Sen Türk’sün ‘Tenten’ yazdıramazsın

Güncelleme Tarihi:

Sen Türk’sün ‘Tenten’ yazdıramazsın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2011 00:00

G.Birliği’nin orta saha oyuncusu Mustafa Kayabaşı, ilginç bir açıklama yaparak, formasının arkasına, bir çizgi film kahramanı olan ‘Tenten’ yazdırmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Dün Anadolu Ajansı’ndan gelen bu haber üzerine Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) arayıp, böyle bir şeyin mümkün olup olamayacağını sorduk. Aldığımız cevap en az Mustafa’nın talebi kadar şaşırtıcı oldu.

TFF Profesyonel Maçlar Planlama Organizasyon Müdürlüğü yetkilileri, yerli futbolculara yıllardır lakap ya da kısaltma izni vermediklerini belirterek, “Formalara talimatlara uygun şekilde isimler yazılması gerekiyor. Bir oyuncunun bu ve buna benzer bir taleple gelmesi, sonrasında farklı isteklerin de önünü açacaktır.

Yabancı oyuncular için ise durum farklı. Örneğin eski Beşiktaşlı Bobo, Trabzonsporlu Alanzinho’nun lisanslarında bu isimler geçmiyor. Futbolcular sorun teşkil edecek ibareler olmaması şartıyla kısaltma adlarını formalarına yazdırabiliyor” açıklamasını yaptılar.

Haberin Devamı

Tenten kimdir?

‘TENTEN’ karakteri 1929 yılında Belçikalı çizer Herge tarafından yaratıldı. Orijinal ismi “Tintin” olan çizgi romanda, genç bir gazeteci ve gezgin olan Tenten ile köpeği Milou ve arkadaşı Kaptan Haddock’un maceraları anlatılıyor.

Deivson Rogerio Da Silva

BREZİLYALI futbolcular genelde formalarına lakaplarını yazdırıyor. Örneğin, yıllarca Beşiktaş’ta oynadıktan sonra Cruzeiro’ya transfer olan Bobo’nun gerçek adı Deivson Rogerio Da Silva. Trabzonlu Alanzinho’nun Alan Carlos Gomes Da Costa; Medical Park Antalyasporlu Tita’nın ise Sidney Cristiano Dos Santos.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!