Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman hangi gün yapılacak? İşte Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın açıklamaları

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman hangi gün yapılacak İşte Ali Koç ve Aziz Yıldırımın açıklamaları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 19:36

Seçimli kongre sonuçlarına göre belirlenecek olan Fenerbahçe başkan adayı, haziran ayının ilk günlerine denk gelecek. Mevcut başkan Aziz Yıldırım ile Ali Koç arasında kıyasıya geçecek olan Fenerbahçe başkanlık seçimi ile birlikte yeni dönemin yönetimi de belirlenecek. Peki, iki gün sürecek kongrede netlik kazanması beklenen Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman gerçekleşecek? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Fenerbahçe kongre ile başkanlık seçimine gidiyor. Haftalardır başkanlık seçimi için çalışmalarına devam eden Ali Koç ve Aziz Yıldırım, haziran ayında gerçekleştirilecek olan seçimlerin ardından başkanlık koltuğuna oturan isimlerden birisi olarak belirlenecek. Peki, Fenerbahçe kongresi ne zaman gerçekleştirilecek? İşte, başkanlık seçimi tarihi ve son gelişmeler hakkında detaylı bilgiler

FENERBAHÇE BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

Fenerbahçe'nin yeni dönemdeki başkanının belirleneceği başkanlık seçimi, 2-3 Haziran tarihlerinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Fenerium Tribünü'nde gerçekleştirilecek. Üyelerin tamamının katılımıyla icra edilecek olan seçimler, sonuçlarıyla birlikte kamuoyunun bilgisine paylaşılacak.

Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 1.ve 2. günü olan 02-03 Haziran 2018 tarihlerinde Genel Kurula katılım hakkı olan üyeler, genel kurula giriş kartlarını alabilecekleri masa ve sıra numaraları ile oy kullanabilecekleri sandık ve sıra numaralarına yönlendirilecek.

Haberin Devamı

Buna göre Genel Kurul Üyeleri, kendilerine SMS olarak gönderilen masa ve sıra numaraları ile 02 Haziran Cumartesi günü saat 10.30'dan toplantı bitimine kadar ve 03 Haziran Pazar günü 10.00-17.00 saatleri arasında genel kurul giriş kartlarını temin edebilecekler. 03 Haziran Pazar günü de 10.00-17.00 saatleri arasında kendilerine bildirilen sandık ve sıra numarası ile oylarını kullanabilecek. 

ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMALAR

Fenerbahçe Kulübü başkan adayı Ali Koç, Hürriyet Gazetesi’ni ziyaret etti. Koç, ilk olarak TFF Başkanı ve Demirören Medya Holding Başkanvekili Yıldırım Demirören ve Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal ile bir araya geldi. İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal Ali Koç’a bir plaket verdi. Koç daha sonra spor camiasının önde gelen isimlerinin sorularını yanıtlamak üzere spor yazarları, editör ve muhabirlerle buluştu... 

"Fenerbahçe’nin sporcu fabrikası olması lazım… Camianın tekrar kenetlenmesi gerekiyor. Ayrıca camialar arası yapıcı bir rekabet ortamı da gerekli… Bunu da Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde sağlanabileceğini düşünüyorum. 

Haberin Devamı

- İçinde bulunduğumuz çirkin ortam değişmeli…Bana göre burada en az sorumlu olan taraftardır. Siz bu ortamı sunduğunuz takdirde durum böyle olur.

- Obradovic’le daha çok sayıda başarı gelecektir. Ona sahip olduğumuz için inanılmaz şanslıyız. Moral düşüklüğü yaşadığım zaman taraftarın yaptıklarına bakıp moral buluyorum.

-  Kazansam da kaybetsem de kazanacağım. Fenerbahçe camiası olarak, ‘Ben’i, ‘Biz’e çevirebilirsek çok büyük başarılar ve işler yapacağımıza inanıyorum."

- Bu süreçte rakip takım taraftarlarından da çok güzel mesajlar, sahiplenmeler, güzel şeyler duydum. Onur duydum.

- Herkese sevgi ve saygılar... Bugüne dek 48-49 yere gittik, belki 45'inde bu konu gündeme geldi. 90'lardan önceki Fenerbahçe'ye gidelim... Taraftar anketlerine bakın, çok çok daha yüksek oranlarda taraftar vardı.

Haberin Devamı

- 90'ların ortaları ve sonralarından sonra Fenerbahçeliler ve diğerleri gibi bir anlayış oldu. Evet biz, bize yeteriz. Bıçak kemiğe dayanırsa biz bize yeteriz. Ama benim hayal ettiğim Fenerbahçe'nin dostu, düşmanından daha fazladır.

