2022 Dünya Kupası | Arjantin, Hollanda'yı seri penaltı atışlarında devirdi (Wout Weghorst'tan tarihi goller)

Güncelleme Tarihi:

2022 Dünya Kupası | Arjantin, Hollandayı seri penaltı atışlarında devirdi (Wout Weghorsttan tarihi goller)
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2022 00:40

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası çeyrek finalinde normal ve uzatma süresi 2-2 eşitlikle sona eren maçta Hollanda'yı seri penaltı atışlarıyla 4-3 mağlup eden Arjantin adını yarı finale yazdırdı.

Haberin Devamı

2022 Dünya Kupası çeyrek final maçında kupanın doğal favorilerinden olan Arjantin ile Hollanda karşı karşıya geldi.

Müsabakaya daha iyi başlayan taraf Arjantin olurken 35. dakikada Molina ve 73. dakikada Lionel Messi'nin penaltıdan attığı gollerle 2-0 öne geçti.

LIONEL MESSI, BATISTUTA'YI YAKALADI

Arjantin'in 2. golünü atan Lionel Messi, attığı bu gol ile Dünya Kupası'nda Arjantin forması ile en çok gol atan oyuncu olan 10 gollü Batistuta'yı yakaladı.

WEGHORST İLE GERİ DÖNÜŞ

Hollanda'da 78. dakikada oyuna dahil olan Beşiktaş'ın golcüsü Wout Weghorst, 83 ve 90+11. dakikalarda kaydettiği gollerle skoru 2-2 yaptı.

Müsabakanın normal ve 120 dakikalık uzatma bölümü 2-2 eşitlikle sona ererken tur atlayan takımı seri penaltı atışları belirledi.

Seri penaltı atışlarında Hollanda'yı 4-3 mağlup eden Arjantin, yarı finalde Hırvatistan'ın rakibi oldu.

Haberin Devamı

HOLLANDA BU ETABA NASIL GELDİ?

Senegal, Ekvador ve Katar'ın olduğu A Grubu'nu 7 puanla (2G 1B) zirvede bitiren Hollanda; Son 16'da ABD'yi kupa dışına iterek çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

Grup maçlarında vasatı aşamayan Denzel Dumfries, ABD karşısında 1 gol 2 asistle maçın yıldızı oldu.

ARJANTİN ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİ?

Arjantin, Katar'daki serüvenine Suudi Arabistan yenilgisiyle başlamıştı. Herkesi şoke eden o yenilgi sonrası 2-0'lık Meksika ve Polonya galibiyetleri geldi; C Grubu'nu 6 puanla lider bitirdiler.

Son 16'da rakip Avustralya'ydı. Herkes kolay bir galibiyet bekliyordu. 35'te Lionel Messi sahneye çıktı. 57'de Julian Alvarez rakip kalecinin hatasını değerlendirip 2-0 yaptı. O andan itibaren Avustralya risk alınca Tangocular birçok pozisyon buldu ama değerlendiremedi; 77'de 2-1'i bulan Socceroos 90+7'de Garang Kuol'la 2-2'yi bulup maçı da uzatabilirdi ama başaramadı.

.

BAKMADAN GEÇME!