2022 DÜNYA KUPASI FİNAL | Arjantin Fransa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda, şifreli mi? Şampiyon belli oluyor... İşte canlı yayın bilgileri

Güncelleme Tarihi:

2022 DÜNYA KUPASI FİNAL | Arjantin Fransa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda, şifreli mi Şampiyon belli oluyor... İşte canlı yayın bilgileri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2022 20:10

Arjantin Fransa Dünya Kupası final maçı için nefesler tutuldu. Tüm dünyanın heyecanla beklediği Dünya Kupası tarihinde Arjantin'den daha fazla final maçında boy gösteren tek ülke Almanya. Kupayı üçüncü kez kazanmayı hedefleyen Güney Amerika temsilcisi, aynı zamanda turnuvada en fazla final kaybeden takım olma tehlikesiyle karşı karşıya. Tarihinde dördüncü kez Dünya Kupası finaline çıkmaya hazırlanan Fransa, 1998'den bu yana bu aşamada en fazla boy gösteren takım konumunda. Maviler, turnuva tarihinde üst üste iki şampiyonluk kazanan üçüncü ülke olmayı hedefliyor: İtalya ve Brezilya. Peki, Arjantin Fransa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda, şifreli mi? İşte, o karşılaşma hakkında detaylar.

Haberin Devamı

Dünya Kupası'nda Fransa ile dördüncü kez karşılaşmaya hazırlanan Arjantin, daha önceki maçların ikisini kazanırken tek mağlubiyetini 2018'in son 16 turunda aldı. Güney Amerika temsilcisi ile daha önce toplamda 12 kez kozlarını paylaşan Fransa, bu karşılaşmalarda sadece üç galibiyet aldı.

Dünya Kupası'nda Güney Amerika temsilcileriyle oynadığı son 10 maçı kaybetmeyen Fransa, son mağlubiyetini 1978'deki turnuvanın grup aşamasında Arjantin'den aldı. Bugüne kadar Dünya Kupası finalinde bir Güney Amerika temsilcisi ile bir Avrupa ülkesi 10 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların yedisinde Güney Amerika ekipleri kupayı havaya kaldırırken; bu aşamadaki üç mağlubiyetin ikisini Arjantin aldı. Avrupa temsilcilerinin elde ettiği diğer galibiyet ise 1998'de Fransa'dan geldi. 2022 Dünya Kupası'ndaki ilk maçını Suudi Arabistan'a kaybeden Arjantin, bir turnuvadaki açılış karşılaşmasını kaybettikten sonra şampiyon olan ikinci ülke olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

2018'den bu yana Dünya Kupası'nda oynadığı yedi eleme turu maçını da kazanan Fransa, Brezilya'nın ardından bu aşamalardaki en uzun serinin sahibi konumunda.

2022 Dünya Kupası'nda maç başına rakiplerine en az şut fırsatı tanıyan ekip olan Arjantin, turnuvadaki altı karşılaşmada da kalesinde 0.6'dan yüksek bir gol beklentisi değeri görmedi. Dünya Kupası tarihinde en fazla maça çıkan oyuncu olmaya hazırlanan Lionel Messi, bir turnuvanın grup aşaması, son 16 turu, çeyrek finali, yarı finali ve finalinde gol atan ilk isim olmayı hedefliyor. Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, bir ülkeyle iki kez Dünya Kupası'nı kazanan ikinci teknik direktör olmak istiyor. Turnuvadaki 18 maçının 14'ünü kazanan Deschamps (2B 2M), Helmut Schön'ün ardından en fazla galibiyet alan çalıştırıcı konumunda. Tecrübeli teknik adam, aynı zamanda turnuvada 10+ karşılaşmaya çıkan isimler arasında en yüksek galibiyet oranının sahibi.

ARJANTİN FRANSA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA? İŞTE CANLI YAYIN BİLGİLERİ

Arjantin Fransa maçı yarın (18 Aralık Pazar) saat 18:00'da başlayacak. Mücadele TRT 1 ve TRT 4 K kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!