- Benim hayal ettiğim Fenerbahçe, şampiyon olduğu zaman direkt ana rakiplerimizin dışındaki insanların; Fenerbahçe'nin örnek bir duruşu var, samimi insanlar, iyi bir takım, sözlerinin arkasında duran bir camia dediği bir Fenerbahçe...

- Bunu başarmak aslında çok da zor değil. İnsanlar kişisel bazda bakıp itibarları, güvenilir veya güvenilir olmamaları açısından tamamen sözleriyle, erdemleriyle, duruşlarıyla alakalı... Bunu kişisel bazda camiaya çıkarırsak, Fenerbahçe markası maalesef Fenerbahçelilerin dışında erozyona uğradı. Hababam Sınıfı'nı konuşuyoruz mesela... Fenerbahçe, Anadolu'ya inince heyecan, bereket vardı, umut vardı. Biz seçilirsek, Fenerbahçe'nin tekrar bu konuma gelmesi bizim için öncelikli hedef olacaktır.

Haberin Devamı

- Seçilirsek, kendimize yapılmayanı başkasına yapmayacağız. Saygı, sevgi istiyorsan saygı ve sevgi göstermek zorundasın. Bu herkes ve her şey için geçerli. İnsani değerlerin ortaya çıkması lazım. Kendi başarısı için savaşan ve toplumsal fayda da getiren bir Fenerbahçe hayal ediyoruz. Yaptığın iletişim, söylediğin lafın arkasında durmak, örnek davranmak, genç nesilleri cezbedilmek çok önemli. Her nesli cezbedebilen bir Fenerbahçe hayal ediyoruz.

- Bugün sporun içinde bulunduğu, sporun içinde olmayan unsurların yansıtıldığı, şiddet, küfür, ayrıştıran bir lisan var... Sporun ruhunda arkadaşlık, dostluk, takımdaşlık, sevgi var. Bizim için en önemli nokta Fenerbahçe'nin örnek ve ezber bozan bir kulüp olmasıdır. Bunun için de Fenerbahçe camiası topluma da faydalı olabilmeli.

Haberin Devamı

- Benim hayallerimden biri, üç büyük kulübün etki alanı o kadar güçlü ki... Öyle bir sosyal sorumluluk projesine imza atmalıyız ki, belki bunu hep beraber geliştireceğiz... Belki 5-6 sene sonra dünyada bir spor kulübünün yaşadığı ülkenin bir konuda yaşam kalitesini nasıl artırdığını gidip uluslararası konferanslarda anlatacağız.

- Fenerbahçe iyi bir camia... Allah iyinin yanındadır. Fenerbahçe'nin artık tekrar sempatik yüzünü göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Biz dostu, düşmanından çok daha fazla bir kulüp olabiliriz.

- Ben gittiğim her yerde diyorum. Küfürsüz stat projesi hayalim... Belki şu an ulaşılamaz bir hedef olarak görebilir. Küfür edilmesini istemiyorsanız, deplasmanda hakaret edilmesini istemiyorsanız siz de etmeyin. Hayat çift yönlüdür. Bu yüzden bu fitili biz ateşleyeceğiz. Fenerbahçe'nin örnek olma açısından yapabileceği çok şey olduğunu düşünüyorum.

- Ben çocuklarla yetişkinlerden daha iyi iletişim kurabilirim. Çocuklar beni çok sever... Bu yüzden küçük oğlum başkan adayı olmama karşı. Oğlumla, kızımla, genç yaşta baba olduğum için... Bu hayatta pişmanlık duyduğum konulardan bir tanesidir. Harcayabileceğim her vakti çocuklarıma harcadım. Küçük oğlum da biliyor ki zaman harcayamayacağız birlikte, o yüzden karşı çıkıyor.

- Bu süreçte o kadar çok çocukla temasımız oldu ki inanılacak gibi değil. Bu süreçte en çok keyif aldığım nokta da karşılaştığım, rozet taktığım çocuklar oldu... Bebek yaşlardan, 12-13 yaşına kadar... Haberi çocuktan al diye boşuna dememişler...

