Sarhoş hakemin ligi 50 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Sarhoş hakemin ligi 50 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2013 01:29

24 Ağustos 1963... Almanya 1. Futbol Ligi açılışını Werder Bremen-Borussia Dortmund maçıyla yapıyor.Mızıkacılar sahadan 3-2 galip ayrılıyor. İlk golü Dortmund’un yıldızı Konietzka atıyor. Benzersiz başarı öykülerinin yaşandığı Almanya 1. Futbol Ligi’nde ise en büyük skandala bardan çıkıp, sahaya adım atan bir hakem damgasını vuruyor.

Haberin Devamı

ALMAN futbolu her dönem her kulvara damgasını vurmuştur. Başarısıyla, başarısızlığıyla Almanlar hem milli takım hem de ekip düzeyinde futbolda her zaman popüler olmuş ve ilgiyi üzerlerinde toplamıştır.
Bundesliga 50. yaşını kutlarken geçmişteki yarım dalyalık diliminde benzersiz başarı öykülerini de yaratmış bir arena...
Birbirinden önemli yıldızlar çıkaran Bundesliga, Altın Çağın başlangıcını olan 1970’lerden beri futbolseverin vazgeçilmezi. Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Sepp Maier, Paul Breitner, Günter Netzer, Jupp Heynckes, Karl-Heinz Rummenigge... Bu liste uzayıp gider. Gelin 50 yaşına giren Bundesliga’nın unutulmazlarına hep birlikte bakalım...

1-Şampiyona 20 dakika yetti: 2-0

ALMANYA Ligi’nde üçüncü haftasında Nürnberg’i konuk eden son şampiyon Bayern Münih, sahadan galibiyetle ayrıldı: 2-0. 70. dakikada Ribery, 76’da da Robben’in attığı gollerle Bayern Münih, karşılaşmayı 2-0 kazanmasını bildi. Maçta Bayern Münihli Alaba bir de penaltı kaçırdı.
Günün sonuçları: Hoffenheim-Freiburg: 3-3, Hannover-Schalke: 2-1, Mainz-Wolfsburg: 2-0.

Haberin Devamı

2-YARA VE ÇELİK YELEK

Biefeld’in oyuncusu Evald Lienen, bacağından aldığı 25 cm’lik darbeyle Bundesliga tarihinin en uzun yarasına sahip oldu. Bremen hocası Rehhagel, yaşananlardan oyuncularını suçlayınca, tehditler yüzünden rövanşa çelik yelekle çıktı.

3-KALEYE GİDEN İLK GOL

Werder Bremen ile Borussia Dortmund’u karşı karşıya getiren mücadelede henüz kameramanlar bile yerini almamışken, sahneye çıkan Tino Konietzka 58. saniyede sarı siyahlıları öne geçiriyor ve tarihe de geçiyor.

4-UNUTULMAZ PENALTI

1985-86 sezonu. W.Bremen-B.Münih maçın. 89. dakika. Kazanılan penaltıyı Michael Kutzup kaçırdı, W.Bremen de şampiyonluğu. Kariyeri boyunca kullandığı 40 penaltının 39’unu gole çeviren Kutzup, ilk penaltısını dramatik şekilde kaçırdı.

5-ONLARIN DERBİSİ RUHR

Schalke ve Dortmund derbisinin unutulmaz anı 1969’da Schalkeli Rausch ve Neuser’in polis köpeklerince ısırılması... “Bu derbide yenildin, bir yıl boyunca köpek gibi yasamaya mahkumsun” sözü buradan geliyor.

Haberin Devamı

6-ÇÖKEN KALE DİREĞİ

Nisan 1971. W.Bremen ile oynanan maçta M.Gladbach forveti Herbert Laumen gol sevincini kale direğine asılıp kutluyor. Direk kırılınca altında kalan Laumen, karşılaşmanın iptal edilmesine sebep oluyor.

7-BÜYÜK ŞİKE SKANDALI

1970-71 sezonu. Kickers Offenbach Başkanı Horst Canel-las’ın küme düşmemek için tertip ettiği şike skandalının ortaya çıkması infial uyandırdı. Skandal geniş çaplı olunca Biefeld ve Offenbach küme düşürüldü.

8-İLK FORMA SPONSORU

Eintracht Braunschweig, Mart 1973’de Alman likör firması “Jägermeister” ile anlaşarak forma sponsorluğunu gerçekleştiren ilk kulüp oldu. Bu anlaşma sonrası takım geyik resimli formaları kullandı.

Haberin Devamı

9-FANTA DEĞİL BİRA

1975 Kasımı’nda Hannover-Bremen maçı hakemi Wolf-Dieter Ahlenfelder, 32. dakikada devreyi bitirdi. Düdüğün nedeni maçtan önce barda sarhoş olmasıydı. Kendini, “Biz erkekler Fanta değil, bira içeriz” diye savundu.

10-BİR DÜZİNELİK FARK

1978’de en farklı skor tabelaya yansıdı. M.Gladbach güçlü rakibi B.Dortmund’u 12-0 yenerek Bundesliga tarihinin en farklı galibiyetine imza atarken Heynckes kaydettiği 5 golle sahanın yıldızı oldu.

EN KÖTÜ TAKIM

Hertha Berlin, 1965 yılında yasadışı oyuncu transferi sebebiyle Almanya Ligi Bundesliga’dan ihraç edildiğinde yerini bir başka Berlin takımı olan Tazmanya 1900’e bıraktı. Ancak bu takım topladığı 8 puan, attığı 15 gol ve kalesinde gördüğü toplam 108 golle unutulmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!