Schumacher 12’de 11 yaptı

Güncelleme Tarihi:

Schumacher 12’de 11 yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2004 01:06

Formula 1 pistlerinin hakimi Michael Schumacher, vatanı Almanya'da rahatlıkla kazandı. Alman pilot, yine birinci olarak bu yıl 12 yarışın 11’inden zaferle çıktı. Yarışta ikinci BAR-Honda'dan Jenson Button, üçüncü ise Renault'dan Fernando Alonso oldu.

Almanya Grand Prix'sinde liderlik savaşı erken sonuçlandı. Pole pozisyonundan start alan Michael Schumacher'e yaklaşabilecek kadar hızlı start alan sadece iki pilot vardı: Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso. Finli Raikkonen uzun süre ikinci götürdüğü yarışta, yine McLaren-Mercedes'inin azizliğine uğradı. Yeni otomobilelleri ile tam 'toparlandılar' diye yorumlar yapılan McLaren-Mercedes takımının hazırladığı otomobilin yüksek süratle giderken arka spoylerinin kopması sonucu yoldan çıkıp kaza yapan Kimi Raikkonen, yarış dışı kaldı. Bu sırada Michael Schumacher, Ferrari'si ile yeni bir zafere doğru sakin ve emin adımlarla ilerliyordu. Alman pilot finish çizgisini bir kez daha ilk sırada geçerken, bu yarış, hiç teknik arıza yaşamadan bitirdiği üstüste 50'nci yarış olarak kayıtlara geçti. Yarışın en çok konuşulan ismi ise Jenson Button oldu. Sıralama turlarında üçüncü zamanı yapan ama aracının motoru değiştirildiği için ceza alarak 13'üncü sıradan start alan Jenson Button, ilk tur sonunda başlattığı atak ile hızla üst sıralara tırmandı. En sonunda kendini Fernando Alonso ile ikincilik mücadelesi yaparken bulan Button, bir de kaskının kayışı gevşeyince zor anlar yaşadı. Bir çok yerde otomobilini tek eliyle kullanmak zorunda kalan Jenson Button, buna rağmen Fernando Alonso'yla giriştiği ikincilik mücadelesinden galip çıkarken, İspanyol rakibini üçüncülükte bıraktı.

İngiltere Grand Prix'si sonuçları

1- Michael Schumacher Ferrari

2- Jenson Button BAR-Honda

3- Fernando Alonso Renault

4- David Coulthard McLaren-Mercedes

5- Juan Pablo Montoya Williams-BMW

6- Mark Webber Jaguar

7- Antonio Pizzonia Williams-BMW

8- Takuma Sato BAR-Honda


Pilotlar Şampiyonası

1- M.Schumacher 110

2- R.Barrichello 74

3- J.Button 61

4- J.Trulli 46

5- F.Alonso 39

Takımlar Şampiyonası

1- Ferrari 184

2- Renault 85

3- BAR 76

4- Williams 47

5- McLaren 37




Başarı tarihte ilk değil

Bu sezon Monaco hariç tüm yarışları kazanan Ferrari takımı, kimilerine göre yarışları zevksizleştiriyor, kimilerine göre ise Formula 1'in olmazsa olmazı... Ancak bu büyük başarı Formula 1 tarihinde ilk kez gerçekleşmiyor. Hafızalarını zorlayan Formula 1 severler, 1988 yılında McLaren-Honda takımının, 16 yarışın 15'ini kazanarak şampiyon olduğunu hatırlayacaklardır. McLaren-Honda takımının bu 15 zaferinin 10'u ise duble, yani iki otomobilin ilk iki sırayı almaları şeklinde gerçekleşmişti. Bu başarıyı elde eden sürücüler ise iki efsane pilot Ayrton Senna ve Alain Prost'tu. Bu ikili o zamanların 'rüya takımı'nı oluştururken, tüm sezon boyunca koşulan 16 yarışın toplam 1031 turunun 1003'ünü lider şekilde tamamlayarak olağan üstü bir hakimiyet kurmuşlardı. Takımın kazanamadığı tek yarış ise, Ayrton Senna'nın açık farkla lider gittiği sırada tur bindirdiği sürücüye çarpması nedeniyle birinciliği elinden kaçırdığı İtalya Grand Prix'si idi. 1988 yılında pistlere hükmeden McLaren-Honda, 1.5 litre hacmindeki turbo şarjlı motoruyla 800 beygir gücündeydi. McLaren-Honda ile Ferrari arasındaki diğer bir benzerlik ise iki takımın da sponsorunun Marlboro olmasıydı.

F1’den haberler

Formula 1'in atak yapan takımlarından BAR-Honda'nın iki ortağı BAR ve Honda, işbirliği anlaşmalarını 2007 yılına kadar uzattılar. Bu anlaşma ile Honda, BAR takımına motor sağlamaya devam edecek ve iki firma, ortak şasi geliştirme çalışması yapacaklar.

Williams-BMW takımı sürücüsü Ralf Schumacher ise önümüzdeki sezondan itibaren Toyota için yarışacak. Montoya'dan sonra küçük Schumacher de Williams-BMW takımını terkederken, takımın bu kayıpları nasıl telafi edeceği merak konusu.

Jarno Trulli, 2004 sezonu sonunda takımı Renault'dan ayrılacağını açıkladı. Henüz açıklamadığı başka bir takımla anlaştığını söyleyen Trulli'nin geçtiğimiz haftalarda, kısa süre önce Ralf Schumacher'i kadrosuna katan Toyota ile yakınlaştığı biliniyor.

Rallye d'Orient 1 Ağustos’ta

Geçtiğimiz yıl ilk kez ülkemizde düzenlenen Rallye d'Orient'in ikincisi, 1 Ağustos'ta start alıyor. Akaryakıt sponsorluğunu Opet'in üstlendiği organizasyona yurt içi ve yurt dışından otomobil, motosiklet ve kamyon sınıflarında toplam 80 yarışmacı kayıt yaptırdı. FIA Dünya Cross-Country Kupası ve FIM Dünya Şampiyonası takviminde yer alan Rallye d'Orient'te Türk yarışmacılara Kemal Merkit önderlik edecek. Startı Ankara'dan verilecek olan yarış, toplam 7 gün sürecek. Zorlu etapları geçecek olan ekipler, Türkiye'nin en güzel bölgelerinden geçtikten sonra Antalya'da finişe varacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!