Türkiye gruptan nasıl çıkar? İşte Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda A Milli Takım'ın puan durumu ve kalan maçları

Güncelleme Tarihi:

Türkiye gruptan nasıl çıkar İşte Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubunda A Milli Takımın puan durumu ve kalan maçları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2021 23:47

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 8. maçında Letonya'ya konuk olan Milliler, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak tur şansını sürdürdü. Peki, A Milli Futbol Takımı'nın gruptan çıkmak için hangi sonuçlara ihtiyacı var? İşte grupta oluşan son puan durumu ve kalan maçlar...

Haberin Devamı

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'na katılım için mutlak kazanmamız gereken maçta Letonya'yı son dakikada Burak Yılmaz'ın penaltı golüyle mağlup eden A Milli Futbol Takımı, lider Hollanda'nın 4, ikinci sırada yer alan Norveç'in ise 2 puan gerisinde takibini sürdürdü.

HOLLANDA ZORLANMADI

Evinde grubun zayıf takımı Cebelitarık'ı konuk eden lider Hollanda, maçtan 6-0 galip ayrılarak puanını 19'a yükseltti ve liderliğini perçinledi.

NORVEÇ HATA YAPMADI

Grupta ikincilik mücadelesi verdiğimiz Norveç ise Karadağ'ı evinde 2-0 yenerek puanını 17'ye çıkardı ve ikinciliğini korudu.

TAKİBİMİZ SÜRÜYOR

15 puana yükselen Türkiye'nin gruptan çıkabilmesi için kalan 2 maçını kazanması, Hollanda'nın en az 4, Norveç'in ise kalan maçlarda en az 2 puan kaybetmesi gerekiyor. Milliler, play-off mücadelesi verdiğimiz Norveç'le puanları eşitlemesi durumunda, tur atlayan takımı genel averajlar belirleyecek.

Haberin Devamı

AVERAJDA DA GERİDEYİZ

Son maçlar öncesi Hollanda'nın averajı +23, Norveç'in averajı +9, Türkiye'nin ise +4.

9 MAÇTA 2 GALİBİYET

Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'na Hollanda ve Norveç galibiyetleriyle başlayan Milliler, EURO 2020'de alınan 3 mağlubiyetin ardından veda ederken elemelerde çıktığı son 6 maçtan iki galibiyet çıkarabildi.

Son 6 maçta 3 beraberlik, 1 yenilgi alan Milliler, iki galibiyetini ise Cebelitarık ve Letonya karşısında aldı.

GRUPTA PUAN DURUMU

Türkiye gruptan nasıl çıkar İşte Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubunda A Milli Takımın puan durumu ve kalan maçları

TÜRKİYE'NİN KALAN MAÇLARI

Cebelitarık

Karadağ(d)

HOLLANDA'NIN KALAN MAÇLARI

Karadağ(d)

Norveç

NORVEÇ'İN KALAN MAÇLARI

Letonya

Hollanda(d)

BAKMADAN GEÇME!