Avrupa'da çifte zafer gecemiz olsun!

Güncelleme Tarihi:

Avrupada çifte zafer gecemiz olsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2023 07:00

UEFA Konferans Ligi ve Avrupa Ligi’nde üçüncü hafta karşılaşmaları bugün oynanırken Konferans Ligi’ndeki iki temsilcimiz taraftarlarına yeni zaferler izletmek için sahaya çıkacak.

Haberin Devamı

İlk olarak saatler 19.45’i gösterdiğinde Fenerbahçe sahneye çıkacak. Bu sezon oynadığı 17 resmi karşılaşmayı da kazanan, Süper Lig’de ve Konferans Ligi H Grubu’nda lider durumda bulunan Kanarya, 3 puanı bulunan Bulgaristan temsilcisi Ludogorets Razgrad’ı ağırlayacak.

Fenerbahçe'de 4 eksik var

Grupta Nordsjaelland’ı 3-1, Spartak Trnava’yı 2-1 yenen Fenerbahçe bugün de galip gelerek 3’te 3 yapmak ve bir üst tur yolunda avantaj elde etmek istiyor. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Joshua King, Serdar Aziz ve Mert Hakan Yandaş bugünkü müsabakada forma giyemeyecek. İsmail Yüksek de bugün dinlendirilecek. Trnava’yı 4-0 yenip Nordsjaelland’a 7-1 mağlup olan konuk takımda ise Dinis Almeida, Marcel Heister, Ivan Yordanov ve Dominik Yankov forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

İrfan Can Kahveci'nin 'dalya' heyecanı

İrfan Can Kahveci kariyer sezonunu yaşadığı F.Bahçe’de bugün Ludogorets’e karşı forma giyerse ‘dalya’ diyecek. Kanarya’da 100. maçına çıkmaya hazırlanan yıldız futbolcu geride kalan 99 maçta 19 gol ve 20 asiste imza attı. İrfan Can bu sezon ise İsmail Kartal ile kariyerinin zirvesine çıktı. 28 yaşındaki futbolcu 9’u ligde (4 gol, 3 asist), 7’si Avrupa’da (4 gol, 2 asist) görev yaptığı 16 maçta 8 gol, 5 asist ile 13 gole direkt katkı verdi.

Beşiktaş'ta 7 isim götürülmedi

Konferans Ligi D Grubu’nda henüz galibiyeti bulunmayan iki ekibin randevusunda ise Beşiktaş Norveç ekibi Bodo/Glimt’in misafiri olacak. Aspmyra Stadı’nda 22.00’de başlayacak maçı Sırbistan’dan Nenad Minakovic yönetecek. Beşiktaş’ta Tayyip Talha Sanuç, Daniel Amartey, Eric Bailly, Umut Meraş, Valentin Rosier, Salih Uçan ve Tayfur Bingöl Norveç’e götürülmedi. Beşiktaş grupta ilk maçında Brugge’le berabere kalıp ardından sahasında Lugano’ya 3-2 mağlup olmuştu.

Hem suni çim hem 20 derece fark

Beşiktaş bugün Bodo/Glimt deplasmanında hem soğuk hava hem de saha şartları ile de mücadele etmek zorunda kalacak. İstanbul’da hava 23 dereceyken maç saati Bodo’da 3 derece olacak. Ayrıca maç suni çimde oynanacak.

Aboubakar rekor için sahada

Haberin Devamı

Vincent Aboubakar, Konferans Ligi’nde bir gol daha atarsa 14 golle Beşiktaş’ın Avrupa kupalarında en golcü oyuncusu Oktay Derelioğlu’nun rekorunu egale edecek. Kamerunlu yıldız 2 kez ağları havalandırması durumunda ise 25 yıldır kırılamayan rekorun tek başına sahibi olacak. 12 golü bulunan Cenk de 2 gol atarsa Derelioğlu’nu yakalayacak.

BAKMADAN GEÇME!