Semih Şentürk ve Alaattin Metin adliyede

Güncelleme Tarihi:

Semih Şentürk ve Alaattin Metin adliyede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2011 10:32

Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk şike soruşturması kapsamında savcı Mehmet Berk'e "şüpheli" sıfatıyla fade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.

Haberin Devamı

'Şüpheli' sıfatıyla ifade veren Semih Şentürk serbest bırakıldı. Semin Şentürk adliyeden ayrılırken 'Gerekli yanıtları verdim' dedi. Semih Şentürk'e soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Kıratlı ile Eskişehir - Trabzonspor maçı öncesi yaptığı telefon görüşmesinde geçen 'mamalanma' kelimesinin ne anlama geldiğinin sorulduğu, Şentürk'ün sözün futbolcular arasında kullanıldığını, görüşmede herhangi teşvik veya şikeden bahsedilmediğini söylediği öğrenildi.

SEMİH ŞENTÜRK İFADE VERDİ / WEB TV

Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk "futbolda şike soruşturması" kapsamında geldiği adliyede "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi. Şentürk ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Şentürk, avukatı ile birlikte saat 10.40'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye gelen Şentürk, savcılık katına çıkartıldı. Şentürk'ün ifadesini soruşturma savcısı Mehmet Berk'e yardım eden savcı Hakan Karaali tarafından alındı. Yaklaşık 30 dakika süren ifade işleminin ardından Semih Şentürk serbest bırakıldı. Şentürk, adliyeden ayrılırken gazetecilerin sorularına, "Gerekli yanıtları verdim" diye cevap verdi.

Haberin Devamı

'MAMALANMA' NE DEMEK  

Adli kaynaklardan sızan bilgiye göre Semih Şentürk'e soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Kıratlı ile Eskişehir - Trabzonspor maçı öncesi yaptığı telefon görüşmesinin soruldu. Edinilen bilgiye göre Semih Şentürk'e söz konusu telefon görüşmesinde içinde "mamalanma" sözcüğünün bulunduğu konuşma soruldu.

Semih'in sözkonusu soruyu yanıtlarken Ali Kıratlı'yla görüştüğünü doğruladığı, doğal ve sıradan bir konuşma yaptıklarını "mamalanma" sözcüğünün futbolcuların arasında kullanıldığını söylediği belirtildi. Fenerbahçeli futbolcunun bu görüşmede herhangi teşvik veya şikeden bahsedilmediğini de söyledii öğrenildi. .

SEMİH ADLİYEYE BÖYLE GELDİ / WEB TV

ALAATTİN METİN DE İFADE VERDİ

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifadesi alınan spor yazarı Alaattin Metin, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde ifade verdi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Metin, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in bilgisine başvurduğunu ve savcıya bildiklerini anlattığını söyledi.

Haberin Devamı

Metin, “Ben gazeteciyim. Sizler gibi benim de haber kaynaklarım var. Başkanla da günlük konuşmalarım var. Hep haber üzerine konuşuyorduk başkanla. Bunları anlattım. Kurgu haber yapmadım, talimatla da haber yapmadım. Doğru bildiklerimi yazdım, doğru olmayanlarını yazmadım. Yani, medyada çıkarılan haberlerin hiç birisi doğru değil, onun hiç birisini kullanmadım gazetede” dedi.

“Şüpheli olarak mı dinlenildiniz?” sorusunu karşılık “Hayır değil, bilgime başvuruldu. Sadece o kadar” diyen Metin, “Gazetelerde yapmış olduğunuz haberlerle ilgili mi ifade verdiniz?” sorusunu da “Sırf haberlerle ilgili konuştuk” şeklinde yanıtladı.

“Telefon konuşmaları var mıydı?” diye sorulan Metin, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Vardı. O telefon konuşmalarında günlük spor olayları konuşuldu başkanla. Bilgi alışverişinde bulunduk. Ben gazeteciyim. Normal haberlerimi yaptım, doğru olanları yazdım, olmayanlarını yazmadım. Bu kadar konuştuk biz.”

Öte yandan, gazeteci Alaattin Metin ile Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk'ün ifadelerinin “şüpheli” sıfatıyla alındığı öğrenildi.

MURAT ŞAHİN İFADE VERDİ

Futbolda şike soruşturması kapsamında Kasımpaşaspor’un kalecisi Murat Şahin ifade verdi.

Öğleden sonra Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelen Şahin, soruşturma savcılığına ifade verdi. Yaklaşık 1 saat adliyede kalan Şahin, ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.

3 İSİM DAHA İFADE VERDİ

Futbolda şike soruşturması kapsamında Eskişehirspor Teknik Danışmanı Zafer Tüzün, Eski TFF Tahkim Kurulu Üyesi Deniz Tolga Aytöre, Eski Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanı Reşat Bostan ifade verdi. Üç isimde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Tüzün ve Aytöre’nin ifadeleri savcı Hakan Karaali tarafından alındı. Bostan ise savcı Mehmet Berk’e ifade verdi. Üç isim de ifadelerinin ardından adliyeden ayrıldı. Bu arada, bugün ifade verdikten sonra adliyeden ayrılan kaleci Murat Şahin’in tanık sıfatıyla ifade verdiği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!