Seninle çalışmam

Güncelleme Tarihi:

Seninle çalışmam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2005 00:00

‘Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nda, insanların onurundan önemli mi bir koltukta saplanıp kalmak? Ben seninle çalışmam arkadaş, bunu bil. Senin olduğun hiçbir yönetim kuruluna Aziz Yıldırım girmez.’

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, uzun süredir arasının açık olduğu Asbaşkan Hakan Bilal Kutlualp’e Yüksek Divan Kurulu üyelerinin önünde rest çekti, ‘Sen varsan, ben yokum. İstifa edeceksin’ dedi.

Başkan Yıldırım, dün Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılan Olağan Yüksek Divan Kurulu toplantısında Hakan Bilal Kutlualp ile fikir ayrılığına düşmesinin nedenlerini açıkladı. Yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu sıradan kendisini dinleyen Kutlualp’e bakarak sert eleştirilerde bulunan Yıldırım, şunları söyledi:

Doğruları söyle

‘Gel burada doğruları söyle.
De ki ‘Bak başkan sen bunu yaptın ben bunun için küstüm. Bunun için gittim bunlarla konuştum’ diye. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu’nda, insanların onurundan önemli mi bir koltukta saplanıp kalmak? Benim için önemli değil. Eğer ben onurlu ve kişilikli değilsem, bunun kulübe zarar vereceğini düşünerek ayrılır giderim.

Fenerbahçe Kulübü’nde, Fenerbahçe’nin menfaatlerine dokunan hiç kimseyi affetmem.
Etmedim, etmeyeceğim. Biz bir aileysek ailenin gereği olan kutsallığı korumak lazım. Bu kutsal yapıda konuşulanlar dışarı çıkmamalı.

Ayrılman lazım

Varsa aile içinde bir problem, gelirsin ailenin reisiyle veya yöneticileriyle konuşursun.
Ama gördün değil mi ne Erman Toroğlu ne Turgay Aksoylu, ne bir başkası sana yardım edebiliyor. Sana yardım ederse yine bu insanlar eder. Başkalarıyla bana haber yollatıyorsun; ‘Mart ayına kadar kalsın’ diye. Yakışıyor mu yani. Ben seninle çalışmam arkadaş, bunu bil. Onun için senin ayrılman lazım buradan. Karar senindir, ama senin olduğun yerde hiçbir yönetim kuruluna Aziz Yıldırım girmez. Bunu kongre üyeleri de bilsinler.’

Kutlualp
’in özellikle son dönemdeki transferleri tek başına kendisi yapmış gibi sahiplendiğini ifade eden Yıldırım, ‘Her şeyi birlikte yaptık. Daum’u Hakan ile birlikte aldık. Sonra aleyhine konuşmaya başladı. Ben de ‘Daum’u istemeyen var ise istifa edecek’ dedim. Alex ile Nobre’nin transferi Brezilya’da yapılmadı. Burada menajeri geldi pazarlığı ben yaptım. Kamuoyu transferi o yaptı diye biliyor. Ellerinde purolarla televizyonlarda kendini gösterdi.

Temlik koymadım

Hakan, dostlarıyla sohbetinde,
‘Aziz alacaklarına karşılık kulübe temlik koydu’ demiş. Onlara ‘Bir lira temlik koyduğumu ispatlayın, istifa edecegim’ dedim. Geldiğim ilk yıllarda kulübe para verdim, ancak bugün para vermiyorum. Çünkü Fenerbahçe kendi kendini idare eder hale gelmiştir.’

Ben Hugh Grant değilim

TOPLANTIDA bir konuşma yapan Hakan Bilal Kutlualp, şu anki şartlarda Aziz Yıldırım’a kafa tutmasının imkansız olduğunu ima etti. Konuşmasına İngiltere Başbakanı Tony Blair’in bir sözüyle başlayan Kutlualp, Blair’in ‘Biliyorum, içimizden bazıları benim de Hugh Grant gibi ABD’ye kafa tutmamı bekledi. Ama iyi bir filmle gerçek hayat arasında çok farklar var. Gerçek hayatta ertesi gün var, gelecek yıl var. Kolay bir alkış uğruna herşeyi yıkmaktan kaçınmalıyız’ biçimindeki sözlerini açıklama metninden okudu.

Fenerbahçe borsada rakiplerine fark attı

YÜKSEK Divan Kurulu Toplantısı’nda yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan İkinci Başkan Nihat Özdemir, Fenerbahçe Sportif A.Ş.’nin hisse senetlerinin, ezeli rakiplerini önemli derecede geçerek birinciliğini sürdürdüğünü söyledi. Özdemir, ‘52 trilyon lira net kar elde eden Fenerbahçe Sportif A.Ş.’nin hisse senetleri, hisse başına yüzde 181 brüt temettü dağıtmış olup, İMKB’de ihraç fiyatının yaklaşık yüzde 50 üzerinde seyretmektedir’ dedi. Özdemir, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

‘Raporumuzu Ergun Gürsoy’un çok anlamlı açıklamasıyla bitiriyorum; Fenerbahçe bizi ekonomik, yapısal ve sportif başarı olarak geçti. Hem de çok gerilerden gelerek. Bu da hepimizin sinirlerini bozdu.’

Gelir, borçlardan fazla

Denetleme Kurulu Üyesi Sadettin Nalbantoğlu, kulübün 2008 yılına dek 98 milyon 483 bin dolar borcu, aynı sürede beklenen alacakların ise 107 milyon 917 bin dolar olduğunu açıkladı. Nalbantoğlu, kulübün şahıslara ise 15 milyon 310 bin YTL borcunun olduğunu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!