Spor yazarları Fenerbahçe-Celtic maçı için ne dedi?

Güncelleme Tarihi:

Spor yazarları Fenerbahçe-Celtic maçı için ne dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 11:39

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki son maçında Celtic ile 1-1 berabere kalıp 2. tur vizesi alırken, ikinci yarıda rakibine yaptığı sert hareket sonucu kırmızı kart gören Diego'ya ağır eleştiriler yapıldı. Spor yazarlarının maçla ilgili görüşleri şöyle:

Haberin Devamı

Spor yazarları Fenerbahçe-Celtic maçı için ne dedi
Korkusundan arınamıyor (İlker Yasin - Hürriyet)
Pereira’nın Markovic’ten sonra 85’de Fernandao’yu da çıkarıp santrforsuz oynamaya kalkması “Agresif oynuyoruz, rakip alanda basıyoruz” masallarıyla çelişiyordu. Souza’nın yerinde Ozan Tufan’ın, Nani’nin pozisyonunda Volkan Şen’in kullanılmasında yarar var ama asıl sorun Pereira’nın Fenerbahçe teknik direktörlüğünü hatırlamaması ve içindeki gol yeme korkusunu sürekli ayakta tutması. Pazarlamada hücumcu geçinen Pereira dün Fernandao’yu oyundan almakla içindeki hesapları ortaya döktü.

Spor yazarları Fenerbahçe-Celtic maçı için ne dedi

Dur Diego, zaten ortalık karışık (Uğur Vardan - Hürriyet)
Konuk ekipte “Yavaş yavaş ön plana çıkan kaleci Gordon, kurtarışlarıyla göz dolduruyor” diyorduk, lakin 39’da öyle bir hata yaptı ki, ‘Gordon Banks’liği rafa kaldırılırken Markoviç sağ çaprazdan skoru 1-0’a taşıdı. 45 dakika bu sonuçla biterken ikinci yarıda da işler Fenerbahçe’nin istediği gibi gidiyordu. Ta ki Diego’nun 67’de manasız bir hareketle kırmızı görmesi ve ve takımını 10 kişi bırakmasına kadar. Oyuna 74’te dahil olan Commons’ın 75’teki kafa golü, durduk yerde Kadıköy’de bir ‘gerilim filmi’ni vizyona soktu.

Haberin Devamı

Spor yazarları Fenerbahçe-Celtic maçı için ne dedi

İnanılır gibi değil! (Ömer Üründül - Sabah)
İkinci yarı güllük gülistanlık başladı. Skor avantajı ile işi hemen hemen garantiye almış Fenerbahçe adeta karşı alanda yerleşti. Tempoyu fazla zorlamayıp, fizik gücünü ligi düşünerek ekonomik kullandı. Rakibin de tehdit edici hiçbir görüntüsü yoktu. Birden sahneye Diego çıktı. Hakemin önünde, bu tip maçta, böyle bir tekme nereden çıktı, yorum yapmak dahi mümkün değil.

Haberin Devamı

Spor yazarları Fenerbahçe-Celtic maçı için ne dedi

Diego çok borçlandı (Erman Toroğlu - Sabah)
Dün geceki maç hedefe varma maçıydı. Sinirler bozulabilir, iyi top oynamayabilirsiniz ama bir üst tura çıkmak zorundasınız. O nedenle iyi mücadele etmek zorundasınız. Diego'nun arkadaşlarını satmasına rağmen arkadaşları onu satmadılar, mücadelelerini üst noktaya taşıdılar, maçı da turu da Diego'yu da kurtardılar. Bundan sonra Diego'nun arkadaşlarına çok borcu var. Ama artık nasıl öder bilemem.

Spor yazarları Fenerbahçe-Celtic maçı için ne dedi

Godot'yu beklerken (Gürcan Bilgiç - Sabah)
"Akıl" dediğimiz noktada Pereira'nın rutin dışına çıktığını görmemiz mümkün müdür? Olmadığını görüyoruz, olmasını bekliyoruz. Samuel Beckett'in "Godot"su gelir ama! Beraberlik aslında kötü ama sonuç istendiği gibi. Yaş ortalaması 22 olan Molde'nin ardından grup ikincisi oldular. Grubun en kötü takımını yenemediler. En kötü ikinci takımına (Ajax) yenilmedikleri için bu sonuç yeterliydi kendilerine. Fenerbahçe kadro kalitesinden beklediğimiz oyunun ve sonucun sahibi olamıyor ama hedeflerini koruyor, kaybetmiyor. Bizler, "Godot"yu bekliyoruz.

Haberin Devamı

Spor yazarları Fenerbahçe-Celtic maçı için ne dedi
Fenerbahçe'nin yeni oyunu (Mehmet Demirkol - Sabah)
İlk yarıda Topal ve Souza’yla iki net pozisyon buldu Fenerbahçe. Set oyununda, duran toptan değil. Yerleşik akın yapılırken, Topal bir verkaçla girip yakın direğe vurdu. Diego’nun şutunda ise kaleciden dönen topa Souza kaleciyle karşı karşıya vurdu. Bu, Mersin İdman Yurdu maçından itibaren oyun merkezini bir 10 metre ileri kaydıran Fenerbahçe’nin yeni oyunu.

Spor yazarları Fenerbahçe-Celtic maçı için ne dedi

Yat-kalk dua et... (Şansal Büyüka - Milliyet)
Elbette Diego... Yatıp kalkıp Fenerbahçe’nin bir üst tura geçişine dua etsin... Fenerbahçe’ye ihanet etse ancak bunu yapardı... Hakemin iki metre önünde attığı tekmeyi ikinci amatör kümenin acemi futbolcuları bile atmaz... Şimdi en az üç maç ceza alacak... Yani Fenerbahçe’yi Avrupa seferlerinde yalnız bırakacak. Seyircinin kırmızı kart çıkaran hakemi değil, o tekmeyi atan Diego’yu ıslıklaması umarım kendisi için en büyük ceza olmuştur...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!