ALMANYA ONU KONUŞUYOR!

Güncelleme Tarihi:

ALMANYA ONU KONUŞUYOR
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 10:59

Hoffenheim Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, Almanya'da 2016/2017 sezonunun en iyi antrenörü seçildi.

Haberin Devamı

Bundesliga tarihinin en genç teknik direktörü unvanını taşıyan ve Hoffenheim’ın gösterdiği çıkışta büyük rolü bulunan Julian Nagelsmann, 30. yaş gününde 2017/2018 sezonunun en iyi antrenörü seçildi.

İLK KEZ BU ÖDÜLÜ KAZANDI
Kicker dergisi tarafından organize edilen ve 885 spor gazetecisinin katıldığı ankette Freiburg Teknik Direktörü Christian Streich’ı 12 oyla geride bırakan genç teknik adam, kariyerinde ilk kez bu ödülü kazandı.
Kümede kalma savaşı verirken devraldığı takımı 18 ayda Şampiyonlar Ligi’ne taşıyan Nagelsmann’ın görev süresi boyunca Hoffenheim, Bayern Münih ve Borussia Dortmund’un ardından Bundesliga’da en çok puan toplayan takım oldu.

KENDİNDEN BÜYÜK FUTBOLCUSU VAR
Hoffenheim takımında genç yaşta takımın başına getirilen ve gösterdiği performans ile yılın hocası seçilmeyi başaran Julian Nagelsmann’ın takımında kendisinden yaşca büyük 2 futbolcu bulunuyor. Nagelsmann’dan büyük olan isimler Alexander Stolz (33) ve takım kaptanı Eugen Polanski (31)…
Her geçen gün daha popüler bir karaktere dönüşen Nagelsmann verdiği röportajlarda da sıradışı bir karakter olduğunu ve gelecekte muhtelemen futbol literatürüne geçecek sözler söyleyeceğini gösteriyor.
İşte Nagelsmann’ın nisan ayında ZDF’e verdiği röportajdan inciler:
Teknik ekipte sürekli bir yenilik üretmeye çalışıyoruz. Zira futbol ikili ilişkilere benzer monotonluktan fayda gelmez.
Aklımın bir köşesinde işlerin iyi gitmeyebileceği ve kötü manşetler atılabileceği gerçeği duruyor. Şu an nasıl bulutların üstünde değilsem böyle bir durum da beni yoldan çıkarmaz.
Güzel kaybedenlerden değilim dolayısıyla evde eşimle masa üstü oyunları oynamıyorum çünkü sürekli tartışmayla bitiyor!
Eskiden ses tellerimde kalınlaşma vardı çünkü muhtemelen çok fazla bağırıyordum. Haliyle şu sıralar bana nasıl sağlıklı bağırabileceğimi öğreten bir konuşma terapistiyle çalışıyorum.
Kendi logoma sahibim. Bunu her zaman heyecan verici bulmuşumdur ve ilk gençliğimde bir ‘S'Geil' adında bir giyim markam olmasını istiyordum ve bir logo tasarlamıştım ancak hiç üretim yapamadım; tek bir çift çorap bile…
Sinsheim Kaplıcaları'na popüler olduğumdan bu yana gitmekten hoşlanmıyorum. Sürekli beni izliyorlar ve bu birazcık nahoş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!