Fenerbahçe - Spartak Trnava maçında Ferdi KadıoÄŸlu'nun golünden sonra anlamlı hareket!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe - Spartak Trnava maçında Ferdi Kadıoğlunun golünden sonra anlamlı hareket
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 22:16

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Spartak Trnava'yı 4-0 mağlup eden ve grubu lider tamamlayan Fenerbahçe'de futbolcular, ilk gol sonrası anlamlı bir harekete imza attılar.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu son hafta maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Slovakya ekibi Spartak Trnava'yı Kadıköy'de 4-0 mağlup etti.

Sarı-lacivertli takım, bu sonucun ardından grubu lider bitirdi ve play-off turunu pas geçerek doğrudan son 16 turuna yükseldi.

İSMAİL KARTAL'DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, ligde oynadıkları Beşiktaş maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yaparak Trnava karşısına çıktı.

UEFA listesinde yer almayan Samet Akaydin'ın yerine Oosterwolde, Crespo'nun yerine İsmail Yüksek ve kalede Livakovic'in yerine İrfan Can Eğribayat ilk 11'de maça başladı.

Fenerbahçe'nin ilk 11'i şu şekildeydi: İrfan Can Eğribayat, Osayi-Samuel, Djiku, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, Tadic, İrfan Can Kahveci, Dzeko

Haberin Devamı

Yedek kulübesinde ise şu isimler yer aldı: Livakovic, Furkan Akyüz, Serdar Aziz, Mert Hakan Yandaş, Ryan Kent, Joshua King, Cengiz Ünder, Umut Nayir, Michy Batshuayi, Miguel Crespo, Yusuf Akçiçek

Fenerbahçe - Spartak Trnava maçında Ferdi Kadıoğlunun golünden sonra anlamlı hareket

İRFAN CAN EĞRİBAYAT 9 MAÇ SONRA KALEDE

Fenerbahçe'de genç kaleci İrfan Can Eğribayat, 9 maç sonra ilk 11'e girdi. Daha çok Avrupa maçlarında süre alan İrfan Can, gruptaki son iki maçta şans bulamamıştı. Ligde 6, Avrupa'da 2 maç olmak üzere toplam son 8 maçta forma giyemeyen genç kaleci, Trnava maçında ilk 11'e döndü.

İsmail Yüksek de Sivasspor ve Beşiktaş maçlarının ardından ilk 11'e geri döndü.

SERDAR AZİZ KADROYA DÖNDÜ

Sarı-lacivertli takımda son olarak 5 Ekim'de Trnava deplasmanında forma giyen daha sonra sakatlanan Serdar Aziz, bu kez iç sahadaki Trnava maçıyla kadroya geri döndü.

Fenerbahçe'nin son iki maçında kadroya alınmayan Ryan Kent de Trnava maçında yedek soyundu.

Fenerbahçe'de sakatlıkları devam eden Becao ve Zajc kadroda yer almadı.

FENERBAHÇELİ OYUNCULARDAN ANLAMLI HAREKET: UMUT NAYİR'E KOŞTULAR

Spartak Trnava karşısında aradığı ilk golü 36. dakikada Ferdi Kadıoğlu ile bulan Fenerbahçe'de Ferdi ve takım arkadaşları golden sonra anlamlı bir harekete imza attılar.

Haberin Devamı

Tadic'in şık pasında soldan ceza alanına giren Ferdi, rakiplerinden kurtulup ayak içi vuruşla topu ağlara gönderdi.

Golüyle tribünleri coşturan Ferdi Kadıoğlu, gol sevincinin devamında takım arkadaşlarıyla birlikte yedek kulübesindeki Umut Nayir'e gitti ve milli golcüye sarıldı.

Fenerbahçe - Spartak Trnava maçında Ferdi Kadıoğlunun golünden sonra anlamlı hareket

TRÄ°BÃœNLER DE DESTEK VERDÄ°

4-0'lık galibiyetin ardından Fenerbahçe tribünleri de Umut Nayir'e destek verdi. Maçın ardından tribünler takımı alkışlarken, Umut Nayir'i çağırdı. Tüm tribünler milli futbolcuya tezahüratlarla destekte bulundu.

Ä°SMAÄ°L KARTAL: ALLAH KÄ°MSENÄ°N BAÅžINA VERMESÄ°N

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Umut Nayir'in yaşadığı üzücü olayla ilgili şunları söyledi:

Haberin Devamı

Allah kimsenin başına vermesin, Umut'un ailevi bir sorunu oldu. Odasına gittik. Kamptaydık, öğrendik, çok üzüldük. İzin verdim, ailesinin yanına gitti. Tribün, teknik heyet ve takım arkadaşları olarak hep birlikte Umut'a destek vermeye çalıştık.

Fenerbahçe - Spartak Trnava maçında Ferdi Kadıoğlunun golünden sonra anlamlı hareket

16 HAFTALIK BEBEKLERÄ°NÄ° KAYBETÄ°LER

Umut Nayir'in hamile eşi Enfal Diner Nayir, dün akşam yaptığı paylaşımda 16 haftalık bebeklerini kaybettiklerini açıklamıştı.

Enfal Diner Nayir, yaptığı açıklamada; "Dün doktor kontrolüne gittiğimizde 16 haftalık bebeğüimizin kalbinin durduğunu öğrendik. Bugün vedalaştık kızımızla. Bize ve acımıza saygı gösterip gerekli hassasiyeti göstermenizi umuyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Nayir ailesinin Azurri isminde bir erkek çocukları bulunuyor.

Â

Fenerbahçe - Spartak Trnava maçında Ferdi Kadıoğlunun golünden sonra anlamlı hareket

DZEKO Ä°KÄ° GOLLE YILDIZLAÅžTI

Sarı-lacivertlilerin kaptanı Edin Dzeko, alınan galibiyette önemli rol oynarken rakip fileleri 2 kez havalandırmayı başardı. Bu sezon Süper Lig’de tüm maçlarda görev alan Dzeko, Konferans Ligi’nde ise 6 maçta forma giydi. Bugünkü gollerle Avrupa Konferans Ligi’nde 4. golüne ulaşan 37 yaşındaki futbolcu, ligde de 12 gol kaydetti.

Mücadeleye 11’de başlayan Edin Dzeko, 74. dakikada yerini Umut Nayir’e bıraktı.

TADIC'Ä°N PENALTISI KALECÄ°YE YAZILDI

Fenerbahçe'nin ilk golünde asist yapan Dusan Tadic, ikinci golde penaltıyı kullanan isimdi. Direkten dönen top, kaleci Takac'a çarpıp ağlara gidince gol kendi kalesine olarak yazıldı.

Haberin Devamı

Mücadeleye 11’de başlayan Tadic, 90 dakika sahada kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!