Atina derbisinde bir Türk! Ergin Ataman'dan Pana'ya 2 yıllık imza

Güncelleme Tarihi:

Atina derbisinde bir Türk Ergin Atamandan Panaya 2 yıllık imza
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2023 07:00

Panathinaikos’un çiçeği burnunda Başantrenörü Ergin Ataman’ı çok ateşli bir rekabet bekliyor. Her maçları olaylı, her karşılaşmaları gergin... Öyle ki potadaki son randevuları olaylar nedeniyle yarım kaldı. Yunan sporunun iki devi Olympiakos ve Panathinaikos’un ‘Tüm savaşların anası’ olarak adlandırılan rekabetinde artık bir Türk de olacak. Ergin Ataman dün resmen Panathinakos başantrenörü olurken iddialı konuştu.

Haberin Devamı

Dünya üzerinde birçok ‘ateşli derbi’ var ancak Yunanistan’daki Panathinaikos-Olympiakos rekabeti ‘ateşli’ kelimesinin gerçekten karşılığını veren birkaç eşleşmeden biri. Başkanlarından taraftarlarına herkes bu ateşi fazlasıyla yaşıyor. Yeri geliyor birbirleriyle yeri geliyor polisle çatışıyorlar. Henüz birkaç gün önce Yunanistan Basketbol Ligi final serisinde sahaya atılan meşaleler ve patlayıcılarla saha bir anda savaş alanına döndü. Yarıda kalan karşılaşma konuk Olympiakos’a yaradı ve hükmen galip gelerek hem seriyi hem şampiyonluğu kazandı.

SINIFLAR ARASI BİR REKABET

Taraftar arasındaki rekabet, kulüplerin ülkede ayrı sınıfları temsil etmesine de dayanıyor. Panathinaikos Atina yerlilerinin ve elitlerin Olympiakos ise Pire limanının ve emekçilerin takımı olarak biliniyor. Panathinaikoslular ülkenin en çok şampiyonluk yaşayan takımı Olympiakos’un hakemleri etkilediği görüşünü sıklıkla savunuyor. Ebedi düşmanların derbisi ve tüm savaşların anası olarak adlandırılan bu derbilerde artık ateşi yakacak isimlerden biri de Ergin Ataman olacak. Deneyimli teknik adam Bugüne kadar 6 EuroLeague şampiyonluğu bulunan Pana’ya yeni başarılar getirmeye çalışacak.

Haberin Devamı

BURAYA TATİL YAPMAYA GELMEDİM!

Ataman dün imza sonrası yaptığı açıklamada “OAKA Arena’da rakip olarak bulundum ama şimdi hep birlikte büyük hedeflerle hazırız” dedi. Deneyimli çalıştırıcı çok iddialı olduğunun altını çizerek ”Atina’yı seviyorum ama buraya tatil için gelmedim. Ben kazanan bir koçum ve bu yıl hariç son 4 sezonda Avrupa basketbolunda büyük başarılar elde ettim. Ve şimdi Panathinaikos ile bunları tekrarlama konusunda çok iyimserim” diye konuştu. Taraftarlara da seslenen deneyimli çalıştırıcı “Dolu tribünleri ve harika atmosferi seviyorum” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!