BAL Ligi ne zaman başlayacak? 2020-2021 BAL Ligi tarihi hakkında detaylı bilgiler

Güncelleme Tarihi:

BAL Ligi ne zaman başlayacak 2020-2021 BAL Ligi tarihi hakkında detaylı bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2020 17:01

BAL Ligi olarak da bilinen Bölgesel Amatör Ligleri için bekleyiş devam ediyor. Binlerce futbolcunun forma giydiği BAL Ligi için maçların oynanacağı tarihi öğrenmek isteyen pek çok futbolcu, geçtiğimiz günlerde seslerini duyurmak üzere TFF yönelik açıklama yaptı. Peki, BAL Ligi ne zaman başlayacak ve TFF'den konuyla ilgili herhangi bir açıklama geldi mi? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

BAL Ligi için başlangıç tarihi futbolcular, kulüp yönetimi, taraftarlar ve antrenörler gibi pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde İstinye'deki Orhan Saka Amatörler Evi'nin önünde toplanan 70 kadar BAL futbolcusu, liglerinin başlatılmamasını protesto etti. Futbolcular, alkışlarla Türkiye Futbol Federasyonunu (TFF) protesto ederek seslerini duyurmaya çalıştı.

Müsabakaların en kısa sürede oynanmaya başlamasını isteyen oyuncular, TFF'ye tepki olarak formalarını ve kramponlarını Orhan Saka Amatörler Evi'nin önüne bıraktı.

BAL futbolcuları adına AA muhabirine açıklamalarda bulunan Barış Altıntaş, 50 bine yakın amatör lig oyuncusunun sesini duyurmak için toplandıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de amatör liglerin oynanmama ihtimali var. 8 aydır hiçbir şey yapmadan evlerimizde yatıyoruz. Bizim ihtiyaçlarımız var. Herkesin bakmakla yükümlü olduğu ailesi var. Hepimiz dardayız ve zordayız. Türkiye Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan ricamız var. Bunca insanı lütfen mağdur etmeyin. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de amatör liglerin oynanmaya ihtiyacı var. Türkiye, çok büyük bir devlet. Gerekli bütün sağlık önlemlerini alıp 250 BAL takımını oynatacak gücümüz var. Aksi halde 50 bin insanın hayalleri söz konusu. Bir sene daha futbol oynamazsak Amatör Lig futbolcularının hali ne olur? Bunu da düşünmek lazım. Artık bütün dünya pandemi ile yaşamayı öğrenecek. Bütün tedbirlerimizi alacağız ve dikkat edeceğiz. Tek isteğimiz işlerimize geri dönmemiz. Yapacak başka hiçbir işimiz yok."

Haberin Devamı

BAL LİGİ OYNANACAK MI?

Bölgesel Amatör Ligleri için kararın önümüzdeki günlerde TFF tarafından gündeme alınması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!