Sinyor Terim

Güncelleme Tarihi:

Sinyor Terim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fiorentina ile anlaşıp, G.Saray’a veda etti

Fatih Terim tarihi açıklamasını yaparken gözleri doldu... ‘İmparator’ Müfit Erkasap'ı yanında götüreceğini açıkladı.

Gözleri doldu

Fiorentina ile anlaşa G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, dün Başkan Faruk Süren ve yöneticilerle görüştükten sonra beklenen açıklamasını yaptı. Terim, Türkiye defterini kapatırken, dünyanın en zor ligi olarak gösterilen İtalya'da yeni bir sayfa açtı. Terim açıklamasını yaparken gözleri doldu, oldukça heyecanlı olduğu görüldü.

Terim, ‘‘Bu kararım hayırlı olsun. Dün gece (önceki gece) sabahın erken saatlerine kadar Fiorentina'lı yöneticilerle görüştük. Tüm şartlarda anlaştık. Perşembe günü gidip, anlaşmayı imzalayacağım. Roma'da buluşacağız. Orada konuşup konuları tekkar gözden geçirip başka bir yerde imza atacağız. Kararım kesin. Sözleşmem 1 yıllık. Ocak ayının birinde her iki tarafta oturup konuşacak ve iki tarafta isterse sözleşme uzayacak’’ dedi.

G.Saraylı yöneticilerle görüştüğünü sözlerine ekleyen Terim, ‘‘Biz onlarla ömür boyu dostuz. Bu iş zaten bir anda olan birşey değil. Dört senede kulübe önemli hizmetler verdik. G.Saray'ı çok güzel yere taşıdık. G.Saray ve Türk bayrağını kalenin en üst yerine diktik. Bir başka arkadaşımız bu bayrağı daha ileri taşıyabilir. Bir Türk'ün övünç duyması gereken bir olay. Bir Türk insanı ve elçi olarak gidiyorum’’ diye konuştu.

Teknik heyetten Müfit Erkasap ile birlikte İtalya'ya gideceğini sözlerine ekleyen teknik patron, ''G.Saray Yönetimi eğer uygun görürse Bülent ve Eser hoca burada kalacak. G.Saray'da bir takım işler devam edecektir. Kimse merak etmesin. Kadroyu olduğu gibi koruduk. Fiorentina Kulübü'ne istediğim futbolcuların listesini verdim. Türkiye'den futbolcu götürmeyeceğim. Perşembe günü transferlerle ilgili konuşacağız. Daha sonraki aylarda Türk futbolcusu İtalya'ya gelebilir'' dedi.

Fiorentina Kulübü Başkanı ve yöneticilerinin dün (önceki gün) sözleşme imzalamasını istediklerini de açıklayan Fatih terim, ‘‘Ben ‘‘Hayır’’ dedim ve kendim açıklamak istedim. Ve geldim sizlere açıkladım. Perşembe günü eşimle birlikte gidip oturacağım evi ve arabayı ayarlayacağım. Kimseye kırgın değilim. G.Saray'da istediğim şartlar oluşmadığı için gidiyorum. Oradaki hedefimiz her zaman iddialı olmak’’diye konuştu.

At imzanı

23 Mayıs Salı...

İtalya'da çıkan La Gazzetta Dello Sport'un 20. sayfası.

Üç sütunluk bir haber. Üstbaşlığı aynen şöyle: ‘‘Fiorentina'nın yeni teknik direktör arayışı...’’

Ve ana başlığı: ‘‘Zeman'la randevu perşembe günü’’

Kısa bir yazı şöyle başlıyor:

‘‘Başkan Cecchi Gori, Çek Teknik Direktör üzerinde iddialı. Sacchi giderek uzaklaşıyor. Bugün transfer zirvesi yapılacak. Morientes gündemde. Bir başka inandırıcı alternatif ise 47 yaşındaki Fatih Terim. Türk Milli Takımı'nın başarılı teknik direktörü bir kaç gün önce G.Saray'ı UEFA Kupası'nın zirvesine götürdü. Bu teknik direktör için takımın başına getirileceğine dair bahse girenler var.’’

Teknik Direktör Trapattoni, Fiorentina Başkanı Cecchi Gori ile vedalaşırken, kendisine aynen şunları söyledi: ‘‘Takımın başına genç bir adam getirin.’’

29 Mayıs Pazartesi...

Sabahın erken saatlerinde özel bir uçak içinde Fatih Terim, Roma'ya indi. Havaalanında Fiorentina Başkanı Cecchi Gori, kendisini bekliyordu. Gori'nin yanında bir kaç yönetici daha vardı. Hemen arabaya binildi ve başkanın kendi tv şirketine gidildi. Ve konuşma başladı.

Cecchi, Terim'e, ‘‘Biz seni takımın başında görmek istiyoruz’’ diye söze başladı. Terim ‘‘Teşekkür ederim’’ karşılığını verdi.

Cecchi devam etti: ‘‘Bütün bir yıl adamlarımız seni izledi. Ve devamlı not tuttu. Tüm yönetim seninle çalışmak istiyor. Şimdi soruyorum. bana samimi olarak cevap ver . Fikrin nedir? Bize gelir misin?’’

Terim durdu ve kısa bir süre düşündü.

‘‘Niye olmasın’’ dedi. Cecchi tekrar söz aldı, ‘‘O halde şu sözleşmeyi imzala.’’

Terim, ‘‘Çok güzel konuştunuz’’ dedi ve devam etti: ‘‘Ben 4 yıl G.Saray'da çalıştım. Bu 4 yıl aynı başkanla birlikte görev yaptım. İzin verin de onlarla konuşayım.’’ Cecchi Gori, ‘‘Seni anlıyorum’’ dedi ve ekledi; ‘‘Perşembeye kadar izin. Git, yöneticilerinle, başkanınla, arkadaşlarınla konuş. Bizim kanaatimiz tabii ki seninle çalışmak. Perşembe günü seni eşinle birlikte bekliyorum. Sana tahsis ettiğimiz evini ve arabanı da görmüş olursun.’’

Terim, ‘‘Teşekkür ederim’’ dedi. Başkan ve arkadaşları onu sabaha karşı havaalanına götürdüler. El sıkışıp vedalaşırken Başkan Cecchi Gori, Terim'e, ‘‘Perşembeye seni bekliyorum’’ dedi.

Fatih İtalya'ya giderse, Fiorentina Kulübü kendisine 4 tane ünlü futbolcu önerecek. Porto'nun santrforu Jardel, Fransa'da top koşturan Nondo, Monaco'da oynayan Trezeguet ve Malaga'nın santraforu Katana... Şu anda Romanya Milli Takımı'nda Hagi'nin velihattı gösterilen Dalka'da transfer edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!