Bu gurur Türkiye'nin! Avrupa'da 4x4'lük performans

Güncelleme Tarihi:

Bu gurur Türkiyenin Avrupada 4x4lük performans
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2023 08:28

Avrupa kupalarında mücadele eden temsilcilerimiz 3. ön eleme turunu da hatasız geçerek adlarını play-off’a yazdırırken UEFA ülke puanı sıralamasındaki çıkışı da devam ettirdiler.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Galatasaray, UEFA Konferans Ligi’nde Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarını kazanarak yola devam ederken Adana Demirspor ise rövanşı kaybetmesine rağmen ilk maçtaki farklı skorun avantajıyla tur atlamayı başardı. Temsilcilerimizin ortaya koyduğu performansla birlikte Türkiye puanını 30.100’e çıkararak 10. sıradaki yerini korudu. En yakın takipçimiz olan Avusturya ile (29,500) aramızdaki fark da böylece 600’e yükseldi.

Ancak en dikkat çeken istatistik Avrupa kupalarında 4 takımla mücadele eden Türkiye'nin geride kalan maçlarda Polonya ile birlikte en çok puan toplayan 2 ülkeden biri olması.

16 KARŞILAŞMALIK PERİYOTTA SADECE 1 KEZ MAĞLUP OLDUK

Bu sezon 2. ön eleme turlarından itibaren Avrupa sahnesine çıkan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor toplamda 16 maç yaparken temsilcilerimiz bunların 13'ünde sahadan galibiyetle ayrıldı, 2 beraberlik 1 de mağlubiyet yaşadı.

Haberin Devamı

Yollarına kayıpsız devam eden Fenerbahçe ve Beşiktaş 4’te 4 yaparken, Galatasaray 3 galibiyet, 1 beraberlik, Adana Demirspor ise 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet yaşadı.

Bu sonuçların ardından Türk takımları toplamda 14.000 puana ulaştı. Bunun ülke puanına yansıması ise takım sayısına bölündüğünde 3.500 puan şeklinde gerçekleşti. Türkiye’nin haricinde 14.000 puana ulaşabilen tek ülke ise Polonya oldu. Polonya da sezona 24. Basamakta başlarken 21. sıraya kadar çıkmayı başardı.

Bu gurur Türkiyenin Avrupada 4x4lük performans

TAKIMLARIMIZ GRUPLARA KALDIĞINDA ALACAKLARI PUANLAR KATLANACAK

Türk takımları şu ana kadar 14.000 puan toplarken bu rakam turnuvalara katılan takım sayısına bölündüğünde ortaya çıkan puan 3.500 oldu. Şu ana kadar müthiş bir performans sergileyen 4 takımımızın artık gruplara kalması için bir engeli daha aşması gerekiyor. Elemelerde alınan galibiyetler 1.000 puan olarak kulüplerin hanesine yazılırken grup maçlarından her galibiyet 2.000 puan getirecek. Bunun yanı sıra takımlar bonus puanlar da alabilecek. Bu nedenle 4 takımımızın da play-off engelini geçip Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi’nde gruplara kalması şart.

Haberin Devamı

Bu performansı sürdürüp ülke puanı sıralamasında ilk 10 içinde kalmayı sürdürürsek 2024-25’in Süper Lig şampiyonu 2025-26’da eleme oynamadan Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılacak.

Bu gurur Türkiyenin Avrupada 4x4lük performans

Bu gurur Türkiyenin Avrupada 4x4lük performans

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!