Arda Güler'e yer aramak

Güncelleme Tarihi:

Arda Gülere yer aramak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2024 09:35

Manchester City, Real Madrid'in hipnozundan güdümlü füzelerle uyandı. Her Real Madrid maçında olduğu gibi bu maçta da Türk futbol severler milli futbolcumuz Arda Güler için oynayabileceği bir yer arayıp durdu...

Haberin Devamı

Santiago Bernabéu Stadyumu'nda erken final niteliğindeki Real Madrid - Manchester City karşılaşmasında tempo ve gol beklentisi düşük kalırken taktik savaş ve atılan harika goller futbol severlere güzel bir gece yaşattı.

İlk dakikalarda izleyen herkese Real'in işi zor dedirttiren Carlo'nun öğrencileri, kötü olduğuna Cityli oyuncuları da ikna etmiş olacaklar ki, İngilizlere hissettirmeden iki gol attı.

City'yi taklit eder nitelikteki yavaş paslarla rakibinin yaslanmasını bekleyen Real Madrid, İngilizlerin uyuduğu anda Eduardo Camavinga'nın sürpriz şutuyla beraberliği yakaladı.

BEKLEDİ, ÇALDI, VURDU

Geçiş oyununun üstadı olan Real Madrid, ikinci golde Vinícius Júnior ve Rodrygo'nun savunma oyuncularının sinirini bozan iş birliğinde kolay bir gol daha buldu.

Haberin Devamı

Manchester City'nin etkisiz paslarla güvenli bölgeye kadar üzerine gelmesine izin veren Real Madrid, topu çalıp ve direkt paslarla yine güzel bir geçiş hücumu izlettirerek öne geçti.

İLK YARIDA HAALAND VE FODEN UNUTULDU

Orta sahada Bruyne'nin yokluğunda Haaland'ı topla buluşturmakta zorlanan City, Foden ve Grealish'i ise doğru noktalarda doğru zamanda topla buluşturamadı.

Temposuz gözüken maçta anlık patlamalarla rakip kaleye giden her iki takımın ilk yarı mücadelesi; risk almadan, sabırlı paslarla, dar alanda kademeler arasında boşluk yaratmaya çalışmakla geçti.

CITY İKİNCİ YARIYA GÖZÜ KARA BAŞLADI

Üzerlerindeki ölü toprağını atan Guardiola'nın öğrencileri, ikinci yarıya dikine paslar ve etkili driplinglerle daha sert bir giriş yaptı.

Sağ kanadı daha hareketli kullanan Bernardo Silva'nın forvet arkasında etkisiz kalan Foden'la sık sık yer değiştrimesi ve kanatları çok iyi savunan Real'a karşı merkezden gelmeye çalışması, City'nin oyununu olumlu yönde etkiledi.

BENZER İKİ GOL

Ceza sahası içinde topla buluşmakta zorlanan ve Haaland'ı hiç kullanamayan City, kanatlardan taşıdığı toğu ceza sahası yayındaki oyunuclarla buluşturarak benzer iki enfes gol buldu.

ÖNCE SAĞ SONRA SOL

Maç boyunca çok etkisiz görünen ve performansıyla De Bruyne'nin yokluğunun daha da hissedilmesine neden olan Foden, Bernando Silva'nın sağ kanattan getirdiği topta ceza sahası yayından örümcek ağlarını alırcasına çıkardığı harika şutla Lunin'i çaresiz bıraktı.

Haberin Devamı

Bu kez sol kanattan Jack Grealish ile gelen Maviler, yine ceza sahası yayına gönderilen aniptopla Joško Gvardiol ile müthiş bir gol daha buldu.

İlk golde hatalı olan Lunin'in, ikinci ve üçüncü gollerde yapabileceği tek şey filelerden topu çıkarmaktı.

VALVERDE OFANSTAN ÇOK DEFANS YAPTI

Sağ kanatta hücum oyuncusundan daha çok savunma oyuncusu görüntüsü veren Federico Valverde, nadir çıktığı ataklardan birinde golü bularak maçın sonucunu tayin etti.

MAÇIN KAYBEDENLERİ...

Norveçli yıldızın belalısı Antonio Rüdiger, bir kez daha Erling Haaland'a göz açtırmadı. Rodri, Manchester City kariyerinin en kötü maçlarından birini oynarken Real Madrid'de Jude Bellingham potansiyelinin çok altında kaldı.

Haberin Devamı

ARDA, CARLO'NUN YENİ YILDIZI NEDEN OLMASIN?

Harika bir kariyer, hayal dahi edilemeyecek başarılarla dolu bir bir ömür... Manchester City karşısında Şampiyonlar Ligi'ndeki 200. maçına çıkan Carlo Ancelotti, 115. galibiyetini alamasa da Pep'in City'sine yine kaybetmedi.

Real'de yıldız oyuncularla çalışmak yerine gelişime açık ve görev adamlarını tercih eden Ancelotti, bugüne kadar dünya futboluna birçok yıldız armağan etti, Arda bunlardan biri neden olmasın?

İtalyan hoca, elindeki oyuncuları parlatma ve bireysel olarak kalitelerini artırma konusunda tam bir usta.

ARDA GÜLER'E YER ARAMAK

Her Real Madrid maçında olduğu gibi bu maçta da Türk futbol severler milli futbolcumuz Arda Güler için oynayabileceği bir yer arayıp durdu.

Haberin Devamı

Gole kadar hücuma çıkma konusunda cimri davranan, taktik sadakata bağlı kalarak City'nin Jack Grealish'le sol kanadı etkili kullanmasının önleyen Valverde, tüm kulvarlarda aldığı süre ve yaptığı gol katkısı karşılaştırıldığında skorerlik konusunda geride kalıyor.

Özellikle Real'in 3-2 geriye düştüğü anlarda merkez orta sahadan birini eksiltmek ya da sağ kanadı daha daha tehditkar kullanmak için herkesin aklına Arda Güler gelirken Valverde'nin golü sonrası bu ihtimal yine ortadan kalktı.

Taktik disiplin ve takım savunması konusunda çok katı olan Ancelotti'nin Arda Güler'i kusursuz olmadan oynatması bu sezon için zor görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!