Berke Özer'den sonra sıra Cengiz Ünder'de mi?

Güncelleme Tarihi:

Berke Özerden sonra sıra Cengiz Ünderde mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2023 13:58

Son olarak sezonu Marsilya'da tamamlayan Cengiz Ünder, Fenerbahçe'nin radarında. Sarı lacivertlilerin transferi için çaba sarf ettiği Cengiz Ünder, Türk futboluna kazandırdığı oyuncularla markalaşan Altınordu fabrikasından yetişen isimlerden biri. Peki hangi oyuncular yoluna Avrupa'da devam etti, kimler Türkiye'ye döndü. Haberimizde yolu Altınordu'dan geçen oyuncuların kariyer gelişimlerini inceledik.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de gözler kanat transferine çevrilirken Türk oyuncu kuralı nedeniyle öne çıkan adayların başında Cengiz Ünder geliyor. 

Son olarak milli futbolcu Mert Müldür'ü kadrosuna katan sarı-lacivertli ekip, teknik Direktör İsmail Kartal'ın da kadrosunda görmek istediği 26 yaşındaki Cengiz Ünder'le ilgili girişimlerini sürdürüyor. Kartal, Cengiz'i kanat rotasyonunda kullanıp yerli kuralında elini güçlendirmek istiyor.

Berke Özer sadece 6 ay kalabildi!

Türk futbolunda genç oyuncuların gelişimine önemli katkılar sağlayarak Avrupa futboluna da önemli yetenekler kazandıran Altınordu'nun yetiştirdiği oyuncuların Avrupa karnelerindeki detay dikkat çekti.

Altınordu'dan yetişen ve sonrasında Avrupa'ya transferi gerçekleşen oyuncuların bir çoğunun yolu Türkiye'den geçmiyor. Oyuncu fabrikası olarak adlandırılan ve geçtiğimiz sene TFF 2. Lig'e düşen Altınordu'nun çıkardığı yeteneklerin büyük çoğunluğu yoluna Avrupa'da devam ediyor.

Haberin Devamı

Eyüpspor' forması giyecek

Son olarak Altınordu altyapısından Berke Özer, Fenerbahçe ile sözleşmesini tamamlamış ve Avrupa'nın yolunu tutmuştu. Portekiz ekibi Portimonense'a transfer olmuş fakat istediği süreyi alamadı. Avrupa'da istediğini bulamayan başarılı file bekçisi 6 ayın ardından Eyüpspor tarafından transfer edildi. Bir alt ligde yer alan İstanbul ekibi, oyuncuyu Ümraniyespor'a kiraladı. Berke Özer, bu sezon başı ise Eyüpspor'un kamp kadrosuna katıldı.

Sıra Cengiz Ünder'de mi?

Milli futbolcu Cengiz Ünder de son dönemde Türkiye'ye geri dönüş ihtimali olan isimler arasında. Öyle ki  Fenerbahçe ısrarla oyuncuyu kadrosuna katarak rotasyonunu güçlendirme hedefinde.

Sarı lacivertliler, Cengiz Ünder için Marsilya ile birkaç kez masaya oturmuş olsa da transferin resmileşmesi adına henüz bir sonuç almış değil. Önümüzdeki günlerde tarafların bir kez daha bir araya gelmesi bekleniyor. 

Bu transfer için yoğun uğraş içinde olan İstanbul temsilcisi, Cengiz Ünder'i kadrosuna katarsa Berke özer ve Enis Destan'dan sonra Altınordu'dan yetişip Avrupa'dan Türkiye'ye dönen 3. oyuncu olacak.

Haberin Devamı

Roma, Leicester ve Marsilya...

Adı Fenerbahçe ile anılan Cengiz Ünder, Avrupa sahnesinde önemli takımların formasını giydi. İtalyan ekibi Roma ile Serie A'da 70 maça çıkan Ünder, bu karşılaşmalarda 13 gol 8 asistlik katkı üretti. Ardından kiralık olarak geçirdiği Leicester City serüveni istediği gibi gitmedi.

Başarılı kanat oyuncusu Fransız ekibi Marsilya'nın teklifini kabul etti ve Ligue 1'in yolunu tuttu. Marsilya'da kendini tekrar bulan milli oyuncu Fenerbahçe'nin transfer listesinin ilk sıralarına yerleşti.

İşte Altınordu'da yetişen ve kariyerini Avrupa'da sürdüren bazı isimler

Cengiz Ünder - Marsilya

Çağlar Söyüncü - Atletico Madrid

Ravil Tagir - KVC Westerlo

Burak İnce - Slask Wroclaw

Emir Can Gürlük - Orenburg  

Haberin Devamı

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN ANLARI! 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!