Cansu Bektaş ve Gamze Altun'dan altın madalya

Güncelleme Tarihi:

Cansu Bektaş ve Gamze Altundan altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2024 18:39

Avrupa Halter Şampiyonası’nın ilk gününde kadınlar 45 kiloda Cansu Bektaş, koparmada 75 kilo kaldırarak Türkiye’nin şampiyonadaki ilk altın madalyasını kazandı. Milli halterci Gamze Altun ise Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar 45 kiloda, silkmede 92 kilogram kaldırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Avrupa Halter Şampiyonası, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da başladı. Şampiyonanın ilk gününde kadınlar 45 kiloda Cansu Bektaş ve Gamze Altun mücadele etti. Bektaş, koparmada 75 kilo kaldırarak 1’inci oldu. Bektaş, silkmede 88 kilo ile 2’nci, toplamda ise 163 kilo ile altın madalya kazanarak şampiyon oldu. Gamze Altun ise 65 kiloluk derecesiyle koparmada 5’inci sırada yer aldı. Altun, silkmede 92 kilo ile altın madalya, toplamda ise 157 kilo ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

GAMZE ALTUN, AVRUPA HALTER ŞAMPİYONASI'NDA ALTIN MADALYA KAZANDI

45 kiloda mücadele eden Gamze, silkmede 92 kilogram ile Avrupa rekoru kırarak altın madalyaya uzanırken, toplamda 157 kilogram ile Avrupa ikinciliğini elde etti.

BAKAN BAK'TAN MİLLİ HALTERCİLER CANSU BEKTAŞ İLE GAMZE ALTUN'A TEBRİK

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Bulgaristan’da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası’nda kadınlar 45 kiloda Avrupa şampiyonu olan Cansu Bektaş ile aynı kiloda Avrupa ikincisi olan Gamze Altun'u yayımladığı mesajla tebrik etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Bulgaristan’da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası’nda kadınlar 45 kiloda Avrupa şampiyonu olan Cansu Bektaş ile aynı kiloda Avrupa ikincisi olan Gamze Altun için tebrik mesajı yayımladı. 

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;

Bulgaristan'ın Başkenti Sofya’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nın ilk gününde gelen haberler bizleri sevindirdi. Kadınlar 45 kiloda 2 altın ve 1 gümüşle Avrupa şampiyonu olan Cansu Bektaş ile aynı kiloda 1 altın ve 1 gümüşle Avrupa ikinciliği elde eden Gamze Altun'u tebrik ediyorum. Rekorlar kırarak madalyaya uzanan milli haltercilerimizin başarılarında emeği olanlara teşekkür ediyorum. Avrupa Halter Şampiyonası’nda podyuma çıkacak sporcularımıza başarılar diliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!