Shakhtar Donetsk'ten Fred açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Shakhtar Donetskten Fred açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2015 17:26

Shakhtar Donetsk CEO'su Sergei Palkin, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun yaptığı testlerde yasaklı madde bulunan Brezilyalı futbolcu Fred'i Fenerbahçe karşısında neden oynattıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü, Brezilya Milli Takımı ile katıldığı Copa America sırasında yasaklı madde kullandığı belirlenen Shakhtar Donetskli Fred için FIFA'ya yaptığı başvurunun cevabını beklerken, Ukrayna kulübünün CEO'su Sergei Palkin, yerel medyaya yaptığı açıklamada Fred'in durumu ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Shakhtar Donetskten Fred açıklaması

"HİÇBİR RESMİ KARAR YOK"
"Öncelikle biz bu konuda aceleci davranmadık. İlk olarak her şeyi anlamak istedik. Fred ile konuştuk ve o bize herhangi bir doping maddesi ya da ilaç kullanmadığını söyledi. Neden oynattık? Çünkü hiçbir resmi karar yok. Kimse bizi ya da oyuncumuzu suçlayamaz. Halen soruşturma devam ediyor. Kuralları çiğneyen futbolcular ceza alıyor ya da diskalifiye ediliyor. Ancak şu an herhangi kesinleşmiş bir karar yok.

Haberin Devamı

"UEFA DELEGESİYLE ONLARIN ÖNÜNDE KONUŞTUM"
Fred ile ilgili herhangi bir resmi evrak yok. Dahası, biz bunu maçtan önce UEFA delegesi ile Fenerbahçeliler önünde de konuştuk. UEFA delegesine sordum 'Fred'in oynamasını yasaklayan bir belge var mı?', o da 'Hayır, Fred oynayabilir' dedi. Diğer taraftan Fenerbahçe'nin bazı başvuruları var. Ancak bir Fenerbahçe yetkilisi bana maçtan önce gelip, 'Üzgünüz, biz UEFA ile mücadele etmeye çalışıyoruz, sizinle ya da takımınızla ilgili bir durum değil" dedi. (sporx)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!