Sercan'a çok kızdım

Güncelleme Tarihi:

Sercana çok kızdım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2009 10:03

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, kulübün mali durumundan Sercan'ın transferine kadar her konuyu içtenlikle anlatırken, "Senelerdir beklediğimiz Avrupa kupalarına katılma özlemine son vermek istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Yeşil beyazlı takımın kısa sürede çok yol aldığını, ancak henüz yolun yarısında olduklarını belirten Başkan Yazıcı, DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) ilk olarak şunları söyledi:

"Yol aslında uzun. Ama biz bunu kısaltmaya çalışıyoruz. Onun için de çok çalışıyoruz. Ümid ediyorum ki Bursaspor, kısa bir süre sonra gelinen yerin kalıcı bir yer olduğunu hissettirecek. Bizim yapmamız gereken bu. Önemli olan başarıyı yakalamak değil, orada kalabilmek. Biz bunun uğraşını veriyoruz. Tabi bu da sadece yöneticilerin katkısıyla olmuyor."

"SIKINTILARI TEK BAŞINA AŞAMAYIZ"

Yeşil beyazlı kulübün yaşadığı maddi sıkıntılara değinen Başkan İbrahim Yazıcı, durumun ortada olduğunu, sıkıntının da herkes tarafından bilindiğini vurgularken şöyle konuştu:

"O bakımdan gizlemenin anlamı yok. Biz sıkıntılarımızı dile getiriyoruz ve tek başımıza aşamayacağımızı söylüyoruz. Bursaspor, her alanda kalkınmış zengin ve büyük bir şehrin tek takımı. Böyle zengin bir şehirde, para sıkıntısı çeken fakir bir kulüp olmamalı. Zirveye oynuyorsan, maddi durumun da iyi olmalı. Borç elbette olur. Ama ödenebilir seviyede olması esastır. Bursaspor'un sabit gelir kaynaklarına ihtiyacı var. Sorunları günü birlik yaklaşımlarla ortadan kaldıramazsınız. O bakımdan Bursa gibi büyük bir şehirde kalıcı gelir kaynaklarının sağlanamaması insanı düşündürüyor. Şehrin bir çok dinamiği var. Buna paralel olarak Bursaspor'un güçlü kulüp havasını yakalaması lazım."

Haberin Devamı

"AVRUPA'DA OYNAMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Bursaspor'un Bursalılar için büyük önem taşıdığını da hatırlatan Başkan Yazıcı, Avrupa'da oynadıkları takdirde büyük değişim yaşanacağını inandığını vurgularken şöyle dedi:

"Şehir işte o zaman tam desteğini verir. Ama ben desteğin önceden verilmesini istiyorum. Bursaspor, senelerdir özlemini çektiği Avrupa kupalarına hele bir katılsın. Şehirdeki hava bir anda değişir. Bursaspor'un iyi yerlerde olması, tüm kente moral verir. Şu anki konumumuzda bile Bursa halkının ne kadar moralli olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Herkes takımıyla gurur duyuyor. Biz de bu sevinci yaşattığımız için gurur duyuyoruz. Geçen sene son maçta UEFA şansını kaçırdık. Bu sene inşallah o durumlara gelmeyiz."

Haberin Devamı

"SÖZ VERDİ, YAPMADI DİYEMEZLER"

Kendisiyle ilgili "eli sıkı" tabiri kullanıldığını da hatırlatan Başkan Yazıcı, bu konuda şunları söyledi:

"El sıkılığı hangi anlamda söyleniyor bilemiyorum. Ama boşa para vermeyi hiç kimse istemez. El sıkılığıysa, bu evet eli sıkıyım. Kulübün beş kuruşunu dahi korumaya çalışıyoruz. Bolluk içinde değiliz. Kaldı ki, mali gücümüz yerinde olsa, ne olacak. Bursaspor'un parasını savuracak mıyız? Dikkatli olmamız gayet doğal. Ama, (İbrahim Yazıcı söz verdi, yapmadı) diyebilirler mi? İşte bunu söyleyemezler. Biz verdiğimiz sözlerin arkasında duruyoruz."

"FARKLI BİR TAKIMIZ"

Başkan İbrahim Yazıcı, Bursaspor'un başarısında şans faktörünün olup olmadığı sorusuna da şu cevabı verdi:

Haberin Devamı

"Benim şanslı bir başkan olduğumu söylüyorsanız, evet şanslıyım. Şans da bir faktördür. İyi oynarsın ama yenemezsin. Sonra da skoru gösterirler. Herkes şansı kendisinde bulabilir. Ben şansın tüm ekipte olduğuna inanıyorum. Bunda antrenörümüzün de futbolcularımızın da payı var. Biz farklı bir takımız. Sanki kolej havasındayız. Birbirine saygılı sporcu grubumuz var. Yani herkes herkesle iyi birer arkadaş. Bunun bozulmaması lazım. Aramızda bu düzeni bozacak insanlar yok. Eğer olursa, mevcut düzen onları barındırmaz."