- Yönetim kurulu listem çok soruluyor. 2 nedenle bunu deşifre etmedim. Şu anda almayı düşündüğümüz, konuşmadığımız ve listeye almadığımız noktalar da var... Ama iyi kötü 8-9 kişi de hali hazırda var. Ben bu yolun dikenli olacağını biliyordum. Kazanmak için her şeyin mübah olmadığı, kavganın gürültünün olmadığı bir süreç olsun istiyordum. Fenerbahçe için alınacak sorumluluklar ateşten gömlek. Bana yapılan saldırıları görünce iyi ki kimseyi deşifre etmemişim diyorum. Ürkütüp korkutarak insanları caydıracak bir süreç isteniyor. İkincisi çok daha önemli benim için. O da bir kurum insan sermayesi kadar iyidir. Bir kurumun başarısı, insan kalitesiyle eşdeğerdir. Ben şunu yerleştirmek istiyorum. Kulübün günlük işlerini kurumumuzun profesyonel insanları yapmalı. Yönetimler bunları kendileri yapmaya çabalarsa bugün görüntü ortada...

- Biz hem Türkiye'den hem de yurt dışından insan kaynakları firmalarıyla çalışıyoruz. Yurt dışındaki Türkleri de tespit ettik. Türkiye'de Fenerbahçe'ye hizmet edebilecek 'beyaz yakalı' profesyonelleri de tespit ettik. Benim amacım yönetim kurulu olarak, bütçeyi, başarı performans kriterlerini belirlemek ve profesyonelleri kulübe katıp denetlemek. Böyle olursa çağın geneline daha uygun olur.

- Burayı Koç Holding yapacak, 1907 Derneği yapacak diyorlar. Fenerbahçe Spor Kulübü artık bir endüstri... Keşke Koç Holding gibi yönetilse... Fenerbahçe o kadar dev bir organizasyon ki, birkaç kişinin aklıyla yönetilmeyi aşmış bir kulüp... Bu kulüp iyi yönetilmeyi hak ediyor. İyi yönetilirse, şaha kalkacak... Seçilirsek, layık olmak için elimizden geleni yapacağız. Seçilmezsek de, "Sağlık olsun" diyeceğiz.

AZİZ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMALAR

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bu cumartesi ve pazar günü yapılacak olan genel kurul öncesi yaptığı seçim çalışmaları çerçevesinde Hürriyet Gazetesi’ni ziyaret etti.

Diğer başkan adayı Ali Koç’un bazı iddialarına karşılık veren Aziz Yıldırım, spor yazarlarının sorularını yanıtlarken projelerine de açıklık getirdi.

FUAT AKDAĞ: Fenerbahçeliler, neden sizi seçmeli?

- Alt yapıda atılım yapacağız, ikinci bir TV kanalı açacağız... Fenerium’u genişletip yeni bir marka yapacağız. Şike kumpasına karşı açacağımız davaları başlatmak için 1 dönem daha lazım. Bitirmek değil. Kimse yanlış anlamasın, çünkü uzun sürebilir.

- Benim torunum okula gitti. Çocukların aileleri gelip ‘Şikecisin’ dediler. Büyüklere aynı ortamda bunları söylüyorlar. Bunların hepsinin hesaplaşmasının gereğine inanıyorum. Bunları yapmadan manevi anlamda 2 Temmuz’a dönemeyiz. Mahkemeleri açıp maddi anlamda bu paraları almalıyız.

- Kendi başına gelmiş bir olay varsa sen mi iyi takip edersin, başkası mı iyi takip eder? Kim yapabilir? Kumpas davası ile ilgili emniyet bizi çağırdı. “Müşteki olarak şikayetçi misin?”dediler. “Şikayetçiyiz” dedik. Ne TFF’den gelen oldu ne de Beşiktaş Kulübü’nden... FETÖ bir daha gelir diye korkup kaçtılar. Bir de mahkeme içinde kavga ettik. Bu davanın kahramanı biziz.

“Ne gerekiyorsa yapacağız”

- F.Bahçeliler her zaman şampiyonluğu önemser. Fenerbahçeli için en büyük vaat şampiyonluktur. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Ona göre bir takım kuracağız. Şimdiden şu, bu demeyeceğim. Ama takımı bu işleri çok iyi yapacak birine teslim edeceğim. Bu kişinin ismini açıklayamam şu an. Kendisiyle yarın veya sonraki gün bir görüşme yapacağım. Daha önce her türlü sistemi denedik. Denemediğimiz ne kaldı?

- Ben başkanlık süremde hiç yanlış yapmadım. Hatalar olmuştur tabii... Bunlar kolektif hatalardır. İyi niyetle bir işe başlarsınız, sonu iyi gelmez. Bu şekilde hata olmuş olabilir...

Cömert Arslan: Ali Koç’un, seçimlerin adil yapılması konusunda endişeleri var. Bu önemli bir kaygı değil mi?

