Sıkı fıkı dönemi

Güncelleme Tarihi:

Sıkı fıkı dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2013 23:17

MHK Başkanı Zekeriya Alp, Süper Lig takımlarının teknik direktörleriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Alp, toplantı sonrasında, “Gelecek adına önemli adımlar attık. Hakem camiası ile futbol camiasının bundan sonra çok daha sıkı fıkı olmasını bekliyoruz” dedi.

2013-2014 sezonu öncesi Süper Lig’de mücadele edecek olan takımların teknik direktörleri, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp ve hakemler ile bir araya geldi. Toplamda 9 Süper Lig teknik direktörünün katıldığı toplantıda MHK Başkanvekili Yüksel Okçuoğlu’nun yanı sıra, Akhisar, Rizespor, Eskişehir, Fenerbahçe, Galatasaray, Gençlerbirliği, Karabükspor, Kasımpaşa, ve Konyaspor’un hocaları yer aldı.
Ayrıca, FIFA hakemleri Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan, Barış Şimşek ve Halis Özkayha da görüşmede hazır bulundu.

‘HER ŞEY İLİŞKİLERİ DÜZELTMEK İÇİN’

Haberin Devamı

MERKEZ Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, toplantı sonrası şu açıklamaları yaptı: “Fatih Hocamız da dahil olmak üzere herkes ile aramızdaki ilişkileri düzeltmek adına konuşmalar yaptık. Bu gelecek adına çok önemli bir adımdır. Hakem camiası ile futbol camiasının bundan sonra çok daha sıkı fıkı olmasını bekliyoruz.”
Alp ayrıca, “Teknik direktörler, dördüncü ve yan hakemlerle ilgili olarak daha hoşgörülü davranılmasını istedi. Hakemlerimiz de bundan böyle daha duyarlı olacak. Ortak seminer ve eğitim programlarına, takım kaptanlarının da katılması kararı alındı” ifadelerini kullandı.

‘EKSİK BİR KADROYLA TOPLANDIK’

MHK Başkanı Zekeriya Alp, “Türkiye Futbol Federasyonu başkanımız Yıldırım Demirören, önceki gün yeni bir sayfanın açıldığını paylaşmıştı. Bu davet sanıyorum 15 gün önce olmuştu. Bazı arkadaşlarımız mazeretlerini bildirerek gelmediler, bazıları mazeretlerini bildirmeden gelmediler” dedi.
Trabzon mazeretliydi
Başkan Alp, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Maalesef bugün burada son derece eksik bir kadroyla bu toplantıyı yapmak zorunda kaldık. Trabzonspor mazeret bildirmiş, Beşiktaş’ın mazeret bildirip bildirmediği ile ilgili bir bilgim yok.”

Düdüklerden şüphemiz yok

GALATASARAY Teknik Direktörü Fatih Terim söz aldığı toplantıda, “Hakemlerimizin çaldığı düdüklerden kesinlikle şüphemiz yok ve olamaz. Böylesi toplantılar düzenleyerek özeleştiri yaparak doğruları bulmalıyız. Herkes birbirine saygı gösteriyor. Göstermeli de” şeklinde konuştu.


BAKMADAN GEÇME!