Barcelona en kralını aldı! Lewandowski transferinde mutlu son

Güncelleme Tarihi:

Barcelona en kralını aldı Lewandowski transferinde mutlu son
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2022 07:00

2014’ten beri forma giydiği Bayern’de 8 lig, 1 Şampiyonlar Ligi dahil toplam 19 kupa kazanan ve 7 kez Bundesliga’da gol kralı olan Lewandowski, nihayet muradına erdi. Polonyalı futbolcunun ayrılma kararı aldığı Alman ekibi, bonservis bedeli konusunda Barcelona ile kesin anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

Uzun süredir kulübü Bayern Münih ile sözleşme yenilemeyeceğini ve takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Robert Lewandowski’nin yeni adresi Barcelona oldu. Takım arkadaşlarıyla kısa süre önce vedalaşan Polonyalı futbolcu, imza atmak için Barcelona şehrine gitti. Lewandowski transferinin gerçekleştiğini Bayern Münih CEO’su Oliver Kahn da doğruladı. Kahn, yaptığı açıklamada; “Barcelona, Lewandowski için mantıklı bir ücret teklif etti. Onlarla anlaşmaya vardık. Ancak şu ana kadar her şey sözlü olarak tamamlandı. Sözleşme hâlâ beklemede” diye konuştu.

AİLESİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLİYORDU

Katalan ekibinin, Bayern’le 45+5 milyon Euro karşılığında el sıkıştığı iddia edilirken Lewandoswki ile yapılacak sözleşmenin 3 yıllık olması bekleniyor. Bu yaz tatilinin bir bölümünü Antalya’da geçiren Polonyalı yıldız, Almanya’ya ailesi olmadan döndü. Polonya basını, Lewandowski’nin yaklaşık 8 yıldır yaşadığı Münih’e ailesini getirmemesinin arkasında, eşine sosyal medyadan yapılan ölüm tehditlerinin yattığını ve bu nedenle ayrılmak istediğini yazdı.

Haberin Devamı

374 MAÇTA 344 GOL ATTI, 7 KEZ KRAL OLDU

2014 yılında Dortmund’dan bonservissiz olarak Bayern Münih’e transfer olan Robert Lewandowski, çıktığı 374 maçta 344 gol attı ve 7 kez Bundesliga’da gol kralı oldu. Bayern ile 8 Bundesliga, 3 Almanya Kupası, 5 Almanya Süper Kupası, 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi ve 1 UEFA Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan 34 yaşındaki Lewandowski, 2020 ve 2021 yıllarında dünyada yılın en iyi futbolcusuna FIFA tarafından verilen The Best ödüllerinin de sahibi oldu.

ALKIŞLARLA VEDA ETTİ

Bayern Münih’ten ayrılmak istediğini haftalar önce kulüp yönetimine bildiren Robert Lewandowski, Barcelona ile anlaşma sağlanması sonrası takıma veda etti. Polonyalı yıldızı, takım arkadaşları alkışlarla uğurladı.

Barcelona en kralını aldı Lewandowski transferinde mutlu son

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!