Başarı, Fenerbahçe ile çok daha kolay

Güncelleme Tarihi:

Başarı, Fenerbahçe ile çok daha kolay
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 22:29

BASKETBOL THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nin bugün yapılacak ilk maçları öncesi resmi basın toplantısı düzenlendi. Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso, CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itoudis ve Olympiakos Başantrenörü Ioannis Sfairopoulos, Çırağan Sarayı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Oyunculardan Fenerbahçe adına Bogdan Bogdanovic, Real Madrid adına Sergio Llull, CSKA Moskova adına Nando De Colo ve Olympiakos adına da Vassilis Spanoulis toplantıya katıldı.

Haberin Devamı

Bogdanovic ve Final Four’daki diğer takımların koç ve oyuncularıyla medyanın karşısına çıkan Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, “Çok büyük bir kulüp ve müthiş bir organizasyonuz. Başkanımızdan başlayarak herkes, elinden geleni yapıyor. Böyle bir organizasyon içinde başarılı olmak daha kolay. Önemli olan bu istikrarı sürdürmek” dedi.

HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR
Obradovic, 16 kez Dörtlü Final’de yer alıp 8 kez şampiyonluk yaşamasının avantaj olup olmadığıyla ilgili, “Öyle düşünmüyorum. Oyuncularım iki senedir ciddi deneyim kazandı. Takımımızı da koruduk. Dörtlü Final’de asıl bu faktör yardımcı olacak.” dedi. Dörtlü Final’in İstanbul’da yapılacak olmasına değinen tecrübeli teknik adam, “Bize ‘Mutlaka Dörtlü Final’e kalmalısınız.’ deniyordu. Artık buradayız. Geçen sene Berlin’deki organizasyonda da çok sayıda taraftarımız vardı. Burada da olacak. İyi maçlar çıkarmak için hazır olmamız gerekiyor. Bu, taraftar desteğinin de ötesinde önemli bir şey.” diye konuştu.

Haberin Devamı

3 YILIK SÖZLEŞME HİÇ FENA DEĞİL
Son 7 yılda 6 farklı takımın şampiyon olduğu THY Avrupa Ligi’nde Dörtlü Final’de sürpriz yaşanıp yaşanmayacağı sorusuna Obradovic, “Burası Dörtlü Final. Hiçbir sonuç sürpriz değildir. Ekiplerin hepsi güçlü ve bu alanda başarılara sahip.” yanıtını verdi. Sırp çalıştırıcı, “Çok büyük bir kulüp ve müthiş bir organizasyonuz. Başkanımızdan başlayarak herkes, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Böyle bir organizasyon içinde başarılı olmak daha kolay. Önemli olan, bu istikrarı sürdürmek. Sayın başkan, bana ve ekibime güvenini göstererek, 3 yıl daha sözleşmemizi uzattı. Hiç fena değil.” diye devam etti.

BOGDANOVİC: İyi oynamaya devam etmeliyiz

“SÖYLENECEK çok fazla şey yok. Geçmişte olan her şeyi unutmamız lazım. Önümüzde 2 maç var. İlk olarak da Real Madrid’e karşı yarı final. Önemli olan bu maç. Deneyimlerimden yola çıkarak söyleyebilirim ki Dörtlü Final’de çok farklı bir enerji oluyor. Bu durum baskı da oluşturabiliyor. Tüm sezon boyunca yaptıklarımıza odaklanmamız, son maçlardaki iyi performansımızı sürdürmemiz lazım.”

Haberin Devamı

Real Madrid koçu Laso: 5 kez yenilmemiz bir anlam taşımıyor

BUGÜN Fenerbahçe ile karşılaşacak Real Madrid’in başantrenörü Pablo Laso, Fenerbahçe’ye karşı son 6 maçlarında 5 yenilgi aldıkları yönündeki bir soru üzerine, şöyle konuştu:

“Açıkçası bilmiyordum. Bu istatistiğin çok bir anlamı yok ve hiç endişe etmiyorum. Ben sadece yarınki (bugünkü) maçı düşünüyorum. Daha önce 20 maç kaybetmiş olsam da önemli değil, önemli olan şimdi kazanmam.

SON SANİYEDE ATARIM
Real Madrid’in yıldız oyuncusu Sergio Llull de kritik basketleriyle ilgili soruyu yanıtlarken, “Belki son saniye basketi atma şansı gelirse bunu değerlendiririm ama şu an tek konsantrasyonum takımımla Fenerbahçe karşısında sergileyeceğimiz performans” dedi.

Haberin Devamı

CSKA Başantrenörü İtoudis: Obradovic ile benim maçım değil 

THY Avrupa Ligi’nde geçen yılın şampiyonu CSKA Moskova’nın başantrenörü Dimitris Itoudis, uzun süre yardımcılığını yaptığı Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic’e karşı geçen yıl finalde kazanarak şampiyon olduğunun hatırlatılması üzerine, “Itoudis, Obradovic’e karşı maç oynamıyor. CSKA Moskova, Fenerbahçe’ye karşı oynuyor. Geçen sene şampiyon olduk ve bitti” cevabını verdi.

DAHA ÇOK FİKRİMİZ VAR
CSKA Moskovalı Nando De Colo ise açıklamasında, “Uzun bir sezon oldu. Çok maç yaptık. Dörtlü Final için fazla hazırlık yapma şansımız oldu. Bu sayede de daha iyi olmak adına ne gibi değişiklikler yapmamız gerektiğiyle ilgili daha fazla fikrimiz var.” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Olympiakos hocası Sfairopoulos: Ekonomik krizde büyük fedakarlık

YUNANİSTAN temsilcisi Olympiakos’un başantrenörü Ioannis Sfairopoulos, çekişmeli bir Dörtlü Final olacağını kaydetti. Yunanistan’da yaşanan ekonomik krize rağmen takım yönetimi ve taraftarların fedakarlık yaparak ekibi üst seviyede tuttuğunu aktaran Yunan başantrenör, “Takım içinde istikrar mevcut. Son derece karakterli oyuncularımız var. En zorlu maçları nasıl oynamaları gerektiğini biliyorlar.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL HATIRALARI GÜZEL
Olympiakos’un tecrübeli yıldızı Vassilis Spanoulis de toplantının en ilgi çeken isimlerinden biri olurken, İstanbul’da 2012 yılında şampiyonu olmaları hakkında “Olağanüstü hatıralardı. O başarı geçmişte kaldı ve artık bugüne bakıyor olmamız lazım” dedi.

BAKMADAN GEÇME!