Sen neymişsin be Bekir

Güncelleme Tarihi:

Sen neymişsin be Bekir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 00:00

Üniversite mezunu. Tam bir kitap kurdu. Diğer futbolcular arabalardan konuşurken, o İzlanda’daki yanardağ patlamasının iklimi nasıl değiştireceğini araştırdı.

Haberin Devamı

EĞRİYE eğri, doğruya doğru... Bekir İrtegün’ün transferi sezon başında Fenerbahçelileri pek mutlu etmemişti. Gaziantepspor’dan alınan bu futbolcu için ‘ilk 18’e zor girer, kulübeden kurtulamaz’ yorumları yapılıyordu. Evet, Bekir gerçekten yedek kaldı, ama ne kadar değerli bir futbolcu olduğunu sezon boyunca görev aldığı maçlarda, özellikle de son Kasımpaşa karşılaşmasında gösterdi.
Cezalı Bilica’nın yerine forma bulduğu karşılaşmada sıfır hatayla oynayan 26 yaşındaki futbolcu, takımının galibiyet golünü de atmayı bildi. Bu gol Fenerbahçe’yi liderliğe taşımakla kalmadı, yaklaşık 15 milyon Euro kazandıracak Şampiyonlar Ligi’nin kapısını da açtı. Türkiye’de çoğu kişi Bekir’i bu golle hatırladı ama onu yakından tanıyanlar, Fenerbahçe ailesi için gerçekten çok önemli bir birey olduğunu anlatıyor... İşte Bekir İrtegün’ün bugüne dek bilinmeyen özellikleri...
* Sessiz ve mütevazıdır fakat takımın gizli liderlerinden biridir. Oynama şansının hiç olmadığı maçlarda bile, sahada görev alan arkadaşlarına ateşleyici konuşmalar yapar. Son Kasımpaşa karşılaşmasında da Emre Belözoğlu ile birlikte takımı ateşledi. Maçtan önce arkadaşlarını, “Haydi arkadaşlar, biz şampiyonuz. Sahaya çıkalım ve şampiyon gibi oynayalım” diyerek motive etti.
*  Futbolcuların en büyük tutkusu otomobillerdir. Bekir ise bilime meraklıdır. Geçtiğimiz günlerde İzlanda’da meydana gelen yanardağ patlamasının ardından kül bulutlarının iklimi nasıl değiştireceği konusunu araştırmış uzun süre.
*  Gaziantep Üniversitesi’ni bitirdi. Kitap kurdudur. Son derece kültürlüdür. Fenerbahçe’nin entelektüelidir. 
*  Lüks tutkusu yoktur. Profesyonelce yaşar. 
*  Futbolu çok iyi bilir. Rakibi en iyi analiz eden futbolculardan biridir.

Haberin Devamı

Ben sizi üzecek bir şey yapmadım baba

LİGİN ilk devresinde Fenerbahçe’de ortaya çıkan seks skandalı sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın ve Brezilya’nın diline düşmüştü... O dönem bir gazetede çıkan “Alemci futbolcuların bileti kesiliyor” başlıklı haber, Bekir’e hayatının en sıkıntılı günlerini yaşattı. Sarı lacivertli futbolcunun devlet memuru olan babası gazetede haberi okur okumaz Bekir’i aradı...
- Oğlum biz seni İstanbul’a bunları yapasın diye mi gönderdik?
- Baba, haberler doğru değil. Ben sizi üzecek bir şey yapmadım.
- Bu haberler ne peki oğlum? Ben seni oraya futbol oynayasın, seninle gurur diyeyim diye gönderdim. Sen böyle haberlere
nasıl malzeme olursun?
- Ben sizi üzecek bir şey yapmadım baba. Burada sadece futbolumu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bunlar beni çok saf zannediyor

F.BAHÇE’nin sezon başındaki Almanya kampında gazeteciler ile Bekir arasında ilginç olaylar yaşandı. Takımda yeni olmasından faydalanarak ondan bir şeyler öğrenmeye çalışan gazeteciler,  “Seni yedek bırakacaklar” gibi kışkırtıcı sözlerle ağzından laf almaya çalışıyordu. Basın mensuplarına tek kelime bile etmeyen Bekir, takım arkadaşlarına ise şöyle diyordu:
“Bu gazeteciler herhalde beni çok saf biri olarak görüyor. Hepsi beni kullanmaya çalışıyor.”

Kanarya'yı savunma taşıyor

SÜPER Lig’de 2009-2010 sezonunun son 3 haftasına girilirken liderliğe yükselerek şampiyonluk yarışında avantaj sağlayan Fenerbahçe’nin, son 7 maçlık çıkışında savunma oyuncuları büyük bir paya sahip oldu. Ligde çıktığı son 7 maçta gol yemeyen savunmada bazı oyuncular, bu görevi başarıyla tamamlamanın yanında golcülüğe de soyunarak takımın gizli forveti oldular. Fenerbahçe son 7 maçta aldığı 6 galibiyet 1 beraberlikte rakip fileleri 7 kez havalandırırken, 4 gol savunmacılar Santos, Selçuk, Lugano ve Bekir’den, 3 gol de Alex ve forvet Güiza ile G.Ünal’dan geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!