Berlin bana çok iyi geldi

Güncelleme Tarihi:

Berlin bana çok iyi geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 11:24

Alba Berlin’de basketbol oynayan eski Türk milli oyuncu Engin Atsür, “Berlin’e gelmekle iyi karar verdim. Berlin’de bulunduğum süre içinde çok şey öğreniyorum. Berlin’in bana çok katkısı oluyor. Harika bir kent. İnsan burada kendisini yabancı hissetmiyor” dedi. 

Haberin Devamı

ENGİN Atsür, Alba Berlin’de oynayan iki Türkiye kökenli basketbolcudan biri. 10 aydır takımda. Tecrübesi ve kişiliğiyle kendisini çabuk kabul ettirdi. Takım arkadaşlarının isteğiyle ikinci kaptan oldu. Engin yıllarca babasının ülkesi Türk liginde oynadı. Şimdi ise annesinin ülkesi Almanya’da kariyerini sürdürüyor. 33 yaşındaki yıldız oyuncu Türk vatandaşlığının yanında Alman vatandaşı olmasına rağmen kısa süreli ziyaretler sayılmazsa bu ülkede hiç yaşamadı. Engin sıra dışı bir sporcu. Çok iyi okullarda eğitim alan ender sporculardan biri. Saint Benoit Fransız Lisesi’ni bitirdi. Amerika’da North Carolina State University’i mezunu. Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca biliyor. Eğitim aldığı ABD dışında İtalya’da da oynayan Engin, kariyerinin büyük bölümünü ise Türkiye’de geçirdi. Fenerbahçe, Efes Pilsen, Beşiktaş ve Galatasaray gibi güçlü takımların formasını giydi. 10 aydır da Alman basketbolunun önemli takımlarında Alba Berlin’de oynuyor.

Haberin Devamı

YABANCI HİSSETMEDİM

Kariyerine yurt dışında başlayan Engin, son dönemlerini de yurt dışında sürdürüyor. Tekrar yurt dışında oynamasının kendisine önemli katkılar sağladığını anlatan tecrübeli oyuncu, şöyle dedi:

“Benim için burada olmak büyük bir avantaj. İyi bir tecrübe oluyor. Berlin’e gelmekle iyi karar verdim. Berlin’de bulunduğum süre içinde çok şey öğreniyorum. Berlin’in bana çok katkısı oluyor. Harika bir kent. İnsan burada kendisini yabancı hissetmiyor. Dünyaya açık bir kent. Dünya mutfağının tüm çeşitleri bu kentte mevcut. Sokakta insanlar birbirine çok saygılı. Büyük şehir olmasına rağmen yoğun trafik sorunu yaşamıyorsunuz. Kültürel açıdan zengin bir şehir. Berlin’de bulunmaktan ve bu zenginlikten faydalandığım için mutluyum. Burada geliştiğimi hissediyorum. İstanbul’da da böyleydi. Ama orada lokal oyuncuydum. Burada farklı duygu hissediyorsunuz.”

Berlin bana çok iyi geldi

BENİ UNUTUNCA PANİK YAŞIYORLAR

Haberin Devamı

ALBA Berlin’de çabuk kabul gördüğünü söyleyen Engin, ancak çifte vatandaş olması nedeniyle bazen takım içinde ilginç olayların da yaşandığını anlattı: “Takım içinde yedi sekiz farklı ülke vatandaşı oyuncu var. Alman vatandaşı olmama ve takımda Alman statüsünde oynamama rağmen bazen bu durumu unutuyorlar. Türk oyuncu statüsünde beni görüyorlar. Bu da ilginç olayların yaşanmasına yol açıyor. Şöyle ki takımda altı Alman statüsünde oyuncu olmalı. Sayıyorlar beş çıkıyor. Panik yaşanıyor. Daha sonra beni hatırlıyorlar ve rahatlıyorlar. Bu olay takım içinde çok gülüşmelere yol açıyor.”

ALMANYA’DA BASKETBOL EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

Türkiye ile Almanya’da oynanan basketbolu da kıyaslayan Engin, “Almanya’da farklı bir basketbol anlayışı var. Türkiye’de daha yıldız ve kariyer sahibi oyuncular oynuyor. Dünyaca tanınan oyuncular oynadığı için seviye daha yüksek. Bütçeler de büyük tabi. Almanya’da kulüpler daha düşük bütçe yapıyor. Sponsorlar burada uzun süreli bulunuyor. İstikrara önem veriliyor. Her takım bir diğerini yenebiliyor. Kulüpler oyuncu alırken büyük paralar harcamaktan kaçınıyor. Uzun vadeli bütçeler yapılıyor. Türkiye’de öyle değil. Sezon ortasında bile bakıyorsunuz bütçeler aşılıyor. Alman basketbolu emin adımlarla ilerliyor” dedi.

Haberin Devamı

BU YAZ EVLENİYOR

BU yaz evlenecek olan Engin Atsür, “Nişanlımla evleneceğiz. Hayatımda yeni bir dönem başlayacak. Ben kariyerimi Avrupa’da sürdürmek istiyorum. Ancak hangi takım olacağı konusunda kesin kararımı vermedim. İki maçımız var. Daha sonra da play off maçları oynayacağız. Lig bitince Alba Berlin ile konuşacağız. Kararımı da ondan sonra vereceğim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!