Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un hamleleri tartışılıyor... 6 milyon euroluk transfer neden yok? Miguel Crespo, İrfan Can Kahveci, üçlü savunma tercihi...

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede Jorge Jesusun hamleleri tartışılıyor... 6 milyon euroluk transfer neden yok Miguel Crespo, İrfan Can Kahveci, üçlü savunma tercihi...
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2023 11:21

UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla karşısında beklenmedik bir skorla sahadan ayrılan Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un tercihleri tartışma konusu oldu. Portekizli teknik adamın oyun içi hamleleri eleştirilirken, 6 milyon euroluk yeni transferin aldığı dakikalar dikkat çekti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sevilla maçı sonrası morallar bozulurken sarı lacivertli ekip rövanşta en az iki farkla galip gelerek çeyrek final şansını zorlayacak.

Temsilcimizin ilk yarıda oynadığı futbol büyük takdir görürken maçın ikinci yarısındaki düşüş dikkat çekti. Sarı lacivertli temsilcimiz maçta Joshua King ile yüzde 100'lük gol fırsatlarının değerlendiremedi. Fenerbahçe ilk 45 dakika rakibini sahadan silerken Sevilla kalesine 8 şut girişiminde bulundu. 

İspanya'nı önde gelen gazetelerinden Marca'da "Sevilla'nın başına gelen en iyi şey Fenerbahçe karşısında soyunma odasına 0-0'la gitmek. İlk yarıda Fenerbahçe çok bariz üstünlük sağladı. Sampaoli'nin işleri tersine çevirmek için bir şeyler yapması gerekiyor." ifadelerinin yer aldığı bir değerlendirme yapıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jorge Jesusun hamleleri tartışılıyor... 6 milyon euroluk transfer neden yok Miguel Crespo, İrfan Can Kahveci, üçlü savunma tercihi...

JORGE JESUS BİR BÜYÜK MAÇTA DAHA 'ÜÇLÜ SAVUNMA' DEDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, uzun bir aradan sonra 3lü savunma ile sahada yer aldı. Tecrübeli teknik adam, Sevilla maçı öncesinde farklı bir savunma ile karşılaşmaya başlayabileceğinin sinyallerini vermişti. Bir süredir dörtlü savunma ile rakiplerinin karşısına çıkan Jesus, Sevilla maçında Serdar, Samet ve Szalai ile karşılaşmaya başladı.

Sevilla karşısında alınan 2-0'lık mağlubiyet sonrası Jorge Jesus, bu taktiksel hamlesi nedeniyle yoğun şekilde eleştirildi.

Sarı lacivertliler ligde Trabzonspor, Galatasaray maçlarının haricinde sezonun ilk yarısında Beşiktaş maçına üçlü savunma tertibiyle sahaya çıkmıştı. Bu karşılaşmalarda Trabzonspor ve Galatasaray'a kaybeden Fenerbahçe, Beşiktaş ile de 0-0 berabere kaldı.

Fenerbahçede Jorge Jesusun hamleleri tartışılıyor... 6 milyon euroluk transfer neden yok Miguel Crespo, İrfan Can Kahveci, üçlü savunma tercihi...

OYUN İÇİN HAMLELER ELEŞTİRİLDİ

Jorge Jesus'un orta sahadan Miguel Crespo'yu kulübeye çekmesiyle birlikte bu bölgedeki direnci azalan Fenerbahçe, özellikle ikinci 45 dakikada rakibine fırsatlar verdi.

Haberin Devamı

Teknik direktör Jorge Jesus'un eleştirildiği bir diğer nokta ise İrfan Can Kahveci tercihi oldu. Sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi olan Kahveci 90 dakika sahada kalırken etkili bir performans ortaya koyamadı.

6 MİLYON EUROLUK TRANSFER OOSTERWOLDE YİNE SÜRE ALMADI

Fenerbahçe, devre arası transfer döneminde Samet Akaydin ile birlikte İtalya Ligi ekiplerinden Parma'da forma giyen 21 yaşındaki Hollandalı sol bek oyuncusu Jayden Quinn Oosterwolde'yi kadrosuna katmıştı.

6 milyon euro bonservis bedeli ödenen genç Hollandalı'nın aldığı dakikalar tartışma konusu oldu. Herhangi bir sakatlık durumu bulunmayan Oosterwolde, Konyaspor maçında 22 dakika sahada kalırken Kayserispor mücadelesinde süre alamadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jorge Jesusun hamleleri tartışılıyor... 6 milyon euroluk transfer neden yok Miguel Crespo, İrfan Can Kahveci, üçlü savunma tercihi...

Hollandalı futbolcu, Sevilla karşısında da Jorge Jesus tarafından tercih edilmedi. Bu bölgede orta sahadan sol bek pozisyonuna evrilen Lincoln Henrique görev yaptı.

MAÇIN ARDINDAN TEKNİK DİREKTÖRLER NE DEDİ?

Jorge Jesus: Daha bitmedi

"Avrupa Ligi'nin son 16 turunda Fenerbahçe'den çok daha tecrübeli bir takıma karşı oynadık. Bugünün özeti, ilk yarıda saklıydı. İlk yarıda harika oynadık. Sevilla'nın ilk yarıda bir pozisyonu dahi yoktu ama biz 3-4 tane net poziyon kaçırdık. Avrupa Ligi'nde bu pozisyonları atamazsanız kazanmanız mümkün olmuyor. İkinci yarı takım biraz konsantrasyonunu kaybetti. Yediğimiz golden bir tanesi taçtan geldi. Biz bugün tecrübe eksikliğinin faturasını ödedik ama 1 maç daha var. Hala şansımız var. 2-0 istediğimiz sonuç değildi, bu maçın hakkı da değildi. Kendi stadımızda bugünkü ilk yarı gibi oynarsak bu sefer goller atacağımızı düşünüyoruz. Tur, başladığımız kıyasla daha zor... Ancak daha bitmedi."

Haberin Devamı

Jorge Sampaoli: "Fenerbahçe çok iyi bir takım, 2-0 yeterli değil"

İstanbul'daki maç öncesinde 2-0lık skorun yeterli olmadığını belirten Jorge Sampaoli, "Fenerbahçe, çok iyi bir takım. Skora güvenmek hata olur. Turu geçmek için yeterli değil. İstanbul’da da agresif bir oyun oynamalıyız. Evinde çok güçlü olan bir takıma karşı bu skor yeterli olmaz" ifadelerini kullandı. Kendi sahalarında önemli bir galibiyet aldıklarını söyleyen Arjantinli teknik adam, "Bu maçı kazanmak bizim için önemliydi. Özellikle evimizde kazanmak güvenimizi geri getirdi. Bu galibiyet pazar günü oynayacağımız lig maçı için de bize yardımcı olacak" şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE NASIL TUR ATLAR?

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında Ramon Sanchez Pizjuan'da Sevilla'ya 2-0 kaybeden Fenerbahçe'nin rövanş maçında 3 farklı galibiyetten başka şansı yok.

Temsilcimizin 2 farklı galibiyetinde maç uzayacak. Sevilla'nın galibiyeti, her türlü beraberliği ve tek farklı mağlubiyetinde çeyrek finale yükselen taraf İspanyol ekibi olacak.

RÖVANŞ MAÇI NE ZAMAN?

İlk maçtan istemediği bir sonuçla ayrılan FENERBAHÇE, 16 Mart Perşembe günü İspanyol ekibini Kadıköy'de ağırlayacak. Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 20.45'te başlayacak Fenerbahçe-Sevilla maçı Exxen'den naklen yayınlanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!