"EN BÜYÜK HEDEFİMİZ EKİBİ BOZMAMAK"

İbrahim Yazıcı, açıklamasında transfer çalışmalarıyla ilgili bilgiler de verdi. "Bursaspor'da transfer bitmez" diyerek sözlerini sürdüren Başkan İbrahim Yazıcı, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Son dakikada, son saniyede bile transfer gerçekleşebilir. Bizim bu konuda çok yönlü çalışmamız var. Ama alabilir miyiz, gücümüz yeter mi, bunlar ayrı konular. Ayrıca biz zaten iyi bir takımız. Bu takıma çomak sokulmaz. Tabiki aksayan yerlere takviye düşünülebilir ama takımı bozmamak en büyük hedefimiz."

"TEKNİK KONULARI KONUŞMAM"

Başkan Yazıcı, devre arasında gidecek futbolcuların olup olmayacağı sorusuna da, "Ben teknik konuları konuşmam. Ama teknik heyetle görüş alışverişinde bulunuruz. Transfer teknik heyetin istekleri doğrultusunda olacak. Şu an, var ya da yok demem doğru olmaz. Daha işin yarısındayız" karşılığını verdi.

"KAMANAN VE TROİSE GÜNDEMDE DEĞİL"

Haberin Devamı

Gazetelerde çıkan transfer haberleri konusuna da değinen Başkan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kamanan ve Troise ile ilgili her hangi bir girişimimiz ve de görüşmemiz olmadı. Ancak bazı işler vardır ve bir anda gelişir. Ertuğrul Sağlam, kurstan geldikten sonra oturup konuşacağız. Takip ettiğimiz çok sayıda oyuncu var ama bunların arasında Kamanan ve Troise yok. Yarın olabilir mi bilemem. Bütün bunlar Ertuğrul Sağlam'ın bileceği işler."

"SERCAN'A ÇOK KIZDIM"

Takımının golcü oyuncusu Sercan'ın bir televizyon programında 3 büyüklerin formasının giydirilmek istenmesine karşı çıkmamasına sinirlendiğini de belirten Başkan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sercan'a son derece kızdım. O formalarla nasıl görüntü verebiliyor. Senin formanın rengi belli, yeşil beyaz. Takımın belli, Bursaspor. Hadi diyelim ki, o daha çocuk. Annesi, babası nasıl izin vermiş anlayamadım. İleriki günlerde bunları konuşacağız."

"CAZİP TEKLİFTE VERİRİZ"

Sercan konusunda daha önceki, "Bizim satılık futbolcumuz yok" açıklamasını da tekrarlayan Başkan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Cazip bir teklif gelirse, olabilir, dedim. Bundan 6 ay önce de böyle söyledim, şimdi de böyle söylüyorum, yarın da böyle söyleyeceğim. Denk gelir, kafamdaki rakam oluşur, kulübün menfaatleri doğrultusunda olursa neden olmasın. Ama biz özellikle Sercan'ı satalım, diye bir düşüncenin içinde değiliz. Parasal sorunlarımız olmasına karşın yine de bu transferi düşünmedik. İşin kolay tarafını seçip satabilirdik. Benim hedefi olan bir takımım var. Hedefi olan bir takım iyi oyuncusunu niçin versin?"

"SERCAN İÇİN GÖRÜŞMEYE GELİYORLAR"

Sercan'ın transferiyle ilgilenen kulüplerin hayal ürünü olmadığını, bu kulüplerin genç futbolcu için sürekli görüşmeye geldiklerini de açıklayan Başkan İbrahim Yazıcı, "Sercan'ı hep istediler, şimdi de istiyorlar. Ama benim istediğim rakam bir türlü oluşmuyor. Oluşursa, o zaman düşünürüz. Evet bazı kulüp yöneticileriyle görüştüm, ancak kulüp isimi vermem" dedi.

"2010 BURSASPOR'UN YILI OLSUN"

Son olarak Bursaspor camiasının yeni yılını kutlayan Başkan İbrahim Yazıcı, "2010 Bursaspor'un yılı olsun. Yeni yılda Bursaspor konuşulsun. Bizim için çok önemli. Şurada 5 ay sonra lig bitecek. O bakımdan 2010 başta Bursaspor'a, sonra Bursa'ya daha sonra da Türkiye'ye ve dünyaya hayırlı olsun" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!