Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı'nda 29 Ekim coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımında 29 Ekim coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 14:53

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 5.hafta oynadığı Türk Telekom maçı için Ankara’da bulunan Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı, Cumhuriyet’in 100. yılı coşkusunu Başkent’te öğrencileriyle birlikte yaşadı. Bayram coşkusunun yanında sahadan da 92-95 galibiyetle ayrılan Kırmızı Ejderhalar çifte sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı; Başkan Hüseyin Yücel, yönetim kurulu ve Türkiye’nin dört bir yanından katılım gösteren 5000 Bahçeşehir Koleji öğrencisiyle birlikte Anıtkabir ziyaretinde bulundu. Mustafa Kemal Atatürk’ü kabri başında anan ve askeri törenle mozoleye çelenk bırakan Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı, Aslanlı Yol’da hep beraber yürüyerek “Yaşasın Cumhuriyet!” mesajı verdi.

Törende anı defterini imzalayan Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Yücel, Ata huzurunda konuşmasında “Gençlerimizi, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerleri ve mirasıyla donatarak, her alanda örnek sporcular olarak yetişmelerini sağlayacağız. Aynı zamanda bilimin ışığında ilerleyen, vatansever, özgüvenli, topluma karşı sorumlu ve toplumlarına değer katan bireyler olarak yetiştireceğiz. Bu yüksek amaç ve hedeflerle, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü özlem, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımında 29 Ekim coşkusu

Çifte sevinç!

Gündüz bayram coşkusunu yaşayan Kırmızı Ejderhalar akşam parkede çekişmeli bir maç için ter döktü. Türk Telekom yeni koç Selçuk Ernak ilk kez takımının başında sahaya çıktı.

İlk periyotta iki takımın atakları, kötü savunma yapması ve faullerden kaçınması ile skor yükseldi. Bahçeşehir Koleji Tony Taylor’un ilk periyotta gösterdiği performansla oyunda kaldı ve ilk periyot 29-26 Türk Telekom üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci periyotrun ilk yarısı oldukça yavaş ilerledi. İlk 6 dakika 43-40 Türk Telekom önderliğinde geçti. Bayçeşehir Koleji Tyler Cavanaugh ile 7. Dakşkada skoru 47-46 lehine çevirdi ve tempoyu arttırdı. İki takımda soyunma odasına girerken fark iyice azaldı (51-49)

Üçüncü periyot, Türk Telekom, Tyrone Wallace ile 7 sayılık fark yakaladıktan sonra Bahçeşehir Koleji 7. dakikada 60-60 ile beraberliği sağladı. 8. dakikada Tyler Cavanaugh ile skoru 65-64 lehine çevirdi. Savunmaların sertleştiği periyodu 67-65 Türk Telekom önde tamamladı.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımında 29 Ekim coşkusu

Son periyot tüm dengelerin değiştiği ikili mücadelelere tanık oldu. Bahçeşehir Koleji Axel Bouteille’nin üçlükleri ile son 6 dakikaya 78-73 önde başladı, Tony Taylor ve Tyler Cavanaugh 4 dakika kala farkı 9 sayıya (84-75) çıkardı. Türk Telekom istediği atışları yakalamadıkça Bahçeşehir Koleji 3 dakika kala farkı 11 sayıya çıkardı (86-75). Bahçeşehir Koleji son 55 saniyeye 10 sayı önde girdi, top kayıplarına karşın Türk Telekom peş peşe üçlük bulunca 36 saniye kala fark 4 sayıya (93-89) geriledi. Bahçeşehir Koleji 20 saniye kala topu kaybetti. 12 saniye kala Okben Ulubay üçlükle skoru 93-92 yaptı. 5.7 saniye kala Bahçeşehir Kolejinden Axel Bouteille çizgiye gitti ve hata yapmadı (95-92). Maçın son hatasını Türk Telekom yaptı, ön sahadan topu oyuna soktuktan sonra Palmer da topu elinden kaçırdı ve maç Bahçeşehir Koleji’nin oldu. Cumhuriyet coşkusu üstüne sahadan da galip ayrılan Bahçeşehir Koleji çifte sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

Türk Telekom: Jalen Adams 14 sayı, 4 asist, Tyrone Wallace 20 sayı (3/5 üçlük), 5 ribaund, 9 asist, Steven Enoch 10 sayı, 2 ribaund, Yiğitcan Saybir 13 sayı, 2 ribaund, 2 asist, James Palmer 18 sayı (4/6 üçlük), 2 ribaund, 2 asist

Bahçeşehir Koleji: Jerry Boutsiele 25 sayı, 8 ribaund, 6 asist, Tony Taylor 20 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 6 top kaybı, Phil Scrubb 11 sayı (3/5 üçlük), 2 ribaund, 5 asist, Tyler Cavanaugh 16 sayı (4/6 üçlük), 4 ribaund, Axel Bouteille 20 sayı (2/3 üçlük), 3 ribaund, 3 asist

Sinan Atalay: Cumhuriyetimizin 100. Yaşı kutlu olsun

Öncelikle Cumhuriyetimizin 100. Yaşı kutlu olsun. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi ilelebet koruyacak, gelecek nesillere en büyük mirasımız olarak taşıyacağız. Milletçe nice yüz yaşlara…

Haberin Devamı

Maça gelecek olursak Türk Telekom hafta içi koç değişikliği yaşadı. Bunun bir reaksiyonu olacağını biliyorduk. Biz de Avrupa deplasmanindan geldik. Sakatlarımız var ama bugün sahada savaşan, mücadele eden maçı kazanmak için her şeyi yapan bir oyuncu grubumuz vardı. Bu galibiyeti fazlasıyla hak ettiler.

Önümüzde hafta içi oynayacağımız Avrupa kupası deplasmanımız var. Kazanarak devam etmek istiyoruz, inanıyoruz biz iyi bir takımız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!