Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus: 'Maçın hakkı bu değildi, hala şansımız var'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2023 01:31

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla'ya 2-0 mağlup oldukları maçın ardından konuştu.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla'ya 2-0 mağlup olan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, maç sonunda açıklamalarda bulundu.

İşte Jorge Jesus'un açıklamaları;

Avrupa Ligi'nin son 16 turunda Fenerbahçe'den çok daha tecrübeli bir takıma karşı oynadık. Bugünün özeti, ilk yarıda saklıydı. İlk yarıda harika oynadık. Sevilla'nın ilk yarıda bir pozisyonu dahi yoktu ama biz 3-4 tane net poziyon kaçırdık

BU POZİSYONLARI ATAMAZSANIZ...

Avrupa Ligi'nde bu pozisyonları atamazsanız kazanmanız mümkün olmuyor. İkinci yarı takım biraz konsantrasyonunu kaybetti. Yediğimiz golden bir tanesi taçtan geldi.

1 MAÇ DAHA VAR

Biz bugün tecrübe eksikliğinin faturasını ödedik ama 1 maç daha var.

BU MAÇIN HAKKI DEĞİLDİ

Hala şansımız var. 2-0 istediğimiz sonuç değildi, bu maçın hakkı da değildi. Kendi stadımızda bugünkü ilk yarı gibi oynarsak bu sefer goller atacağımızı düşünüyoruz. Tur, başladığımız kıyasla daha zor... Ancak daha bitmedi

Haberin Devamı

Bu sonuç, maçtan önce aklımızdaki sonuç değildi. Ama skor yanıltıcı. 90 dakika sahada oynanan oyuna baktığınız zaman skor gerçeği yansıtmıyor. Tecrübeli bir takıma karşı oynadık. Doğru anları bekleyip girdikleri iki pozisyonu da değerlendirdiler. İlk yarıda çok kaliteli bir futbol oynadık ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Avrupa Ligi’nde bu kadar çok pozisyona girip atamazsanız kaybetmeye daha yakın oluyorsunuz. 

Şu bir gerçek ki 2-0 rövanşta bizi rahat oynatacak bir skor değil. Ama halen umudumuz var. Biliyoruz ki Sevilla çok tecrübeli bir takım. İlk yarıda çok fazla pozisyona girmiştik ama değerlendiremedik.

ARDA GÜLER YANITI

Jesus ayrıca Arda Güler ile ilgili bir soruya ise futbolcunun son dakikalarda oyuna girdiğini, kendisiyle ilgili negatif veya pozitif bir durum olmadığı şeklinde cevap verdi.

İKİNCİ MAÇ ÖNCESİ UMUDUMUZ VAR

Ben şu anda bugünkü maçı değerlendirebilirim. Bugünkü rakibimiz, daha önce bu kupayı 6 defa kazandı. Sevilla’nın, bu turnuvadaki tarihi bizimle kıyaslanamaz. İkinci yarıda biri duran top sonrası konsantre eksikliğinden diğeri de seken toptan goller yedik. Avrupa’da oynamamış çok fazla oyuncumuz var ama performansımızın iyi olduğunu düşünüyorum. İkinci maç öncesi halen umudumuz var.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!