Euroleague’de Fenerbahçe kasırgası! 1 ayda 3 rekor

Güncelleme Tarihi:

Euroleague’de Fenerbahçe kasırgası 1 ayda 3 rekor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2024 07:00

Sarunas Jasıkevıcıus yönetimindeki Fenerbahçe Beko Avrupa’da yoluna emin adımlarla ilerliyor. Sarı lacivertli ekibin EuroLeague’deki üçlük rekorunu kırmasının üstünden daha uzun süre geçmemişken bu kez Nigel Hayes, bir maçta en çok sayı atan isim oldu.

Haberin Devamı

THY EuroLeague’de sezona kâbus gibi başlayan ve ilk 13 maçının 7’si kaybeden Fenerbahçe Beko, başantrenör Dimitris İtoudis’in yerine göreve gelen Sarunas Jasikevicius’un yönetiminde adeta şahlanırken eski günlerine döndü... Litvanyalı çalıştırıcı geldikten sonra oynadığı 19 maçın 14’ünü kazanan sarı lacivertli ekip şampiyonluk yolundaki iddiasını ortaya koyarken, bir yandan da rekorlarla Avrupa’nın 1 numaralı basketbol organizasyonuna damgasını vuruyor.

HAYES-DAViS, LARKiN’iN REKORUNU 1 SAYI iLE GERiDE BIRAKTI

Henüz 14 Mart’ta Valencia karşısında 24 üçlük bulup takım olarak EuroLegue rekoru kıran Kanarya, önceki gün ALBA Berlin maçında rakip potaya 50 sayı bırakan ABD’li yıldızı Hayes-Davis’le bir kez daha gururlandı. Hayes-Davis, Anadolu Efesli Shane Larkin’e ait olan bir maçta en çok sayı atan oyuncu rekorunu 1 sayı ile geliştirdi. Jasikevicius, Hayes için, “Gerçekten çok zor bir şeyi başardı. Her gün deli gibi çalışan bir sporcu. Hem Fenerbahçe hem de Avrupa basketbolu adına çok güzel bir geceydi” dedi.

Haberin Devamı

KANARYA SON 1 AYDA 3 REKORU TARiHE GÖMDÜ

24- Valencia karşısında, tüm zamanların EuroLeague 3 sayılık basket isabet rekoru.

118- Yine Valencia maçında bulduğu 118 sayı ile, EuroLeague kulüp rekoru.

50- ALBA Berlin karşısında 50 sayı üreten Hayes, bir maçta en çok sayı atan oyuncu oldu.

REKORU SEZON BAŞINDA KAFAYA KOYMUŞTUM

Hayes, 50 sayıyla EuroLeague sayı rekoru kırdığı ALBA Berlin maçından sonrası yaptığı açıklamada “Bu sezon EuroLeague’in sayı rekorunu kırmak istiyordum. Rekorun 41 olduğunu söylemişlerdi, 49 olduğunu karşılaşma sırasında öğrendim. Takım arkadaşlarımın hakkını teslim etmem gerek, beni doğru yerde topla buluşturma konusunda harika bir iş çıkardılar. Ayrıca taraftarlarımıza da çok teşekkür ederim. Sayı rekorunu biliyorlardı, tribünden Saras’a beni oyuna alması için bağırdılar. Kendimle gurur duyuyorum, bu benim için çok büyük bir onur” dedi.

EN DEĞERLi OYUNCU OLDU 

Hayes, ALBA Berlin karşısındaki tarihi performansı ile -beklendiği üzere- THY EuroLeague’de 32. haftanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. 50 sayının yanı sıra 2 ribaunt ve 1 top çalma üreten Hayes-Davis, 46 verimlilik puanına ulaştı. Yıldız oyuncu 2. kez haftanın MVP’si ödülünü aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!