Çağdaş Atan, Beşiktaş maçı sonrası konuştu: Emirhan benim içimde yara | Fenerbahçe ve Galatasaray'la aramızda 10 kat fark var

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş Atan, Beşiktaş maçı sonrası konuştu: Emirhan benim içimde yara | Fenerbahçe ve Galatasarayla aramızda 10 kat fark var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2024 23:09

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş'la 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Çağdaş Atan, "Öncelikle rakibimize büyük bir saygıyla kendi oyunumuzdan bahsetmek istiyorum. Bugün topa sahip olacağımızı biliyorduk. Ona göre rakip seçtik hazırlık maçlarında, ona göre çalıştık. Ama bu kadar derinde beklemiyorduk. İlk 15 dakika rakibin bizim sahada topa dokunduğunu düşünmüyorum. Kendimizi şu yönden eleştirebiliriz, topun hızı yavaş kaldı. Rakip de çok hareket etmeden bekleyince, topu tamamen bize bırakınca topun hızı yavaş kaldı. Kendime söyleyebileceğim tek şey, bu maçta biraz daha erken direkt oyuna dönebilirdim. Maçı kaybetsek, çok üzülürdüm. Beraberliğe sevinmedim. Bugün kazanmamız gerekiyordu. Oyuncularım kazanmak için ellerinden geleni yaptı. Bundan sonraki maçlarında Beşiktaş'a başarılar dilerim" diye konuştu.

Haberin Devamı

"7 MAÇIMIZI DA KAZANMAK İSTİYORUZ"

Kalan maçları kazanmak istediklerini kaydeden Çağdaş Atan, "Bizim bugün tek amacımız bu maçı kazanmaktı. Çok topla oynadığın, domine ettiğin maçta mağlubiyet sizi moral, motivasyon olarak geriye atabiliyor. Son dakikada bir puanı alabilmek, mağlubiyetin üzüntüsünü üzerimizden almış oldu. Bundan sonraki 7 maçımızı kazanmak için oynamaya çalışacağız." dedi.

"YAPTIĞIMIZ HAZIRLIKLARDA TOPA SAHİP OLACAĞIMIZI BİLİYORDUK"

Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, “18 günlük bir ara vardı. Biraz ritim kaybını normal buluyorum. Yaptığımız hazırlıklarda topa sahip olacağımızı biliyorduk, ona göre hazırlık maçları oynadık. Her idmanda sadece rakip yarı sahayı kullandık ama bu kadar derinde savunma beklemiyorduk. Golü yediğimiz 16. dakikaya kadar Beşiktaş’ın bizin yarı sahamızda bir pas organizasyonuna girdini hatırlamıyorum. Beşiktaş sadece 1-0’dan sonra değil, 0-0’dan 1-0’a kadar da bizi geride karşıladı” ifadelerini kullandı.

“BERABERLİĞE SEVİNMEDİK”

Beşiktaş müsabakasına hedefleri doğrultusunda kazanmak için çıktıklarını da belirten Atan, “Rakip hiç üzerimize gelmeyip hareketsiz halde alanları kapayınca bizim hatlarda topla buluşmamızı engelledi. Topun hızı yavaş kaldı. İkinci yarı daha hızlı oynamaya çalıştık. Maçı sonun kadar istedik. 19 şut atarak maçı bitirdik. Yüzde 89-90’lara varan pas oranında başarımız var. Maçın sonlarına doğru kaybedersek üzüleceğimizi düşündüm. Beraberliğe de sevinmedik. Bu maçı hedeflerimiz doğrultusunda kazanmamız gerekiyordu. Geldiğimiz nokta ile şimdiki noktayı taçlandırmak için bugün kazanabilirdik. Şimdi 7 final maçı var. Ligin ilk 5’ine konumlanıp Başakşehir’in genlerinde olan Avrupa’da mücadele etmek istiyoruz. Oyunu domine eden tarzına Başakşehir yavaş yavaş yaklaşıyor. Maç başına 45 saniye 10 adet top bizde oluyor. Eğer büyük takım gibi oralarda oynamak istiyorsak bu oyunun oradaki zaaflarını da çözmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"EN KÜÇÜK DEĞER 10-15 MİLYON EURO OLURDU"

Tecrübeli teknik adam, Emirhan İlkhan’ın eski takımı Beşiktaş’a gol attıktan sonra sevinmemesini anlayışla karşıladığını dile getirerek, “Emirhan benim içimde yara. Bizde maalesef kiralık ve satın alma opsiyonumuz yok. Onun gibi bir oyuncunun alt yapımızdan çıktığını düşündüğümüz anda bizim onun için biçeceğimiz en küçük değer 10-15 milyon Euro olurdu. Onun bizim oyuncumuz olmaması için üzgünüm. Ama gelecek sene onsuz planlarımızı da yapmak zorundayız. Üst düzey bir oyuncu olacak. Öğrenmeye devam etmesi gerekiyor. Ben onun için ümitliyim. Türk milli takımı adına önemli bir oyuncu olacağını düşünüyorum. Allah yolunu açık etsin. 7 haftamızı onun birlikte en mutlu şekilde geçirmeye çalışacağız” cümlelerine yer verdi.

“HAKEMLERİ, OYUNCULARI RAHAT BIRAKALIM”

Haberin Devamı

Süper Lig’de son haftalarda yaşananlardan dolayı sağduyu çağrısı yapan 44 yaşındaki çalıştırıcı, “Oyunun içinde kalalım. Hakemleri, oyuncuları rahat bırakalım. Taraftarlara güzel oyun izletmeye çalışalım. Bizim amacımız sadece oyunun içinde kalmak. Amacımız en kötü ilk 5’te, 4’te olmak. Bugün puan farkını 1e düşürme avantajını kaçırdık ama önümüzde 7 maç var. İkincilik ve şampiyonluk yarışında hayal ettiğimiz durum ama bu bütçeyle alakalı da bir durum. Galatasaray ve Fenerbahçe ile aramızda 10 kat fark var. Biz bunu oyunla kapatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!