aldı. Kupayı kaldıran kaptan Eda Erdem, daha sonra bu sevinci takım arkadaşlarıyla paylaştı. 

OSMAN AŞKIN BAK MÜCADELEYİ TAKİP ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Brüksel’de oynanan mücadeleyi takip etti. Bakan Bak’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcıları Hamza Yerlikaya ve Safa Koçoğlu, Gençlik ve Spor Eski Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dışişleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Filenin Sultanlar için özel şarkı hazırlayan Tarkan da mücadeleyi yerinden izledi.

Filenin Sultanları şampiyon Milliler, Avrupa Şampiyonasında altın madalyanın sahibi oldu

SANTARELLİ, "2'DE 2" YAPTI

Haberin Devamı

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başına geçtiği 27 Aralık 2022'de duyurulan İtalyan başantrenör Daniele Santarelli, Antalya'da düzenlenen FIVB Milletler Ligi'nin ilk haftasında oynanan Güney Kore maçıyla ilk müsabakasına çıktı.

Santarelli yönetiminde çıktığı ligin ilk üç haftasında 12 karşılaşmadan 9 galibiyet alan milli takım, üçüncü sıradan finallere katılmaya hak kazandı.

Milletler Ligi çeyrek finalinde son şampiyon İtalya'yı, yarı finalde de 3 altın madalyalı ev sahibi ABD'yi geçen "Filenin Sultanları", Santarelli ile katıldığı ilk organizasyonu altın madalyayla tamamladı.

FIVB Milletler Ligi'nde altın madalya kazanan Daniele Santarelli, Türkiye ile Avrupa Şampiyonası'nda zafere ulaşarak 2'de 2 yaptı.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları şampiyon Milliler, Avrupa Şampiyonasında altın madalyanın sahibi oldu

FİNALE NASIL GELDİK

Avrupa Şampiyonası C Grubu maçlarının 5'ini de kazanarak adını son 16 turuna yazdıran Filenin Sultanları, Belçika'yı da yenerek çeyrek finale yükseldi. Türkiye, çeyrek finalde Polonya'yı da mağlup etti ve rakiplerine set vermeden yarı finale kadar gelmeyi başaran İtalya ile eşleşti.

Son Avrupa Şampiyonu İtalya'yı geriye düştüğü karşılaşmanın sonunda 3-2 yenerek organizasyonda 8'de 8 yapan Filenin Sultanları, 2019 yılında şampiyonluğu kaybettiği Sırbistan'ın finaldeki rakibi oldu.

Sırbistan A Grubu'nda Ukrayna, Slovenya, Polonya, Macaristan ve Belçika'yı mağlup ederek 5'te 5 yaptı ve son 16 turuna kaldı.

Haberin Devamı

Son 16 turunda İsveç'i yenerek organizasyonun çeyrek finalinde Çekya'nın karşısına çıkan Sırbistan, yarı finalde de Hollanda'yı geçerek adını finale yazdırdı.

Filenin Sultanları şampiyon Milliler, Avrupa Şampiyonasında altın madalyanın sahibi oldu

4 ÜLKE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Şampiyonada 24 takımın mücadele ettiği grup maçlarına Belçika (A Grubu), Almanya (C Grubu), İtalya (B Grubu) ve Estonya (D Grubu) ev sahipliği yaptı.

A Grubu'ndan Sırbistan, Polonya, Ukrayna ve Belçika, B Grubu'ndan İtalya, Bulgaristan, Romanya ve İsviçre, C Grubu'ndan Türkiye, Almanya, İsveç ve Çekya, D Grubu'ndan ise Hollanda, Fransa, Slovakya ve İspanya, son 16 turuna kaldı.

ÇEYREK FİNALLER FLORANSA VE BRÜKSEL'DE OYNANDI

Haberin Devamı

Organizasyonda son 16 turu maçları ile çeyrek final karşılaşmaları, İtalya'nın Floransa şehri ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynandı.

BAKMADAN GEÇME!