Başakşehir'de Deniz Türüç çok sinirlendi, Fenerbahçe'de Selahattin Baki'den tepki geldi!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2024 09:21

Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Başakşehir-Fenerbahçe maçında sinirler gerilirken Deniz Türüç ön plana çıktı. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Selahattin Baki de konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Başakşehir Kulübü, Baki'nin sözlerine cevap verdi.

Haberin Devamı

Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, Başakşehir'i deplasmanda 1-0 mağlup ederken maçın ardından gergin anlar yaşandı.

Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıya uzun süre itiraz eden Deniz Türüç, son düdüğün ardından da sarı-lacivertli futbolcularla tartışma yaşadı. Sahada tansiyon yükselirken araya takım arkadaşları girdi. 30 yaşındaki futbolcunun kenara gelirken saha kamerasını koruyan aparatlara tekma savurduğu da görüldü.

SELAHATTİN BAKİ'DEN DENİZ TÜRÜÇ'E TEPKİ

Maç sonunda konuşan Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Selahattin Baki, konuyla ilgili "Üzülerek söylüyorum, bazı gerginliklerde baş aktör olarak en ön plana çıkan Deniz Türüç eski oyuncumuz. Fenerbahçe düşmanlığı artık sınır tanımamaya başladı. Şimdilik yazıklar olsun diyorum. Taraftar ve Fenerbahçe camiası bunu not etmiştir" dedi.

Haberin Devamı

İŞTE SELAHATTİN BAKİ'NİN DİĞER SÖZLERİ;

Dakikalar geçtikçe ciddi anlamda sahanın gerginleşmesine rağmen önce muhteşem deplasman tribünü maçtan kopmadı, takım sakinliğini korumayı başardı, hocamız da öyle... Anamızın ak sütü kadar helal bir galibiyet aldık. Son derece cömert pozisyonlar harcamamıza, maçı strese sokmamıza rağmen, yüzde 100 haklı bir penaltı pozisyonuyla 3 puanı zor da olsa almayı bildik. Şampiyonluk yürüyüşümüze devam ediyoruz

NET PENALTI VARDI

Bu kadar bariz, net penaltı pozisyonu bu kadar barizken, gerek Çağdaş Hoca'nın ve tüm Başakşehirli oyuncuların bu kadar agresif, sert tepki göstermelerini anlayamadık. Türkiye'de bu algı işleri nasıl yürüyor biliyoruz. Bu penaltıyla ilgili algılar başladı. 15 dakika erkene götürmek isterim. Batshuayi'nin pozisyonu var. Başakşehirli oyuncu net penaltı yaptırdı. Haydi maçın dinamik temposu içinde hakem gözden kaçırmış olabilir. VAR nasıl çağırmaz! VAR hakemi açıklandığı zaman az da olsa camia refleksimizi gösterdik. Endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu gördük. 90. dakika durumu kurtarmasak belki de büyük bir darbe yiyecektik. Bunun, bu şekilde gündem olmaması sebeplerinden bir tanesi bu pozisyondan 9 dakika sonra yayıncı kuruluş tekrar gösterdi. Canlı yayının olağan akışına aykırı bir durum. Yönetime geldiğimizden beri uzun süredir mücadele verdiğimiz dinamiklerden bir tanesi bu. VAR çağırmıyor ayrı, maalesef yayıncı kuruluş olay soğuduktan sonra pozisyonu tekrar gösteriyor. Biz bu algılarla savaşmaya devam ediyoruz.

Haberin Devamı

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ AÇIKLAMASI

Beni 1 haftada herkes aradı. Bir transfer bitecek gibi olursa açıklarız. Söyleyeceklerim bu kadardır.

BAŞAKŞEHİR'DEN CEVAP GELDİ

Başakşehir Kulübü, Selahattin Baki'nin sözleri sonrası resmi sitesinden bir açıklama yaptı.

Bugün Fenerbahçe ile oynadığımız karşılaşma sonrasında, rakip kulübün bir yöneticisinin futbolcumuz Deniz Türüçü, yaşanan gerginliklerin başrolü olarak nitelendirerek Fenerbahçe düşmanlığı yaptığını iddia etmesini şaşkınlıkla takip ettik. Şampiyonluk yarışında birçok kez yer almış ve 2020 yılında da şampiyon olmuş bir kulüp tecrübesine dayanarak, rakip takımın yöneticisinin böyle bir tutum sergilemesini yaşamış oldukları şampiyonluk mücadelesi streslerine bağlıyoruz. 

Futbolcumuz Deniz Türüç, sahada her zaman olduğu gibi, RAMS Başakşehir Futbol Kulübünün Avrupa kupalarına katılma geleneğini sürdürmek için sahada özveri ile yer almıştır. Oyuncumuz, tüm futbolcularımız gibi rakip fark etmeksizin sahada terinin son damlasına kadar mücadele etmiştir. 

Herhangi bir futbol paydaşının kamuoyunda ve sosyal medyada hedef haline getirilmesinin Türk futboluna hiçbir katma değeri olmadığını düşünüyoruz. RAMS Başakşehir Futbol Kulübü, her zaman futbolun güzelliklerinin tarafında yer alacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!