- Genel kurulun adil olmayacağı yönünde şüphesi varsa gelsin... İki kabin var. Bugün 3’e çıkarttılar. Bana göre yanlış oldu çünkü biri boş kalır... Ama neyse... Okul tarafına kabinleri koyacaklar. Her kabin 2 taneydi. Önünde 3 tane şeffaf kutu var. Oyu ona atacağız. Sıraya girdik diyelim 10 kişi... Ertuğrul Bey önde, kimliğini verdi, kartı da verdi.

- Ertuğrul Bey’e 3 tane zarf verdi. Gizli olacağı için girecek kabin içerisine başkanlıkla ilgili ve diğer şeylerle ilgili oyunu zarfa koyup oyunu sandığa atacak. Ertuğrul Bey içerideyken diğer kişi işlemlerini bitirip kabine girecek. İmzayı atacak ayrılıp gidecek. Sandıklar bittiği anda açılıp sayılıyor. Diğer taraf Vefa Bey’le konuşup kabinin üstünü bile kapattırmış. Neden adil olmasın ki seçim?

Mehmet Arslan: Ne kadar tazminat bekliyorsunuz?

- Ben rakamı söyleyemem. Kaba olarak şunu söylerim. Şampiyonlar Ligi’nde Sevilla’yı elesek 50 milyon Euro’ya yakın para geçer elimize. Başka şeyler de var düşündüğümüz.

Kenan Başaran: Devletten zararlarınızın tazminini isteyeceğinizi söylediniz...

- Daha önce hiç böylesine büyük bir olay yaşanmadı ki... İlk defa bize yapıldı. Ya peki bu FETÖ’nün malları yok mu? Var... Devlet o mallardan alıp bize verecek.

İsmail Saymaz: FETÖ’nün kulüp seçimlerinde etkin olacağını söylediğiniz doğru mu?

- Ben öyle bir açıklama yapmadım. Ben bunu bilemem. Kim dışarıda FETÖ’ye yakındır, uzaktır bilemem. “FETÖ’nün beceremediğini siz beceriyorsunuz” dedim. Fenerbahçe’yi bölüyorsunuz... Beşiktaş maçında burada 20 senedir yaşanmayan yaşandı. Aynı anda 4 yerden sahaya malzeme attılar.

- YABANCI futbolcu sınırı bizim için peşinden gidilecek bir ülkü. Akademiden ürettikçe düşecek. Türkiye’de yabancı sınırını şu an azalmasın.

- Akademiye yaptığım yatırımı, sen devlet olarak akademiye yapacaksın. O zaman ne olacak? Aşağıdan yukarıya takla ata ata yürüyecek. Bugün Fenerbahçe’ye transfer edebilecek yerli oyuncu, kim var? Banko oynayabilecek kim var?

“Zamanında ben Ali Bey’i veliahtım olarak göstermiş değilim. Sadece aday gösterdim. Ama şartlı aday gösterdim. Yargıtay beraat kararı verirse çekileceğimi söyleyerek bu şartımı ortaya koydum.”

Kenan Başaran: Ali Koç’u veliaht olarak göstermiştiniz...

- Ben Ali Koç’u veliaht olarak göstermedim. Onu aday olarak gösterdim. “Oyumu da vereceğim” dedim ama şart koştum. “Yargıtay beraat kararı verirse 20 yıllık başkanlığın verdiği onur, şeref benim için yeter” dedim. İyi okuyun... Ali Bey’in aday olma hakkı var. 26 bin aidat yatıran kişinin ne kadar hakkı varsa o kadar hakkı var. Yanlış yaptığı şeyler ise şunlar: Birincisi, Fenerbahçe’nin mali durumu ile ilgili ‘çok kötü’ demesi. Seçilmemesi hâlinde kulübün ekonomik olarak çökeceğini söylemesi...

- İkincisi ise şöyle... Ben ‘Erkekseniz çıkın projelerinizi getirin’ demişim. Bu sözümü üstüne alındı. Ben onu şartlı da olsa aday göstermişsem, “Erkeksen çık” diyebilir miyim? O söz ona değil. Onun arkasında çıkan şahıs ve kişilereydi. Yanlış anladı. Ben adayım, bitti. Kimse bir şey diyemez. Benim üzüldüğüm nokta Fenerbahçe’yi ekonomik yönden karalayarak küçük düşürerek konuşması ve üzerine söylenmemiş lafı üstüne alınması...

 

BAKMADAN GEÇME!