Ankaragücü 3-1 Kasımpaşa (Maç özeti)

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü 3-1 Kasımpaşa (Maç özeti)
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2024 15:27

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Ankaragücü ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Eryaman Stadyumu'nda oynanan müsabakada 1-0 geriye düşen ev sahibi ekip, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı ve 6 maç aradan sonra kazandı. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Ankaragücü ile Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında kozlarını paylaştı. Büyük bir mücadele ve heyecana sahne olan maçta kazanan taraf başkent ekibi oldu.

Eryaman Stadyumu'nda oynanan müsabaka, Ankaragücü'nün 3-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 45+1. dakikada Nihad Mujakic, 64. dakikada Riad Bajic ve 83. dakikada Pedrinho kaydetti. Kasımpaşa'nın tek sayısı ise 35. dakikada Aytaç Kara'dan geldi.

Kasımpaşa'nın 90+3. dakikada Nuno Da Costa ile bulduğu gol ise VAR kontrolü sonrasında 'elle oynama' gerekçesiyle iptal edildi.

Bu skorun ardından 6 maç aradan sonra kazanan Ankaragücü, 24 puanla 11. sırada yer aldı. Üst üste 2. kez yenilen Kasımpaşa ise 26 puanla 9. basamakta yer buldu.

Ankaragücü, gelecek hafta Adana Demirspor deplasmanına çıkacak. Kasımpaşa ise Hatayspor'u ağırlayacak.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

3. dakikada MKE Ankaragücü savunmasının top kaybını Da Costa fırsata çevirdi. Ceza sahası içi sağ çaprazda Da Costa’nın yakın köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya çıktı.

10. dakikada Kasımpaşa’nın sağ köşeden paslaşarak kullandığı kornerde Hajradinovic’in ortasında arka direkte Fall'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

35. dakikada kaleci Bahadır Han Güngördü’nün kısa düşen pasını alan Hajradinovic’in sağ kanattan ceza yayına doğru çevirdiği topa Aytaç Kara sağ ayağının içiyle uzak köşe yerden vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1.

45+1. dakikada Pedrinho sol taraftan kullandığı kornerde ceza sahası içinde kaleci Gianniotis’ten önce hamle yapan Mujakic kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-1.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

64. dakikada Sol kanattan topla ceza sahasına giren Cephas son çizgide topu arka direğe gönderdi. Yerden gelen meşin yuvarlağı önünde bulan Bajic'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-1
74. dakikada Chatzigiovannis’in sağ kanattan ortasında altıpas önünde Pedrinho’nun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Gianniotis’te kaldı.
80. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda Ben Ouanes’in yerden sekerek gelen topa gelişine vuruşunda meşin yuvarlak üst kale direğinden sekerek oyuna döndü. Ön direkte havada yakaladığı topu kafa ile karşılık veren Da Costa’nın vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya çıktı.
83. dakikada orta sahada rakibinden topu kapan Pedrinho'nun topla ilerleyip sol çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak kaleciyi geçerek ağlara gitti. 3-1
90+2. dakikada Selim Özışık’ın kale önüne gönderdiği top karambolde Da Costa'da kaldı. Da Costa’nın kale önünde Bahadır’la karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Maçın hakemi Ömer Faruk Turtay, VAR incelemesi sonrasında golü iptal etti.

Hakemler: Ömer Faruk Turtay, Yusuf Bozdoğan, Özcan Sultanoğlu

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou (Hanousek dk. 46), Radakovic, Atakan Rıdvan Çankaya, Mujakic, Ali Kaan Güneren, Pedrinho (Cem Tuna Türkmen dk. 87), Morutan (Tolga Ciğerci dk. 69), Chatzigiovanis, Cephas, Bajic (Macheda dk. 79)

Yedekler: Gikiewicz, Doğukan Kaya, Yıldırım Mert Çetin, Hayrullah Bilazer, Dokanovic, Astanakulov
Teknik Direktör: Emre Belözoğlu

Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Taylan Utku Aydın, Yasin Özcan, Ben Ouanes, Aytaç Kara, Gökhan Gül, Fall, Hajradinovic (Selim Dilli dk. 86), Gomis, Nuno Da Costa

Yedekler: Ali Emre Yanar, Murat Can Yıldız, Adnan Aktaş, Sarp Yavrucu, Emirhan Yiğit, Alp Efe Kılınç

Teknik Direktör: Sami Uğurlu

Haberin Devamı

Goller: Mujakic (dk. 45+1), Bajic (dk. 64), Pedrinho (dk. 83) (MKE Ankaragücü) Aytaç Kara (dk. 35) (Kasımpaşa)

Sarı kartkar: Kitsiou (MKE Ankaragücü), Yasin Özcan (Kasımpaşa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!